Blog

Diéta, fogyókúra, életmódváltás? Mi a siker titka?

A jóléti társadalom egyik legnagyobb problémája az elhízás. A feldolgozott, magas kalóriatartalmú élelmiszerek negatív hatással vannak a testsúlyra és az egészségre egyaránt. Világszerte alkalmaznak népszerű módszereket, használják a diéta, fogyókúra és életmódváltás szavakat, de a valódi különbségek gyakran elmosódnak a három fogalom között. Mi azt valljuk, hogy a tényleges eredmény érdekében, a súlyvesztés mellett szem előtt kell tartani a szervezet egészségének megőrzését is, ezért olyan szokásokat kell kialakítani, melyekkel könnyű együtt élni és hosszú távon is tarthatók.

Édesítőszerek alkalmazása és hatásai

Mióta világ a világ, az emberek megpróbálnak minél finomabb és tápanyag dúsabb élelmiszereket termelni és készíteni. Az élelmiszerek és az emberi egészség kapcsolata rendkívül ellentmondásosnak nevezhető. Míg az élelmiszerek tápanyagtartalma meghatározza az ember jólétét és egészségét, ugyanúgy nagy kockázati tényező is lehet.

A rendszeres testmozgás pozitív hatásai

A sport, a rendszeres testmozgás a modern társadalmi életben egyre nagyobb jelentőséggel bír. Olyannyira, hogy egész gazdasági szektor épül már rá, legyen szó sporteszközökről, oktatásról, egészségügyről. A rendszeres testmozgás az egészséges életmód alappillére. A közhiedelemmel ellentétben a kor előrehaladtával az egészség nem feltétlen romlik meg, azegészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás hatására hosszan fenntartható, sőt javítható is. Nem állítunk tehát valótlant, ha azt mondjuk, hogy az egészségtudatossággal beruházunk a saját egészségünkbe, amivel a hosszú életet is biztosíthatjuk.

A sport és az ízületek védelme

A rendszeres testmozgás remek kikapcsolódási lehetőség, emellett pedig a testi-lelki egyensúly fenntartásában is rendkívüli szerepet játszó tevékenység. Létezik azonban egy tényező, ami nagyban megnehezíti az aktív életmódot élők mindennapjait, az ízületi gyulladás.

Megfelelő hidratáció, a folyadékpótlás jelentősége

Amikor az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásról beszélünk, az élelmiszerek mellett a folyadékfogyasztásról sem szabad megfeledkezni. A szükséges tápanyagok bevitele mellett a vízfogyasztásnak is kiemelkedően fontos szerepe van abban, hogy a szervezet egészségesen működjön. A megfelelő hidratáció elengedhetetlen az egészség és a jó közérzet fenntartásához.

Amit az alvásról tudni kell

A 21. században az emberi egészséget érintő legnagyobb problémák az elhízás, a 2-es típusú cukorbetegség, illetve a depresszió. Ezek kialakulásában nagy szerepet játszik a megfelelő alvás hiánya, a mozgásszegény életmód és a tápanyaghiányos étkezés. Az elhízás és a cukorbetegség növeli a szív-és érrendszeri megbetegedések kockázatát, amelyek a halálozási okok között sajnos az élen járnak. Ezért fontos, hogy minden nap felhívjuk a figyelmet az egészségtudatos életmódra, a prevenció fontosságára. Az egészségünk megőrzése érdekében egyik alapvető tényező az egészséges alvás, lássuk, hogy miért?

A Silymarin hatása a májra

A máriatövis kivonat legfontosabb hatóanyaga a silymarin, ami egy erős antioxidáns hatással bíró, gyulladáscsökkentő vegyületcsoport. A máriatövis alkalmazása már a népi gyógyászatban is megjelent, használta mintegy 2000 éves múltra tekint vissza. Latin nevén a máriatövis Silybum marianum, de több ismert neve is van, mint a szamárkóró, őszbogáncs, boldogasszony tövise. A növény a mediterráneumból származik, amit sok egyéb jótékony hatása mellett a májtisztító- és regeneráló tulajdonsága miatt alkalmaznak leginkább.

A nattokinase, mint természetes vérhígító mellékhatások nélkül

A vérhígítás célja nem más, mint a vérben lévő rögök kialakulásának megakadályozása. Bár a vér rögösödésére szükség van, hiszen sebek, sérülések esetén a rögösödés segít a vérzés elállításában, mégis a rögök vezethenek stroke-hoz, szívinfarktushoz, trombózishoz vagy akár tüdőembóliához is. A véralvadásgátlók célja a veszélyes vérrögök kialakulásának megakadályozása. Valójában nem a vér válik hígabbá, hanem csökkenti annak az alvadási képességét. A nattokinase enzim természetes vérhigítóként viselkedik, segít lebontani a vérrögöket, illetve javítja a vér áramlását.

A vitaminok és az étrend-kiegészítők szerepe

Az immunrendszer az emberi szervezet védőpajzsa, ami megvédi a szervezetet a megbetegedésektől. Az immunsejtek felismerik a fellépő fenyegetést, ennek hatására pedig megindul az immunválasz, vagyis a szervezet elpusztítja a veszélyt jelentő kórokozókat, baktériumokat, vírusokat és a káros sejteket.

A zöld kardamom hatásai a szervezetre

Világszerte megfigyelhető, hogy egyre több ember szenved szív- és érrendszeri megbetegedésekben, elhízás okozta egészségügyi problémákban, 2-es típusú cukorbetegségben. A magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri megbetegedések általában az hiperglikémia és az oxidatív stressz okozta káros hatások miatt alakulnak ki. Ezért is fontos a megelőzés és az egészségügyi problémák azonnali kezelése.

A gyömbér fogyasztásának egészségügyi előnyei

A fűszerek kúraszerű alkalmazása jótékony hatással lehet a szervezetre, hogy hatásuk hőkezelés (például teafőzés) következtében romolhatnak, emiatt érdemesebb a kapszulákat alkalmazni. A gyömbér kapszulában való bevitele támogatja a szervezetet az öngyógyító tevékenységeiben.

A C-vitamin hatása a szervezetre

A vitaminok megfelelő szintjének biztosítása a szervezet számára elengedhetetlen, nélkülük különböző megbetegedések és kockázatok alakulnak ki. A vitaminok különféle kémiai összetételű, biológiailag aktív szerves vegyületek, amelyek az emberi szervezet számára elengedhetetlenek, mégis azokat nem képes előállítani, így táplálékkal kell bevinni. A vitaminok közül a C-vitamin az egyik legfontosabb, hiszen nélkülözhetetlen támogatást nyújt a testnek. Mivel szervezetünk nem képes előállítani, nagyon fontos odafigyelni, hogy egészséges étkezéssel bevigyük a megfelelő mennyiségű C-vitamint szervezetünkbe. Ezen kívül érdemes kiegészítésképp C-vitamin készítményt is alkalmazni.

123456789

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/