Blog

Wild Yam, a természetes ösztrogén

Az egészség megőrzésében fontos szerepet játszik több tényező is, mint az egészséges táplálkozás, megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás, pihenés, stressz levezetés, lelki egyensúly fenntartása stb. Azon kívül, hogy ezeknek figyelmet szentelünk, segítségül hívhatunk vitaminokat, illetve olyan természetben előforduló gyógynövényeket, amik koncentrált, kivonat formájában segítenek megőrizni egészségünket, illetve, ha szükséges gyógyszer helyett, vagy mellett alkalmazhatjuk kiegészítő termékként.

A Noni hatása

NONI – az évezredek óta ismert indiai eperfa, aminek a gyümölcse a hawaii nép által egyszerűen a Noni elnevezést kapta. Egy cserje, aminek termése egy kisebb méretű zöldes-sárga gyümölcs, eszméletlenül sok vitaminnal, aminosavval, ásványi anyaggal a belsejében, amit a hawaii, maláj, tahiti és perui népek is nagy becsben tartottak. A népi gyógyászatban nem csak egészségügyi problémák, betegségek kezelésére, hanem egészségmegőrzésre is használták. Igaz illata és íze miatt nem vált volna híressé, de mivel rendkívül tápláló, és elképesztő mennyiségű ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, igazi sztár lett.

A Noni gyümölcs

Az indiai eperfa, vagyis Morinda citrifolia egy örökzöld trópusi növény, aminek gyümölcsét egyszerűen csak Noni-nak nevezik. Elképesztően sok jótékony hatással rendelkezik, aminek nemcsak gyümölcsét, hanem a növény minden részét alkalmazták a népi gyógyászat során és nagyon fontos szerepet tulajdonítottak neki. Bár a népi gyógyászat számos növényt használt különböző egészségügyi problémák kezelésére, a Noni mégis központi szerepet játszott közöttük.

Rhodiola rosea a gyógyászatban

Ha szeretne utána nézni, hogy mi is az a csodanövény, amit Rhodiola rosea néven ismer a világ, akkor a legtöbb webhelyen megtalálhatja, hogy ez egy gyógynövény, ami Európa és Ázsia hideg, magasan fekvő vidékein terem. Más néven is emlegetik, úgy mint: aranygyökér, rózsagyökér, sarkvidéki gyökér vagy királykorona. A gyógynövényeket sokan szeretik az általános orvoslást kiegészítően használni, így van ez a Rhodiola rosea kivonatával is, ami rendkívül pozitívan befolyásolja a stressz által okozott negatív kihatásokat. Nézzük, milyen hatásai vannak a Rhodiolából készített kivonatoknak.

A Rhodiola Rosea gyógyhatásai

A Rhodiola resea egy gyógynövény, aminek a szervezetre gyakorolt jótékony hatásait kutatások is kimutatták. A növény hatóanyagai a gyökerében koncentrálódnak, nem véletlenül nevezik másképp rózsagyökérnek vagy aranygyökérnek. Gyökere több, mint 140 hatóanyagot tartalmaz, jótékony hatásai miatt már az ókorban is alkalmazták gyógyító szerként. Az északi magaslaton élő növény gyökerének kivonatából számos étrendkiegészítő készül, aminek alkalmazásával szervezetünk stresszre gyakorolt hatását javíthatjuk.

Melyik a legjobb hialuronsav?

Ha az interneten rákeresünk a hialuronsavra, több ezer terméket dob fel a kereső. Számos formában kapható ez a szuper hatóanyag, például szérum, balzsam, krém, por, kapszula, injekció. De miért is ilyen népszerű és miért ez a nagy választék? Csak hype, vagy valóban olyan jól működik, és ha igen, melyik a legjobb számunkra? Hogy megtudjuk, először ismerjük meg, milyen jótékony hatásai vannak?

A hialuronsav hatásai

Ahogy arról már korábban is írtunk a hialuronsav (más néven hyaluronic acid vagy hyaluronan) egy magyar tudós, Balázs Endre nevéhez kötődik, aki mintegy 50 évig kutatta a molekula tulajdonságait. Ez az anyag ma már nélkülözhetetlen a gyógyászatban, számos területen alkalmazzák gyógyító és jótékony hatásai miatt. Bár nevében benne van, hogy sav, valójában mégsem egy savról van szó, hanem egy természetesen előforduló, nagy, ismétlődő egységekből álló (polimer), hidratáló cukormolekuláról.

Q10 Ubiquinon vagy Q10 Ubiquinol?

A Q10 koenizim (CoQ10) vagy más néven Ubiquinon évek óta a kutatások középpontjában álló vitaminszerű tulajdonságokkal rendelkező vegyület, ami jelentős szerepet játszik a sejtek energiatermelésében. A Tenmag által forgalmazott Bioaktív Q10 Ubiquinol Kaneka egy sokak által igen kedvelt biológiailag aktív Q10 koenzim, aminek felszívódása jelentősen nagyobb, mint a hagyományos formájú Q10 koenzimé. Lássuk, mi is az a Q10 koenzim, milyen jótékony hatásai vannak, és miben különbözik a Q10 Ubiquinon az Ubiquinoltól.

A zöld kardamom jótékony hatásai a cukorbetegségnél

A kardamommag egy rendkívül érdekes és izgalmas fűszer. Három változata van, számos felhasználási lehetősége a gasztronómiában, valamint egészségünkre is csupa pozitív hatást gyakorol. Nézzük meg, miért és hogyan használják a cukorbetegség megelőzése és kezelése érdekében!

Ajándékozz egészséget karácsonyra!

Ajándékozz egészséget! A karácsonyi ajándékozás célja, hogy boldog pillanatokat szerezzünk szeretteinknek. Van egy ajándékozási ötletünk, amiből soha nem elég, ráadásul hosszútávú örömöt okoz, sőt a boldogság egyik nélkülözhetetlen feltétele: Ez az EGÉSZSÉG

Pygeum africanum kivonat és a Washingtoni Egyezmény

Az általunk forgalmazott Pygeum africanum kivonatot a Washingtoni Egyezmény más néven a CITES védi. Behozatala és kereskedelme szabályokhoz kötött. A Pygeum Africanum kivonata CITES II. függelékébe tartozik, az Európai Unió által meghatározott B mellékletben található. Az ebbe a függelékbe tartozó fajok behozatalához CITES importengedély szükséges. Ezen engedély kiadásának a feltétele a CITES export-, vagy re-exportengedély, illetve származási bizonyítvány (nem CITES-tagállam esetén) megléte. Alapesetben először meg kell kérni az exportáló ország kiviteli engedélyét, és ennek megléte esetén tudja beadni az importra vonatkozó kérelmet. Az importengedély iránti kérelmet az erre szolgáló formanyomtatványon kell benyújtani az Agrárminisztérium Biodiverzitás- és Génmegőrzési Főosztályhoz.

Hialuronsav a bőr szépségéért

Az emberi bőr a test legnagyobb szerve, amely hozzávetőleg 1,5-2 négyzetmétert borít, és fizikai gátként működik, hogy megvédje a szervezetet a kórokozóktól, vegyi anyagoktól, fizikai tényezőktől és a nap ultraibolya sugárzásától. Az öregedés egy többtényezős folyamat, amelyet a károsodások felhalmozódásaként határoznak meg. Az öregedéssel összefüggő bőrelváltozások a hidratáltság és a rugalmasság elvesztése. Az arcon lévő ráncok a bőr öregedésének legszembetűnőbb jele, amelyek leggyakrabban a szemkörnyéki területen jelennek meg, és finom ráncokat képeznek. A kozmetikumok története a korai egyiptomi időkre nyúlik vissza, míg a bőröregedés elleni kezelést biztosító kozmetikai és orvosi alkalmazások története viszonylag új.

34567891011

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/