Blog

A Bakopa hatásai

Életünk során minden nap alapvetően szükséges, hogy agyunk jól működjön, de vannak olyan időszakok, amikor ez kimagaslóan fontos. A megfelelő koncentráció és agyi működés elengedhetetlen és nagyon fontos a tanulás, vizsgák során és munka közben is. Azonban agyunk sokszor leterhelt, fáradt és az idő előrehaladtával is csökkennek agyi képességeink. A bakopa egy olyan természetes nootropikum, amiből étrendkiegészítő termékek készülnek az agy védelme érdekében. Egy különleges növény, ami számos jótékony hatással bír.

A Bakopa kapszula

A bakopa, eredeti nevén Bacopa Monnieri, egy olyan növény, amit a hagyományos indiai orvoslásban is használnak. A Bakopa Brahmi néven is ismert, javítja a memóriát, a figyelemhiányos hiperaktivitást, oldja a szorongást, segít az allergiás állapoton. Jótékony hatásai miatt sokan alkalmazzák étrendkiegészítőként, ezért is érdemes megismerni kicsit közelebbről, hogy miért is olyan közkedvelt a Tenmag Bakopa kapszula.

A Maca Negra élettani hatása

A Maca Negra, az Andokban termő zöldséggyökér, amelynek gyökerei három színskálán pompáznak. Ez a csodanövény tápanyagokban rendkívül gazdag élelmiszer, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmi rostokkal, antioxidánsokkal. Egy SUPERFOOD, ami rendkívüli hatással van az egészségre és a jó közérzetre.

Maca Negra, a perui csodanövény

Az étrendkiegészítők piacán számos olyan termék található, amelyek a szervezet védekezőképességét hivatottak javítani. Ha valamilyen probléma, betegség üti fel a fejét, akkor már sokkal nehezebb megküzdeni vele, mint azt korábban megelőzni. Az étrendkiegészítők feladata a védekezőrendszerünk erősítése, bizonyos problémák kialakulásának megakadályozása, és kisebb tünetek csillapítása. A Tenmag egyik szuper étrendkiegészítője a Perui Maca Negra, ami támogatja a szervezet nemi egészségét, fokozza a szellemi és fizikai teljesítményt.

Wild Yam, a természetes ösztrogén

Az egészség megőrzésében fontos szerepet játszik több tényező is, mint az egészséges táplálkozás, megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás, pihenés, stressz levezetés, lelki egyensúly fenntartása stb. Azon kívül, hogy ezeknek figyelmet szentelünk, segítségül hívhatunk vitaminokat, illetve olyan természetben előforduló gyógynövényeket, amik koncentrált, kivonat formájában segítenek megőrizni egészségünket, illetve, ha szükséges gyógyszer helyett, vagy mellett alkalmazhatjuk kiegészítő termékként.

A Noni hatása

NONI – az évezredek óta ismert indiai eperfa, aminek a gyümölcse a hawaii nép által egyszerűen a Noni elnevezést kapta. Egy cserje, aminek termése egy kisebb méretű zöldes-sárga gyümölcs, eszméletlenül sok vitaminnal, aminosavval, ásványi anyaggal a belsejében, amit a hawaii, maláj, tahiti és perui népek is nagy becsben tartottak. A népi gyógyászatban nem csak egészségügyi problémák, betegségek kezelésére, hanem egészségmegőrzésre is használták. Igaz illata és íze miatt nem vált volna híressé, de mivel rendkívül tápláló, és elképesztő mennyiségű ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, igazi sztár lett.

A Noni gyümölcs

Az indiai eperfa, vagyis Morinda citrifolia egy örökzöld trópusi növény, aminek gyümölcsét egyszerűen csak Noni-nak nevezik. Elképesztően sok jótékony hatással rendelkezik, aminek nemcsak gyümölcsét, hanem a növény minden részét alkalmazták a népi gyógyászat során és nagyon fontos szerepet tulajdonítottak neki. Bár a népi gyógyászat számos növényt használt különböző egészségügyi problémák kezelésére, a Noni mégis központi szerepet játszott közöttük.

Rhodiola rosea a gyógyászatban

Ha szeretne utána nézni, hogy mi is az a csodanövény, amit Rhodiola rosea néven ismer a világ, akkor a legtöbb webhelyen megtalálhatja, hogy ez egy gyógynövény, ami Európa és Ázsia hideg, magasan fekvő vidékein terem. Más néven is emlegetik, úgy mint: aranygyökér, rózsagyökér, sarkvidéki gyökér vagy királykorona. A gyógynövényeket sokan szeretik az általános orvoslást kiegészítően használni, így van ez a Rhodiola rosea kivonatával is, ami rendkívül pozitívan befolyásolja a stressz által okozott negatív kihatásokat. Nézzük, milyen hatásai vannak a Rhodiolából készített kivonatoknak.

A Rhodiola Rosea gyógyhatásai

A Rhodiola resea egy gyógynövény, aminek a szervezetre gyakorolt jótékony hatásait kutatások is kimutatták. A növény hatóanyagai a gyökerében koncentrálódnak, nem véletlenül nevezik másképp rózsagyökérnek vagy aranygyökérnek. Gyökere több, mint 140 hatóanyagot tartalmaz, jótékony hatásai miatt már az ókorban is alkalmazták gyógyító szerként. Az északi magaslaton élő növény gyökerének kivonatából számos étrendkiegészítő készül, aminek alkalmazásával szervezetünk stresszre gyakorolt hatását javíthatjuk.

Melyik a legjobb hialuronsav?

Ha az interneten rákeresünk a hialuronsavra, több ezer terméket dob fel a kereső. Számos formában kapható ez a szuper hatóanyag, például szérum, balzsam, krém, por, kapszula, injekció. De miért is ilyen népszerű és miért ez a nagy választék? Csak hype, vagy valóban olyan jól működik, és ha igen, melyik a legjobb számunkra? Hogy megtudjuk, először ismerjük meg, milyen jótékony hatásai vannak?

A hialuronsav hatásai

Ahogy arról már korábban is írtunk a hialuronsav (más néven hyaluronic acid vagy hyaluronan) egy magyar tudós, Balázs Endre nevéhez kötődik, aki mintegy 50 évig kutatta a molekula tulajdonságait. Ez az anyag ma már nélkülözhetetlen a gyógyászatban, számos területen alkalmazzák gyógyító és jótékony hatásai miatt. Bár nevében benne van, hogy sav, valójában mégsem egy savról van szó, hanem egy természetesen előforduló, nagy, ismétlődő egységekből álló (polimer), hidratáló cukormolekuláról.

Q10 Ubiquinon vagy Q10 Ubiquinol?

A Q10 koenizim (CoQ10) vagy más néven Ubiquinon évek óta a kutatások középpontjában álló vitaminszerű tulajdonságokkal rendelkező vegyület, ami jelentős szerepet játszik a sejtek energiatermelésében. A Tenmag által forgalmazott Bioaktív Q10 Ubiquinol Kaneka egy sokak által igen kedvelt biológiailag aktív Q10 koenzim, aminek felszívódása jelentősen nagyobb, mint a hagyományos formájú Q10 koenzimé. Lássuk, mi is az a Q10 koenzim, milyen jótékony hatásai vannak, és miben különbözik a Q10 Ubiquinon az Ubiquinoltól.

123456789