A bőrápolás jelentősége

Az egészségtudatos életmód része a tudatos bőrápolás is.

Mivel a bőr az emberi test legnagyobb szerve, nagyon fontos, hogy ápoljuk és mindent megtegyünk, hogy hidratált és egészséges maradjon. Fontos azonban, hogy senki ne keverje össze a száraz bőrt a dehidratálttal. A száraz bőr egy bőrtípus, aminek oka egy genetikai rendellenesség, míg a dehidratált bőrt vízhiány okozza, amit könnyen helyre lehet hozni vízfogyasztással és hidratáló krémek használatával.

A bőr állapotát befolyásoló tényezők

A bőr állapotára minden hatással van, a táplálkozás, az életmód, a stressz, az UV sugárzás, kor. A bőrápolásban nagyon fontos, hogy hidratáljuk belülről és kívülről is, ezért szükséges elegendő folyadékot fogyasztani, bőrápolási rutint kialakítani és rendszeresen szűrésekre járni. Rengeteg kozmetikum van a piacon, ezért sokszor nehéz megtalálni a bőr típusához leginkább illőt, ami nem tartalmaz irritáló összetevőket.

A folyadékfogyasztás hatása a bőrre

A bőr 70%-a víz, ennek háromnegyede az irha mélyén található, így rendkívül fontos szerepe van a bőr ellenálló képességének fenntartásában. A szaruréteg lipidjei gondoskodnak a bőr épségéért és a barrier védelmező funkciójának fenntartásáért, ezért a lipideknek megfelelő mennyiségben és minőségben kell jelen lenniük, ellenkező esetben sérülékennyé válik. A lipidek mellett az aquaporinok is lényeges szerepet töltenek be. Az aquaporinok olyan csatornák, amelyek biztosítják a víz keringését a felhámban. Ez a keringés szükséges a sejtek fennmaradásához, valamint a tápanyagok ezáltal jutnak el a felhámba. Amikor a bőr dehidratált, akkor a felhám tápanyag hiányossá válik, és nem tudja ellátni megfelelően a védelmi funkcióját, illetve kellemetlen tüneteket is tapasztalhat. Ezeket a tüneteket könnyen meg lehet szüntetni megfelelő hidratációval, ezáltal a barrier is helyrejön.

Mi okozhat vízhiányt?

A bőr nagyon sérülékeny szerv, bármilyen bőrtípus könnyen dehidratálttá válhat. Ennek számos oka lehet, évszakváltozás, hideg vagy szeles időjárás, a levegő szennyezettsége, illetve a nap UV sugárzása is komoly károkat okozhat, és felgyorsítja a bőr öregedését. A dehidratáltságot okozhatja szenvedélybetegség (dohányzás, vagy a túlzott alkoholfogyasztás), a stressz és a kialvatlanság, káros összetevőket tartalmazó kozmetikumok, sminktermékek, vagy gyógyszeres kezelések is. Ha bőre vízhiányos, akkor annak okát érdemes minél hamarabb feltárni és azonnal megszüntetni a probléma forrását.

Mi okozhat vízhiányt?

A bőr nagyon sérülékeny szerv, bármilyen bőrtípus könnyen dehidratálttá válhat. Ennek számos oka lehet, évszakváltozás, hideg, vagy szeles időjárás, a levegő szennyezettsége, illetve a nap UV sugárzása is komoly károkat okozhat és felgyorsítja a bőr öregedését. A dehidratáltságot okozhatja szenvedélybetegség (dohányzás vagy a túlzott alkoholfogyasztás), a stressz és a kialvatlanság, káros összetevőket tartalmazó kozmetikumok, sminktermékek, vagy gyógyszeres kezelések is. Ha bőre vízhiányos, akkor annak okát érdemes minél hamarabb feltárni és azonnal megszüntetni a probléma forrását.

A bőrápolás legfontosabb elemei

A bőr dehidratáltságának oka, hogy a víz nem megfelelően áramlik a bőrben. Ennek elkerülése érdekében sok folyadékot kell fogyasztani, illetve gondoskodni kell a megfelelő tisztításról, hidratálásról és az UV védelemről. A bőrápolási rutin mindennapos feladat, a bőrtípushoz illő bőrápoló, hidratáló krémekkel, szükség esetén olajokkal. Ezeket szükség szerint napi egy vagy két alkalommal kell használni, hogy megszűnjön a feszülő érzés és a bőr védekező képességét fenntartsa. A termékeket a bőrtípusnak megfelelően érdemes kiválasztani, illetve évszakhoz is igazíthatja, vagyis nyáron használhat inkább vizes bázisú, könnyebb krémeket, őszi-téli időszakban pedig testesebb, gazdagabb textúrájú hidratálókat. A sértetlen barrier fenntartása érdekében a bőr egész felületén olyan pH-semleges tisztító termékeket kell alkalmazni, amelyek nem tartalmaznak bántó összetevőket. A hidratálás hiánya rögtön megmutatkozik a bőr állapotán, akkor is, ha valakinek alapjába véve zsíros bőre van. Vízhiány esetén a bőr veszít ragyogásából, viszkető, feszülő érzést kelt, végül pedig hámlani kezd.

Az alvás hatása a bőrre

A bőr számára a legjobb időszak az éjszaka. Ebben az időszakban nem érik olyan káros hatások, mint például az UV sugárzás, így ilyenkor megújul, távoznak a méreganyagok, regenerálódnak a sejtek és új sejtek jönnek létre. Ezek hatására tapasztalhatja azt, hogy egy pihentető éjszakai alvás után a bőr szebbnek, egészségesebbnek és fiatalabbnak tűnik.

Fontos tudni azonban, hogy a bőr alvás közben több vizet veszít, ezért este érdemes egy testesebb hidratálót választani, nap közben pedig többet inni, hogy pótolja a veszteséget és megvédje bőrét az éjszakai kiszáradástól.

A hialuronsav hatása a bőrre

A hialuronsav természetesen megtalálható az emberi szervezetben, és nagyon érdekes, hogy 50%-a a bőrben található. A hialuronsav a szervezet és a bőr hidratálásában felbecsülhetetlen szerepet játszik, hiszen súlyának akár ezerszeresét képes megtartani. Segít a bőr öregedésének megakadályozásában, visszatartja a vizet a szövetekben. A kor előrehaladtával a hialuronsav mennyisége csökken a szervezetben, ezért érdemes pótolni. A hialuronsavat pótolhatjuk krémek és szérumok formájában, illetve étrend-kiegészítő termékek alkalmazásával. A Tenmag Hialuronsav Forte kivonat egy természetes belső hidratáló, ami segít megkötni és visszatartani a vizet, ezzel lassítva a bőr öregedését. Ezen kívül számos jótékony hatást tudhat magáénak, hiszen segíti a test gyógyulási folyamatait, segíti az ízületek kenését, a száraz szem kezelését. A Tenmag Hialuronsav segít fenntartani a szervezet hialuron szintjét, mivel az egyik legnagyobb hatóanyag tartalmú termék a piacon.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/