Blog

A mandulaolaj jótékony hatásai

Kétféle mandulaolaj létezik, az édes és a keserű. Az édes mandulaolaj az a fajta, amely jobban megfelel a bőrnek és amely étkezési célokra is használható. A keserű mandulaolajat csak gyógyászati célokra alkalmazzák. Az édes mandulaolajban található a négy legfontosabb tápanyag, mint az E-vitamin, az A-vitamin, az omega-3 zsírsavak és a cink.

Hialuronsav: a szépség és az egészség támogatója

A hialuronsav nem csupán egy bőrápolási trend. Ez egy természetes módon előforduló molekula a testben, amely segíti a hidratációt és bizonyos gyógyulási folyamatokat az egész szervezetben. A hialuronsav felelős azért, hogy a bőr hidratált, fénylő és rugalmas maradjon. Ugyancsak kulcsfontosságú összetevője az ízületeket csillapító szinoviális folyadéknak és a szemünknek formát adó gélszerű anyagnak.

Időszakos böjt és az EGCG

A szakaszos böjt sokkal több, mint pusztán fogyás! Ma már diéta típusok százaiból válogathatunk, azonban a fókusz általában közös: csökkentsd a kalóriákat, ha kevesebbet viszel be, mint amennyit felhasználsz, akkor lefogysz.

A Rhodiola 7 tudományos alapú egészségügyi előnye

A Rhodiola (tudományos neve: Rhodiola rosea) egy gyógynövény, amely Európa és Ázsia hideg, hegyvidéki régióiban terem. Gyökerei adaptogéneknek számítanak, vagyis ha elfogyasztják, segítenek a testnek alkalmazkodni a stresszhez.

EGCG-vel az elhízás ellen

Az elhízás soha nem látott sebességgel növekszik az egész világon, ami jelentős kockázati tényező mind az anyagcsere folyamatokban, mind pedig a szív- és érrendszer megfelelő működése szempontjából.

Pygeum Forte (Afrikai szilvafa)

A Pygeum africanum (Afrikai szilvafa) kéreg enyhe vagy mérsékelt jóindulatú prosztata megnagyobbodás esetén hatékony segítséget nyújthat és akár tünetmentességet is elérhetünk vele

Mi is az az EGCG?

Az epigallocatechin-gallát - azaz az EGCG - egy egyedülálló növényi vegyület, amely megtalálható különféle gyümölcsökben diófélékben és levelekben, viszont legnagyobb mennyiségben a zöld teában található.

Ízületi Csomag Forte és az ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladás, arthritis kifejezés az “artho” és az “itis” görög szavakból származik, amelyek ízületet, illetve gyulladást jelentenek. Az ízületi gyulladás az ízületi rendellenesség egyik formája, amelyet egy, vagy több ízület gyulladása jellemez. Ezeket, a mindennapokat megnehezítő kellemetlen tüneteket a Tenmag Ízületi Csomag Forte rendszeres szedésével enyhítheti, illetve jelentős pozitív hatást gyakorolhat az életminőségére.

Az Ízületi Csomag Forte

Mint ahogy az életet adó levegő is különböző gázok arányos elegyéből áll össze, úgy a kurkumin, a gyömbér és a hialuronsav is együttesen képesek igazán kifejteni az ízületi betegségekre gyakorolt igen pozitív hatásukat.

A Giloy története

A Giloy tudományos nevén a Tinospora cordifolia a Menispermaceae családba tartozó trópusi kúszónövény. Ma már nemcsak India trópusi területein található meg, hanem Srí Lankán és Burmában is. Közismertebb nevén Guduchi. A Giloy szent eredetét az indiai eposz, a Rámájána és a Durga Saptshati szent szövege írja le.

Maca Negra: Növény Peru felvidékéről

A mondák szerint a korabeli Inka Birodalom harcosai csatába indulás előtt rituálé keretében fogyasztottak jelentős mennyiségű macát (legendás erejüket a bőséges macabevitelnek tulajdonították). A maca, mivel fontos tápanyagokat tartalmaz, táplálónak, és páratlan hatásúnak tartották, és évszázadokon keresztül az Andok kereskedelmi központjainak fontos szereplője volt.

Zöld Kardamom- A fűszerek királynője

Amikor először olvastam arról, hogy a kardamom a fűszerek királynője az jutott eszembe, hogy minden nő arra vágyik, hogy királynő legyen, azt viszont, hogy egy fűszer kiérdemelje ezt a címet, ahhoz nagyon jó tulajdonságokkal kell rendelkeznie. A kardamom ősi fűszer, gazdag, nagy horderejű történelemmel.


1234567