Blog

A Perui Kovaföld és az egészség

Sokat hallott már a Perui Kovaföldről, de nem tudja biztosan, hogy érdemes lenne-e kipróbálni? Méregteleníteni szeretne, de bizonytalan, hogy miként fogjon hozzá? Megmutatjuk, hogy mi is a perui kovaföld, milyen jótékony hatásai vannak, amiért mindenképp érdemes tesztelni.

Hízás diéta alatt?

Gyakran előfordul, hogy valaki fogyni szeretne, mindent megtesz a súlyvesztés érdekében, mégis csalódnia kell, mert minden erőfeszítés ellenére a mérleg nemhogy kevesebbet, hanem többet mutat. Ennek több oka is lehet, lássunk ezekből néhányat.

Ezért fontos a vércukorszint egyensúlya

A testi-lelki egyensúly fenntartása egy nehéz, de fontos feladat a mindennapok során. A vércukorszint kiegyensúlyozottsága is rendkívül fontos része ennek a megvalósulásához. Amikor vércukorszintről beszélünk, akkor az a vérben található glükóz mennyiséget jelenti. Ha valaki cukorbeteg, akkor a vérben lévő glükóz szint rendellenesen ingadozik, aminek oka, hogy a szervezet nem termel elegendő inzulint, vagy nem képes azt megfelelő módon felhasználni.

Tongkat Ali, a testépítők étrend-kiegészítője

A Tongkat Ali, más néven Longjack Dél-kelet Ázsiában őshonos növény, melynek múltja a hagyományos orvoslásban már több évszázadra nyúlik vissza. A növényt gyökereiben található vegyületek jótékony hatásai miatt használták és használják. Régen gyökereiből főzetet készítettek, főként lázcsillapításra, gyomorpanaszok megszüntetésére, fertőzések és malária kezelésére, férfi meddőség és merevedési zavarok kezelésére alkalmazták. Ma leginkább tea, energiaital, étrend-kiegészítő kapszula formájában kapható, és főleg merevedési zavarok javítására, stresszkezelésre, teljesítmény fokozásra és fogyás elősegítésére használják.

A prevenció jelentősége az egészségmegőrzésben

A prevenció, vagyis megelőzés egyre fontosabb a modern ember számára. Rendkívül fontos szerepe van a betegségek korai felismerésében és azok gyógyításában. A modern társadalomban az egészségtudatos életmód egyre elterjedtebb és ennek szerves része a prevenció is, aminek része az egészségtudatos magatartás, a megelőzés, szűrővizsgálatokra járás.

Hogyan erősíthetjük az immunrendszerünket

Az immunrendszer egy összetett, bonyolult rendszer, mely sejtekből, szövetekből, szervekből áll. Arra hivatott, hogy megvédje szervezetünket a fertőzésektől, kórokozóktól, és betegségektől, ezért feladatunk, hogy vigyázzunk rá, erősítsük. Ebben az összetett rendszerben az alkotó elemek képesek kommunikálni egymással, így dolgozva azon, hogy egészségesek maradjunk.

Mit érdemes tudni a glikémiás indexről?

A glikémiás index annak a mutatója, hogy az élelmiszerek mennyire befolyásolják a szervezet vércukorszabályozását, mennyire vannak hatással a szervezet vércukorszintjének hirtelen változásaira A GI-ről nap, mint nap hallhatunk a diétás étrendek, cukorbetegség, inzulinrezisztencia kapcsán. Az emberi szervezet számára a legjobb, ha a vércukorszint mindig a normál tartományban van, ezért az alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztása javasolt, kiemelten a cukorbetegségben szenvedők számára. De mit kell tudni pontosan a glikémiás indexről?

Miért éri meg leszokni a dohányzásról

A dohányzás egy káros szenvedély, amiről nehéz leszokni. A dohányzók tisztában vannak azzal, hogy milyen egészségkárosító hatásai vannak ennek a rossz szokásnak, ez viszont sokszor kevés ahhoz, hogy letegyék a cigarettát. Ennek egyik oka, hogy a hosszú távú következmények, betegségek nem azonnal jelentkeznek, hanem évekkel vagy évtizedekkel később, a másik oka pedig, hogy nagyon nehéz leszokni róla, sokaknak csak több próbálkozás után sikerül.

A bőrápolás jelentősége

Az egészségtudatos életmód része a tudatos bőrápolás is. Mivel a bőr az emberi test legnagyobb szerve, nagyon fontos, hogy ápoljuk és mindent megtegyünk, hogy hidratált és egészséges maradjon. Fontos azonban, hogy senki ne keverje össze a száraz bőrt a dehidratálttal. A száraz bőr egy bőrtípus, aminek oka egy genetikai rendellenesség, míg a dehidratált bőrt vízhiány okozza, amit könnyen helyre lehet hozni vízfogyasztással és hidratáló krémek használatával.

Az egészséges táplálkozás és a mentális egészség

Az egészséges táplálkozás jelentősége egyre inkább ismertté válik világszerte, egyre fontosabb a Föld lakosságának. A minőségi ételek fogyasztása a szervezet működésére jótékony hatással van, hiszen segít az ideális testsúly megőrzésében, a krónikus betegségek elkerülésében, sőt hatással lehet a mentális egészségre is.

Az evészavarok fajtái és jellemzői

A társadalmi elvárások hatására sokak elérhetetlen célokat tűznek ki maguk elé, túlzásba viszik a sportot és a diétát, majd a fogyás és a szép test elérése érdekében küzdött harc közepette nem ismerik fel a vészjósló jeleket, amik az evészavar kialakulására utalnak. Az evészavarok fizikailag és mentálisan is megterhelik a szervezetet, mindegyiknek megvannak a maga tulajdonságai.

Az alkoholfogyasztás rövid és hosszútávú hatásai

Az alkohol egy depresszáns, ami ugyanolyan káros lehet, mint a kábítószer. A túlzott alkoholfogyasztás és a függőség negatív hatással van az egészségre, illetve a társadalmi kapcsolatokra. Az alkoholnak rövid és hosszú távú hatásait is érezheti, aki fogyasztja, és kis mennyiségben is egészségügyi következményekkel járhat.

123456789