Blog

A Nattokinase és a vérrögök

Ahogy világszerte mindenhol, hazánkban is nagyon sokan szenvednek valamilyen keringési rendellenességben, élnek szív és érrendszeri megbetegedéssel, veszélyeztetettek trombózis, vagy stroke miatt. Az étrend- kiegészítők piacán ugyan számos olyan terméket találunk, ami antioxidánsokban gazdag és jótékony hatással lehetnek a szív és érrendszeri megbetegedések kapcsán, de ezeknek a termékeknek fő hatóanyaga nem ezt a problémát hivatott gyógyítani vagy megelőzni.

A Pygeum hatása a prosztatára

A férfiaknál az egyik leggyakoribb megbetegedés a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás. Ennek kezelésére már a népi gyógyászatban is megvoltak a megfelelő gyógynövények, egyik ilyen a Pygeum, vagyis Afrikai szilvafa. Az afrikai szilvafa kérgéből kivonatot készítenek, ami egy hagyományos gyógynövény hatóanyag. A növény Közép - és Délkelet-Afrikában őshonos, aminek kérge természetesen előforduló béta-szitoszterint tartalmaz.

Feketeköménnyel az allergia ellen

Az emberiség jelentős részét érinti az allergia. Sajnos egyre többen szenvednek az allergia okozta tünetektől, ami miatt sokak életminősége nagy mértékben romlik. Az allergiás náthát nagyon nehéz megszűntetni, sokszor kezeletlen marad, aminek pedig asztma lehet a következménye. Az allergiás tünetek enyhítésére szolgál számos gyógykészítmény, orrspray, szemcsepp, stb. Számos tanulmány kutatja az allergia megelőzésének és kezelésének lehetőségeit, azonban így is rengetegen szenvednek a megszűnni nem akaró tünetektől. A feketekömény egy olyan természetes gyógynövény kivonat, aminek hosszantartó alkalmazása révén az allergiás tünetek enyhíthetők, kialakulásuk megakadályozhatók.

Tongkat Ali, a természetes teljesítményfokozó

A természetes étrend-kiegészítők száma egyre növekszik világszerte, így Magyarországon is. Hazánkban is egyre többen térnek vissza a természetes táplálékkiegészítőkhöz, amikből mintegy 15 000 fajta van a piacon. A sportolók és testépítők körében is egyre szélesebb körben terjednek a természetes teljesítménynövelők, ezért ebben a bejegyzésben egy olyan étrend-kiegészítőt szeretnénk bemutatni, ami a szervezetre gyakorolt jótékony hatásai mellett segít a sportteljesítmény növelésében a nők és férfiak körében egyaránt.

A Wild Yam hatása a premenstruációs szindrómára

A női ciklus megjelenésével a lányból nő válik, szokták mondani. A havonta jelentkező menstruáció a nőiség, termékenység kifejezése. Vannak azonban a havi ciklust kísérő jelenségek, tünetegyüttesek, amelyek kellemetlenséget okoznak a nők életében. Ezen panaszok egyénenként változó intenzitással jelennek meg, vannak akik enyhe és vannak akik erősebb tüneteket észlelnek.

A Wild Yam hatása a menopauzára

A nők életének állandó kísérője a ciklus okozta hormonváltozás és az azzal járó érzelmi hullámok, a ciklus okozta görcsök és fájdalmak. A női hormonegyensúly fenntartásában segítségünkre lehet egy természetes étrend-kiegészítő, a wild yam, ami segíthet a hormonális problémák okozta kellemetlen tünetek kezelésében. A női hormonegyensúly fenntartása által csökkentheti a menopauza kellemetlen tüneteit, segít a premenstruációs tünetek és menstruációs görcsök tüneteinek enyhítésében.

Az EGCG élettani hatásai

Az elhízás világszerte egyre több embert érint, az elmúlt 40 évben megháromszorozódott a túlsúllyal küzdők száma. A túlsúly kialakulásának fő oka a bevitt és a felhasznált kalória kiegyensúlyozatlansága, vagyis az elfogyasztott kalóriák száma több, mint amit a szervezet eléget. A túlsúly csökkentésére számos lehetőség áll rendelkezésre, nagyon fontos a tápanyag minősége, a megfelelő étrend kialakítása, illetve a rendszeres testmozgás is. Ezen kívül számos étrend kiegészítő készítmény áll rendelkezésre, ami segítségünkre lehet. Az EGCG egy olyan zsírégető vegyület, ami segít a fogyásban és emellett több más egészségmegőrző hatással is rendelkezik.

Amit az EGCG Forte Kivonatról tudni kell

Szerte a világon rengeteg embert foglalkoztat a fogyás és az, hogy hogyan tudjuk azt megkönnyíteni. A túlsúly nem csak esztétikailag lehet zavaró, hanem kisebb-nagyobb egészségügyi gondokat hozhat magával, amiket meg lehet előzni a plusz kilók leadásával. A Tenmag által forgalmazott EGCG Forte Kivonat segíthet megszabadulni a plusz kilóktól. Nézzük meg hogyan! A zöld teát már régóta alkalmazzák a fogyásban betöltött szerepe és az egészségre gyakorolt hatásai miatt. Megannyi pozitív élettani hatást tulajdonítanak neki, aminek nagy részét kutatások is bizonyítják. A zöld tea számos hatékony antioxidánst és vitamint tartalmaz, amik közreműködnek a szervezet ellenálló képességének növelésében. Található benne B2, C, D és K vitamin, mégis legfontosabb hatóanyaga egy katekin, az EGCG (epigallokatekin-3-gallát), ami kulcsfontosságú a fogyás szerepében.

A Bakopa hatásai

Életünk során minden nap alapvetően szükséges, hogy agyunk jól működjön, de vannak olyan időszakok, amikor ez kimagaslóan fontos. A megfelelő koncentráció és agyi működés elengedhetetlen és nagyon fontos a tanulás, vizsgák során és munka közben is. Azonban agyunk sokszor leterhelt, fáradt és az idő előrehaladtával is csökkennek agyi képességeink. A bakopa egy olyan természetes nootropikum, amiből étrendkiegészítő termékek készülnek az agy védelme érdekében. Egy különleges növény, ami számos jótékony hatással bír.

A Bakopa kapszula

A bakopa, eredeti nevén Bacopa Monnieri, egy olyan növény, amit a hagyományos indiai orvoslásban is használnak. A Bakopa Brahmi néven is ismert, javítja a memóriát, a figyelemhiányos hiperaktivitást, oldja a szorongást, segít az allergiás állapoton. Jótékony hatásai miatt sokan alkalmazzák étrendkiegészítőként, ezért is érdemes megismerni kicsit közelebbről, hogy miért is olyan közkedvelt a Tenmag Bakopa kapszula.

A Maca Negra élettani hatása

A Maca Negra, az Andokban termő zöldséggyökér, amelynek gyökerei három színskálán pompáznak. Ez a csodanövény tápanyagokban rendkívül gazdag élelmiszer, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmi rostokkal, antioxidánsokkal. Egy SUPERFOOD, ami rendkívüli hatással van az egészségre és a jó közérzetre.

Maca Negra, a perui csodanövény

Az étrendkiegészítők piacán számos olyan termék található, amelyek a szervezet védekezőképességét hivatottak javítani. Ha valamilyen probléma, betegség üti fel a fejét, akkor már sokkal nehezebb megküzdeni vele, mint azt korábban megelőzni. Az étrendkiegészítők feladata a védekezőrendszerünk erősítése, bizonyos problémák kialakulásának megakadályozása, és kisebb tünetek csillapítása. A Tenmag egyik szuper étrendkiegészítője a Perui Maca Negra, ami támogatja a szervezet nemi egészségét, fokozza a szellemi és fizikai teljesítményt.

2345678910

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/