Hogyan erősíthetjük az immunrendszerünket

Az immunrendszer egy összetett, bonyolult rendszer,

mely sejtekből, szövetekből, szervekből áll. Arra hivatott, hogy megvédje szervezetünket a fertőzésektől, kórokozóktól, és betegségektől, ezért feladatunk, hogy vigyázzunk rá, erősítsük. Ebben az összetett rendszerben az alkotó elemek képesek kommunikálni egymással, így dolgozva azon, hogy egészségesek maradjunk.

A legyengült immunrendszer okai és ismérvei

Az immunrendszer gyengeségére utaló jelek, ha valaki sokszor megbetegszik, gyakrabban elkap különböző fertőzéseket, és azok könnyen felülfertőződnek, vagyis a szervezet legyengülése miatt egyéb kórokozók is elszaporodnak. A gyenge immunrendszer jele:
-    Amikor egyes sebek, sérülések gyógyulási folyamata lelassul, azok nehezen gyógyulnak be.
-    Kellemetlen jele lehet az is, ha a szervezetünk nehezen ellenáll az allergéneknek, így, ha valaki sok mindenre allergiás, annak könnyen lehet oka a legyengül immunrendszer. 
-    Ha minden különösebb ok nélkül folyamatosan fáradtnak érzi magát, vagy bőrproblémái vannak.
-    A nem jól működő immunrendszer jelei az emésztéssel kapcsolatban felmerülő problémák is, mint a puffadás, hasmenés, székrekedés.

Az immunrendszer legyengüléséért több dolog is felelős lehet:

-        egészségtelen táplálkozás
-        mozgásszegény életmód
-        szintetikus gyógyszerek túlzott alkalmazása
-        stressz, depresszió, egyéb lelki problémák
-        daganatos megbetegedések
-        krónikus betegségek
-        anyagcsere betegségek
-        akut megbetegedések
-        környezeti hatások
-        súlyos allergia
-        balesetek, sérülések
-        alkoholfogyasztás, dohányzás

Az immunrendszer támogatása

Az immunrendszer támogatásával jobb lesz a közérzete, kevesebb megbetegedést tapasztal és a súlyosabb megbetegedések kialakulásának is kisebb lesz a kockázata. Az erősebb immunrendszer érdekében az első lépés, amit megtehet, hogy egészségesen táplálkozik és kizárja életéből, vagy jelentősen csökkenti a gyorséttermi ételek fogyasztását, valamint a finomított cukrot és lisztet. Az egészséges táplálkozás során fogyasztott fehérjék, rostdús ételek és egészséges zsírok olyan mikortápanyagokat tartalmaznak, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet számára, biztosítani tudja vele a vitaminok, ásványi anyagok, és nyomelemek megfelelő szintjét. 

Nem véletlenül tartja a mondás, “ha jól eszel, jól leszel”. Az egészséges bélrendszer az ételeket hatékonyan feldolgozza, a vitaminok, ásványi anyagok és mikortápanyagok megfelelően felszívódnak, ezzel pedig erősödik az immunrendszer és a szervezet ellenállóvá válik. A jól működő bélflóra így képes lesz ellenállni a baktériumokkal, vírusokkal, fertőzésekkel, gombákkal szemben.

Immunerősítő élelmiszerek

A szervezetnek számos vitaminra van szüksége ahhoz, hogy egészségesen működjön, de az immunrendszer erősítése érdekében kiemelkedően fontos a C és A-vitamin bevitele. A C-vitamin pótlása érdekében érdemes sok zöldséget fogyasztani, mint a paprika, karfiol, brokkoli, illetve kiváló C-vitamin források a csipkebogyó és a citrusfélék is. A-vitaminban gazdag a spenót, sárgarépa, édesburgonya, sütőtök vagy az olajos magvak, csonthéjasok. Ezeken kívül nagyon jó immunerősítő élelmiszerek a fokhagyma, az avokádó, aloé vera, a zab és az árpa, az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek, mint a lazac, makréla vagy hering.

Stressz és testmozgás

A szervezet ellenálló képességének javításáért fontos, hogy csökkentse a feszültséget és a stresszt. Ennek kulcsfontosságú szerepe lehet, hiszen a testi-lelki egyensúly megteremtése az egyik alapja a jólétnek. A stressz levezetésében és az egészség megőrzésében is fontos szerepet játszik a testmozgás.

Már napi 30-60 perc aktív mozgás is javítja az immunrendszert, ami lehet torna, gyaloglás, futás, biciklizés a szabadban, vagy bármilyen sporttevékenység, amit kedvel.

Tudta, hogy a kézmosással teheti a legtöbbet immunrendszeréért?

A koronavírus kapcsán is rengeteget hallhattunk az alapos kézmosás jelentőségéről. Ez nem véletlen, hiszen immunrendszerünknek kell megbirkóznia azokkal a kórokozókkal, amikkel érintés útján találkozunk. Ezért elmondhatjuk, hogy immunrendszere védelme érdekében a legeslegtöbbet azzal teheti, ha gyakran és alaposan kezet mos. A szappanos kézmosással elpusztíthatja a kórokozók nagy részét, így immunrendszerének nem kell annyi vírussal és baktériummal megharcolni.

Vitaminok és étrend-kiegészítők

Ha az egészséges táplálkozás mellett is vitaminhiánnyal küzd, akkor az immunrendszer megerősítése érdekében szedjen vitaminokat és étrend-kiegészítőket, amelyek segíthetnek a szervezet védekezőképességének megerősítésében. Ezen kívül érdemes a vitaminraktárakat feltölteni olyan időszakokban, mikor nem tud odafigyelni a változatos étkezésre, illetve ősszel és tél végén, stresszes, depressziós életszakaszokban, műtétek után, vagy amikor úgy érzi, hogy betegesebb, mint szokott lenni.

Perui Noni, az immunerősítő

A Perui Noni több, mint 160 ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, és befolyásolni tudja az immunfunkciót. A szervezetben végbemenő életfolyamatokat támogatja, regenerálja a sérült sejteket, fokozza az endorfin termelést. 

Az őszi időszakban mindenkinek szüksége van immunerősítésre, hiszen ilyenkor számos megfázásos betegség jelentkezik, illetve az influenza vírus is hamarosan megjelenik. Ha Ön is szeretne tenni egészsége érdekében, étkezzen változatosan, mozogjon és aludjon eleget, illetve támogassa szervezetét ezzel a fantasztikus készítménnyel, a Tenmag Perui Noni-val.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/