Blog

A nattokinase, mint természetes vérhígító mellékhatások nélkül

A vérhígítás célja nem más, mint a vérben lévő rögök kialakulásának megakadályozása. Bár a vér rögösödésére szükség van, hiszen sebek, sérülések esetén a rögösödés segít a vérzés elállításában, mégis a rögök vezethenek stroke-hoz, szívinfarktushoz, trombózishoz vagy akár tüdőembóliához is. A véralvadásgátlók célja a veszélyes vérrögök kialakulásának megakadályozása. Valójában nem a vér válik hígabbá, hanem csökkenti annak az alvadási képességét. A nattokinase enzim természetes vérhigítóként viselkedik, segít lebontani a vérrögöket, illetve javítja a vér áramlását.

A vitaminok és az étrend-kiegészítők szerepe

Az immunrendszer az emberi szervezet védőpajzsa, ami megvédi a szervezetet a megbetegedésektől. Az immunsejtek felismerik a fellépő fenyegetést, ennek hatására pedig megindul az immunválasz, vagyis a szervezet elpusztítja a veszélyt jelentő kórokozókat, baktériumokat, vírusokat és a káros sejteket.

A zöld kardamom hatásai a szervezetre

Világszerte megfigyelhető, hogy egyre több ember szenved szív- és érrendszeri megbetegedésekben, elhízás okozta egészségügyi problémákban, 2-es típusú cukorbetegségben. A magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri megbetegedések általában az hiperglikémia és az oxidatív stressz okozta káros hatások miatt alakulnak ki. Ezért is fontos a megelőzés és az egészségügyi problémák azonnali kezelése.

A gyömbér fogyasztásának egészségügyi előnyei

A fűszerek kúraszerű alkalmazása jótékony hatással lehet a szervezetre, hogy hatásuk hőkezelés (például teafőzés) következtében romolhatnak, emiatt érdemesebb a kapszulákat alkalmazni. A gyömbér kapszulában való bevitele támogatja a szervezetet az öngyógyító tevékenységeiben.

A C-vitamin hatása a szervezetre

A vitaminok megfelelő szintjének biztosítása a szervezet számára elengedhetetlen, nélkülük különböző megbetegedések és kockázatok alakulnak ki. A vitaminok különféle kémiai összetételű, biológiailag aktív szerves vegyületek, amelyek az emberi szervezet számára elengedhetetlenek, mégis azokat nem képes előállítani, így táplálékkal kell bevinni. A vitaminok közül a C-vitamin az egyik legfontosabb, hiszen nélkülözhetetlen támogatást nyújt a testnek. Mivel szervezetünk nem képes előállítani, nagyon fontos odafigyelni, hogy egészséges étkezéssel bevigyük a megfelelő mennyiségű C-vitamint szervezetünkbe. Ezen kívül érdemes kiegészítésképp C-vitamin készítményt is alkalmazni.

Miért érdemes az Ízületi csomag fortét választani?

Az ízületi gyulladások nagymértékben megnehezíthetik a mindennapokat. Ez egy rendkívül sokarcú megbetegedés, az ízületi gyulladás során egy, vagy több ízület gyulladása is előfordulhat. A megbetegedés következtében érzett fájdalom mértéke széles skálán mozog, lehet enyhe, kínzó, vagy akár az időszakosan visszatérő is.

A Nattokinase és a vérrögök

Ahogy világszerte mindenhol, hazánkban is nagyon sokan szenvednek valamilyen keringési rendellenességben, élnek szív és érrendszeri megbetegedéssel, veszélyeztetettek trombózis, vagy stroke miatt. Az étrend- kiegészítők piacán ugyan számos olyan terméket találunk, ami antioxidánsokban gazdag és jótékony hatással lehetnek a szív és érrendszeri megbetegedések kapcsán, de ezeknek a termékeknek fő hatóanyaga nem ezt a problémát hivatott gyógyítani vagy megelőzni.

A Pygeum hatása a prosztatára

A férfiaknál az egyik leggyakoribb megbetegedés a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás. Ennek kezelésére már a népi gyógyászatban is megvoltak a megfelelő gyógynövények, egyik ilyen a Pygeum, vagyis Afrikai szilvafa. Az afrikai szilvafa kérgéből kivonatot készítenek, ami egy hagyományos gyógynövény hatóanyag. A növény Közép - és Délkelet-Afrikában őshonos, aminek kérge természetesen előforduló béta-szitoszterint tartalmaz.

Feketeköménnyel az allergia ellen

Az emberiség jelentős részét érinti az allergia. Sajnos egyre többen szenvednek az allergia okozta tünetektől, ami miatt sokak életminősége nagy mértékben romlik. Az allergiás náthát nagyon nehéz megszűntetni, sokszor kezeletlen marad, aminek pedig asztma lehet a következménye. Az allergiás tünetek enyhítésére szolgál számos gyógykészítmény, orrspray, szemcsepp, stb. Számos tanulmány kutatja az allergia megelőzésének és kezelésének lehetőségeit, azonban így is rengetegen szenvednek a megszűnni nem akaró tünetektől. A feketekömény egy olyan természetes gyógynövény kivonat, aminek hosszantartó alkalmazása révén az allergiás tünetek enyhíthetők, kialakulásuk megakadályozhatók.

Tongkat Ali, a természetes teljesítményfokozó

A természetes étrend-kiegészítők száma egyre növekszik világszerte, így Magyarországon is. Hazánkban is egyre többen térnek vissza a természetes táplálékkiegészítőkhöz, amikből mintegy 15 000 fajta van a piacon. A sportolók és testépítők körében is egyre szélesebb körben terjednek a természetes teljesítménynövelők, ezért ebben a bejegyzésben egy olyan étrend-kiegészítőt szeretnénk bemutatni, ami a szervezetre gyakorolt jótékony hatásai mellett segít a sportteljesítmény növelésében a nők és férfiak körében egyaránt.

A Wild Yam hatása a premenstruációs szindrómára

A női ciklus megjelenésével a lányból nő válik, szokták mondani. A havonta jelentkező menstruáció a nőiség, termékenység kifejezése. Vannak azonban a havi ciklust kísérő jelenségek, tünetegyüttesek, amelyek kellemetlenséget okoznak a nők életében. Ezen panaszok egyénenként változó intenzitással jelennek meg, vannak akik enyhe és vannak akik erősebb tüneteket észlelnek.

A Wild Yam hatása a menopauzára

A nők életének állandó kísérője a ciklus okozta hormonváltozás és az azzal járó érzelmi hullámok, a ciklus okozta görcsök és fájdalmak. A női hormonegyensúly fenntartásában segítségünkre lehet egy természetes étrend-kiegészítő, a wild yam, ami segíthet a hormonális problémák okozta kellemetlen tünetek kezelésében. A női hormonegyensúly fenntartása által csökkentheti a menopauza kellemetlen tüneteit, segít a premenstruációs tünetek és menstruációs görcsök tüneteinek enyhítésében.

2345678910

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/