Tongkat Ali, a testépítők étrend-kiegészítője

A Tongkat Ali, más néven Longjack Dél-kelet Ázsiában őshonos növény,

melynek múltja a hagyományos orvoslásban már több évszázadra nyúlik vissza. A növényt gyökereiben található vegyületek jótékony hatásai miatt használták és használják. Régen gyökereiből főzetet készítettek, főként lázcsillapításra, gyomorpanaszok megszüntetésére, fertőzések és malária kezelésére, férfi meddőség és merevedési zavarok kezelésére alkalmazták. Ma leginkább tea, energiaital, étrend-kiegészítő kapszula formájában kapható, és főleg merevedési zavarok javítására, stresszkezelésre, teljesítmény fokozásra és fogyás elősegítésére használják.

Természetes és hatékony, pont ahogy kell

A Tongkat Ali hatásait kutatásokban is tanulmányozzák, amelyek szerint a növényből készült kivonatnak számos jótékony hatása van, mint az általános egészség, csontok, agyi funkciók javítása, a vérnyomás kordában tartása és a vércukorszint optimalizálása. Potenciális antioxidáns forrásként segít a szervezet méregtelenítésében és a szabadgyökök által generált sejtkárosodások javításában.

Használj természetes alapú étrend-kiegészítőt

Lehetsz kezdő vagy haladó testépítő, biztosan szeretnél minél gyorsabban és könnyebben izomtömeget építeni. A bodybuilderek izomtömeg növelés érdekében szintetikus és természetes kiegészítőket is használnak. A szintetikus kiegészítők olyan tabletták vagy hormon kiegészítők, amelyeket orvosi rendelvényre lehet kapni. Hátrányuk, hogy felborítják a hormonháztartást, illetve mikor ezek alkalmazását abbahagyják akkor a felépített izomtömeg nagy részét elveszítik. A természetes étrend-kiegészítők olyan növényi kivonatok, melyek növelik a tesztoszteronszintet és ezáltal fejtik ki hatásukat. Mivel természetes módon támogatják az izomnövelő munkát és nem borítják fel a hormonok termelését bármikor abbahagyhatók és nem várható gyors izomvesztés sem.

A bodybuilder közösségben

egyre többen próbálják ki a Tongkat Ali étrend-kiegészítőt, mert természetes módon, szteroidok használata nélkül kapnak egy kiváló tesztoszteron optimalizáló, teljesítmény fokozó szert. 

Érezhetően jobb teljesítmény

A tesztoszteron, vagyis férfi nemi hormon egy természetes anabolikus szteroid, ami felelős az izmok építéséért. A férfiak szervezetében a herékben termelődik, a nők esetében pedig a mellékvesében és a petefészekben, de természetesen a nőknél jóval alacsonyabb szinten. A tesztoszteron anabolikus hatása a test építésében fontos, androgén hatása pedig a másodlagos nemi jelleg kialakításában. Férfiak esetében már magzati korban is jelentős szerepet kap ez a hormon, de a nőknél is lényeges funkciója van, mint a haj és a szőrzet növekedése, a csontok, bőr és az izom felépítése, vázizomzat fejlődése, a zsírszövetek eloszlása és a csontritkulás megelőzése. A férfi nemi hormon termelődése 30 évig folyamatosan nő, majd 40 éves korig stagnál. 40 éves kor után azonban folyamatosan csökken, ezért van az, hogy 40-45 éves kor körül érezhetjük a változó kor szelét.

A tesztoszteronszint növelése fontos, hogy az edzések során a testépítők képesek legyenek maximalizálni a teljesítményt. A fogyókúrák és az intenzív edzések megemelik a szervezet kortizol szintjét, és magukkal vonják az alacsony tesztoszteron kockázatát.
A Tongkat Ali azonban segíthet ezek helyreállításában, ami jobb teljesítményt eredményez. A sportolók esetében pedig kisebb teljesítménynövekedés is jelentős hatást gyakorolhat. Azoknak a sportolóknak vagy testépítőknek, akik nagyobb teljesítményt szeretnének elérni érdemes kipróbálni a Tenmag Tongkat Ali kivonatot, mivel növeli a tesztoszteronszintet, erősítő, izomerőt fokozó és testzsír csökkentő hatású.
Nemcsak férfiaknak, nőknek is előnyös lehet, hiszen a tesztoszteronszint helyreállítása vagy növelése esetében nem lehet nemi megkülönböztetést tenni.

Így hoz bomba formába téged is a Tongkat Ali

A Tongkat Ali olyan bioaktív vegyületeket tartalmaz, amelyek optimalizálják a tesztoszteronszintet, ezzel segítve elő az izmok növekedését, javítva az erőnlétet és a test összetételét, fokozva a fogyást. A kortizol, vagyis stressz hormon csökkentésével lehetővé válik, hogy a bodybuilderek az intenzívebb fogyási szakaszban is zsírt adjanak le, és a sovány tömeget megtartsák. A tesztoszteronnak fontos szerepe van a fehérjeszintézisben, növeli az izomtömeget és az izomerőt.

A férfi nemi hormon aktivál bizonyos sejteket: az izomrostok prekurzor sejtjeit, illetve a szatellit sejteket. A prekurzor sejtek aktiválódásuk után beépülnek a már meglévő izomrostokba, a szatellit sejtek pedig összeolvadnak, és saját maguk képzenek új izomrostokat.

A Tongkat Ali a legjobb tesztoszteron optimalizáló étrend-kiegészítő, növeli a teljes tesztoszteront, a szabad tesztoszteront, a dehidroepiandroszteron (DHEA) és a dihidrotesztoszteron (DHT) szintjét. Tehát a kivonat nem új hormonokat juttat a szervezetbe, hanem a már szervezetben meglévő természetes tesztoszteront szabadítja fel.

Pozitív hatásai miatt nem csak profiknak, hanem amatőr sportolóknak is ajánlott az alkalmazása. A testépítés mellett bármilyen sporttevékenység kiváló kiegészítője lehet, legyen az futás, kerékpározás, bármely harcművészet stb. 

  Próbálja ki a Tenmag Tongkat Ali kapszulát, és tapasztalja meg kiváló hatásait.  

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/