Hízás diéta alatt?

Gyakran előfordul, hogy valaki fogyni szeretne,

mindent megtesz a súlyvesztés érdekében, mégis csalódnia kell, mert minden erőfeszítés ellenére a mérleg nemhogy kevesebbet, hanem többet mutat. Ennek több oka is lehet, lássunk ezekből néhányat.

Negatív energiamérleg

A fogyás negatív energiamérleg esetén indul be, amikor valaki kevesebb kalóriát fogyaszt el, mint amennyit a szervezet felhasznál. Ha valaki folyamatosan túleszi magát, akkor a fogyás nem fog beindulni, mert túl sok kalóriát fogyasztott el. Ez akkor is előfordulhat, ha valaki abszolút az egészséges táplálkozásra koncentrál és rendszeresen mozog. Fogyás szempontjából tehát érdemes jól odafigyelni a mennyiségekre, akkor is, ha a minőségre nem összpontosít annyira, de ki kell emelni, hogy saját érdekében mindenképp érdemes egészségesen táplálkozni.

Testmozgás a fogyásért és az egészségért

A táplálkozás mellett nagyon fontos a rendszeres testmozgás, amivel nő az energiafelhasználás és javul az anyagcsere. Ehhez bármilyen mozgásforma jó, akár a mindennapos 30-60 perces séta is hozzájárulhat.  A mozgásnak köszönhetően a test folyamatosan izmosodik, az izmok pedig több energiát fogyasztanak el, az anyagcsere fokozódik.

Az energiát biztosító szénhidrát

A szervezetben végbemenő minden folyamathoz energiára van szükség, ha ez az energia nincs meg, akkor leépülés tapasztalható. Sokan azzal rontanak a helyzetükön, hogy az energiát adó szénhidrátokat nagymértékben lecsökkentik, vagy teljesen kiiktatják a táplálkozásukból, emiatt pedig a test energiaforrást keres a megfelelő működéshez. Először a májból építi le a cukrot, majd a fehérjét, ezután pedig az izmok épülnek le. Az alacsony szénhidrát bevitelnek és az izmok leépülésének köszönhetően fáradtság, gyengeség, motiválatlanság, rossz közérzet következik be, ami miatt sokan feladják, visszatérnek a régi étkezési szokásokhoz, ami hízáshoz vezet.

 A szénhidrátok elhagyása helyett ajánlott a teljes kiőrlésű gabonák és az abból készült kenyér vagy pékáru, bab, lencse, borsó, banán, barna rizs fogyasztása. Ezek jó minőségű, lassan felszívódó energiaforrások, melyek nem emelik meg nagyon a vércukorszintet, és nem lesz olyan gyakori az éhségérzet. A jó szénhidrátok fogyasztása azonban nem jelenti, hogy azokat mértéktelenül lehet fogyasztani, ebben az esetben is nagyon fontos szem előtt tartani a szervezetet negatív energia mérlegét, a kalóriadeficitet.

Mit mivel?

A szervezet egyik alapvető célja, hogy mindig biztonságban tudjon működni, ezért folyamatosan raktároz. Ha étkezések során zsírt és szénhidrátot fogyasztunk együttesen, az raktározáshoz és hízáshoz is vezet. Ilyenek a sütemények, a húsok fogyasztása rizzsel vagy burgonyával stb. Ezért érdemes a húsokhoz inkább zöldségköretet, sütemények és csokoládé helyett pedig valamilyen gyümölcsöt fogyasztani. Természetesen a mértéket ezek esetében is tartani szükséges.

Stresszkezelés és alvás

Az alvás jelentőségét mindenképp ki kell emelni, hiszen súlyvesztés szempontjából elengedhetetlen, hogy eleget és jól aludjunk. A kialvatlanságnak számos negatív következménye lehet, többek között az is, hogy sokkal több energiát igénylünk, vagyis többet eszünk, és a magas kalóriabevitel hízást okozhat. Az alvás mellett fontos a stressz is fogyás szempontjából. A stressz miatt folyamatosan stresszhormonok termelődnek, ami magas vérnyomást, vércukorszint emelkedést eredményez, a zsigeri zsírok pedig felhalmozódnak. A stressz levezetése tehát elengedhetetlen a fogyás szempontjából is, ezért érdemes rendszeresen sportolni, relaxálni, kikapcsolódni.

Mindennek ellenére hízás?

Ha valaki a fentiek közül minden szabályt betart, vagyis egészségesen étkezik, negatív az energiamérlege, sokat mozog, jól és eleget alszik, csökkenti a stresszt, és ennek ellenére sem tud fogyni vagy talán hízik, akkor érdemes alaposan megvizsgálni, hogy mi állhat ennek a hátterében.

Hormonális egyensúly hiánya

Előfordulhat, hogy valamilyen hormonális rendellenesség miatt eredménytelenek az erőfeszítések. A pajzsmirigy működésével kapcsolatos egészségügyi problémák is állhatnak a háttérben. A pajzsmirigy túlműködése fogyáshoz, az alulműködése pedig hízáshoz vezethet. Ha a hízás mellett további tünetek tapasztalhatóak, például ingerlékenység, fejfájás, fáradtság, akkor javasolt egy alapos kivizsgálásra elmenni, és utána nézni, hogy nincs-e pajzsmirigy alulműködése.

Gyógyszerek

Könnyen előfordulhat, hogy cukorbetegség, vagy gyulladások kezelésére olyan gyógyszert szed valaki, aminek mellékhatásaként hízást tapasztal. Ebben az esetben mindenképp érdemes konzultálni a kezelőorvossal, hogy milyen alternatív gyógyszerelés választható, illetve fokozottan kell figyelni az étkezésre és a testmozgásra is. 

Összefoglalva: ezt tegye, ha el akarja kerülni a diéta alatti hízást
- ne fogyókúrázzon, hanem váltson életmódot
- ne fogyasszon túl sok szénhidrátot akkor sem, ha az teljes kiőrlésű gabonából készül
- figyeljen a kalóriadeficitre
- rendszeresen mozogjon
- fogyasszon megfelelő mennyiségű folyadékot
- aludjon eleget
- csökkentse a stresszt

Ne felejtse el, hogy az egészséges táplálkozás mellett is előfordul, hogy a szervezet vitaminhiányos. Ennek pótlására érdemes vitaminkészítményeket vagy étrendkiegészítőket alkalmazni, amelyekkel elérheti ezek egészséges szintjét. Válassza a Tenmag magas minőségű étrendkiegészítőit, amelyek támogatják a szervezet egészséges működését, és hozzájárulnak a jó közérzethez. 

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/