Blog

A zöld kardamom jótékony hatásai a cukorbetegségnél

A kardamommag egy rendkívül érdekes és izgalmas fűszer. Három változata van, számos felhasználási lehetősége a gasztronómiában, valamint egészségünkre is csupa pozitív hatást gyakorol. Nézzük meg, miért és hogyan használják a cukorbetegség megelőzése és kezelése érdekében!

Ajándékozz egészséget karácsonyra!

Ajándékozz egészséget! A karácsonyi ajándékozás célja, hogy boldog pillanatokat szerezzünk szeretteinknek. Van egy ajándékozási ötletünk, amiből soha nem elég, ráadásul hosszútávú örömöt okoz, sőt a boldogság egyik nélkülözhetetlen feltétele: Ez az EGÉSZSÉG

Pygeum africanum kivonat és a Washingtoni Egyezmény

Az általunk forgalmazott Pygeum africanum kivonatot a Washingtoni Egyezmény más néven a CITES védi. Behozatala és kereskedelme szabályokhoz kötött. A Pygeum Africanum kivonata CITES II. függelékébe tartozik, az Európai Unió által meghatározott B mellékletben található. Az ebbe a függelékbe tartozó fajok behozatalához CITES importengedély szükséges. Ezen engedély kiadásának a feltétele a CITES export-, vagy re-exportengedély, illetve származási bizonyítvány (nem CITES-tagállam esetén) megléte. Alapesetben először meg kell kérni az exportáló ország kiviteli engedélyét, és ennek megléte esetén tudja beadni az importra vonatkozó kérelmet. Az importengedély iránti kérelmet az erre szolgáló formanyomtatványon kell benyújtani az Agrárminisztérium Biodiverzitás- és Génmegőrzési Főosztályhoz.

Hialuronsav a bőr szépségéért

Az emberi bőr a test legnagyobb szerve, amely hozzávetőleg 1,5-2 négyzetmétert borít, és fizikai gátként működik, hogy megvédje a szervezetet a kórokozóktól, vegyi anyagoktól, fizikai tényezőktől és a nap ultraibolya sugárzásától. Az öregedés egy többtényezős folyamat, amelyet a károsodások felhalmozódásaként határoznak meg. Az öregedéssel összefüggő bőrelváltozások a hidratáltság és a rugalmasság elvesztése. Az arcon lévő ráncok a bőr öregedésének legszembetűnőbb jele, amelyek leggyakrabban a szemkörnyéki területen jelennek meg, és finom ráncokat képeznek. A kozmetikumok története a korai egyiptomi időkre nyúlik vissza, míg a bőröregedés elleni kezelést biztosító kozmetikai és orvosi alkalmazások története viszonylag új.

EGCG és a fogyás

Világszerte folyamatosan nő az elhízott vagy túlsúlyos emberek száma, 1975 óta ez a szám megháromszorozódott. Az elhízást és a túlsúlyt túlzott vagy kóros zsírfelhalmozódásként határozhatjuk meg, amely károsíthatja az egészséget. Ennek a folyamatnak alapvető oka az elfogyasztott és a felhasznált kalóriák közötti egyensúlyhiány. A túlsúly csökkentésének kezelésére számos módszert javasolnak a szakirodalmak, mint például a megfelelő étrendre való áttérés, a rendszeres testmozgás, a gyógyszeres kezelés. Viszont az utóbbi időben egyre népszerűbbek az úgynevezett szuper ételek és étrend-kiegészítők, mivel a természetes anyagok az egészség és az egyensúly szinonimái lehetnek. Ezek a természetes étrend-kiegészítők számos hatásmechanizmussal rendelkeznek, ilyen például a szénhidrát-anyagcsere javítása, a fokozott energiafelhasználás és az éhség/étvágy csökkentése.

Giloy: az immunrendszer természetes személyi edzője

Az ájurvédikus gyógyászat egyik legkiemeltebb helyen szerepeltetett gyógynövényéről úgy tartják, hogy az egy sor betegség kezelésére hatékony megoldást kínál.

Bakopával a demencia ellen

Ez a népszerű ayurvédikus gyógynövény nemcsak csökkentik az agy öregedését, hanem stressz- és memóriajavító hatásokat váltanak ki, amelyek elősegítik az idegszövetek regenerálódását.

DHM-kapszula: a macskajaj-tünetek természetes enyhítője

Kutyaharapást szőrivel, avagy macskajajt dihidromiricetinnel…

A Noni, mint immunerősítő

A noni gyümölcsben nagy mennyiségben vannak olyan hatóanyagok, melyek elengedhetetlenek a sejtjeink helyes működéséhez. Ezek az összetevők gyógyítják a sérült sejteket, molekuláris szinten hatnak. Sejtszinten rengeteg mindent elháríthatunk, ha szervezetünkben elég ilyen hatóanyag (xeronin) található.

A fáraók titka a feketekömény

A feketeköményt már az Ókori Egyiptomban is ismerték és használták a gyógyító tulajdonságai miatt az innen származó legkorábbi feljegyzés több mint 4000 éves múltra tekint vissza, akkoriban a fekete kömény olaját a „fáraók aranyának” nevezték.

Noni: több mint két évezrede az egészség szolgálatában

A már-már muzikális hangsású névre keresztelt noni nevű gyümölcsöt a polinéz népcsoportok már több mint két évezrede használják a hagyományos népi gyógyászatban különféle egészségügyi problémák kezelésére, valamint egészségmegőrzés érdekében egyaránt.

A Q10 Ubiquinol Kaneka nem bánik kesztyűs kézzel a krónikus fáradtság szindrómával (sem)!

Az emberi szervezetben természetesen is fellelhető Q10-koenzim (CoQ10) a sejtek energiatermelését elősegítő vegyületként tartható számon. Az életkor előrehaladtával egyre jelentősebb mértékben csökken a test természetes módon történő Q10-termelődése, melynek alacsony szintje megnöveli a különféle egészségi rendellenességek kockázatát (szívbetegségek, cukorbetegség, rák stb.)


2345678910