Blog

A bőrápolás jelentősége

Az egészségtudatos életmód része a tudatos bőrápolás is. Mivel a bőr az emberi test legnagyobb szerve, nagyon fontos, hogy ápoljuk és mindent megtegyünk, hogy hidratált és egészséges maradjon. Fontos azonban, hogy senki ne keverje össze a száraz bőrt a dehidratálttal. A száraz bőr egy bőrtípus, aminek oka egy genetikai rendellenesség, míg a dehidratált bőrt vízhiány okozza, amit könnyen helyre lehet hozni vízfogyasztással és hidratáló krémek használatával.

Az egészséges táplálkozás és a mentális egészség

Az egészséges táplálkozás jelentősége egyre inkább ismertté válik világszerte, egyre fontosabb a Föld lakosságának. A minőségi ételek fogyasztása a szervezet működésére jótékony hatással van, hiszen segít az ideális testsúly megőrzésében, a krónikus betegségek elkerülésében, sőt hatással lehet a mentális egészségre is.

Az evészavarok fajtái és jellemzői

A társadalmi elvárások hatására sokak elérhetetlen célokat tűznek ki maguk elé, túlzásba viszik a sportot és a diétát, majd a fogyás és a szép test elérése érdekében küzdött harc közepette nem ismerik fel a vészjósló jeleket, amik az evészavar kialakulására utalnak. Az evészavarok fizikailag és mentálisan is megterhelik a szervezetet, mindegyiknek megvannak a maga tulajdonságai.

Az alkoholfogyasztás rövid és hosszútávú hatásai

Az alkohol egy depresszáns, ami ugyanolyan káros lehet, mint a kábítószer. A túlzott alkoholfogyasztás és a függőség negatív hatással van az egészségre, illetve a társadalmi kapcsolatokra. Az alkoholnak rövid és hosszú távú hatásait is érezheti, aki fogyasztja, és kis mennyiségben is egészségügyi következményekkel járhat.

A táplálkozás jelentősége, az evészavarok kialakulásának okai

A modern kor változásai hoztak magukkal pozitív és negatív következményeket is. Igaz ez a munkára, szociális jólétre, életminőségre, táplálkozásra, mozgásra stb. Az egyik negatív hozománya a testképzavarok kialakulása, melyek kezdetben leginkább a nőkre volt jellemző, viszont később ugyanúgy a férfiak körében is elhatalmasodott. Ennek következtében olyan táplálkozási zavarok alakultak ki, amelyek mentálisan és fizikailag is megterhelik a szervezetet.

Gyulladások a szervezetben, mit tehet ellenük?

A gyulladások időről időre megjelennek a szervezetben, amikor egy természetes immunválasz alakul ki valamilyen kórokozóval szemben. A szervezet védőmechanizmusa bekapcsol, így gyulladáscsökkentő anyagok és ellenanyagok termelődnek, amik célja a veszélyt jelentő kórokozók elpusztítása. A gyulladásos folyamat igen sokrétű, az immunsejtek más-más feladatot látnak el, mint a kórokozó elhárítása, az elhalt sejtek eltávolítása, vagy az antitestek létrehozása.

A tudatosság választás kérdése. Néhány tipp a kiegyensúlyozottságért

Az egészségtudatos életmód olyan téma, amiről nem lehet eleget beszélni, nem lehet elégszer felhívni a figyelmet fontosságára. Az egészség megőrzésének alapja az egészséges életmód, a modern társadalomban pedig minden apró lépés, egészséges szokás kialakítása nagyon fontos.

Ételallergia, vagy intolerancia? Van különbség

A Föld lakosságának egyre nagyobb hányada küzd valamilyen étel allergiával vagy intoleranciával. Ennek ellenére sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mi is a különbség a két fogalom között, hogy mivel kell megküzdenie a betegségben szenvedőknek. Lássuk, mi is a különbség?

A stressz ellenszere: a SPORT

A stressz nem más, mint a szervezet válaszreakciója egy vészhelyzetre, célja nem más, mint az életben tartás. Ez a folyamat a létezés velejárója mióta világ a világ, az évszázadok során csak a stresszt kiváltó hatások változtak. A stressznek lehetnek pozitív és negatív hatásai is, a probléma igazából akkor alakul ki, ha a stressz állandósul valaki életében és ennek hatására fizikai vagy pszichés tüneteket okoz.

Amit a kiégésről tudni kell

A mindennapi felnőtt élet során, az emberek idejük nagy részét a munkahelyi közegben töltik. A stressz szinte minden munkavállalót érint, ezek lehetnek akár egyéni, csoportos, vállalati, vagy vállalaton kívüli stresszforrások. Nagyon fontos a dolgozók törekvése az egyéni stresszoldásra, amivel csökkenhet a stressz, ebből fakadóan kevésbé lesz feszült és jobban fog teljesíteni.

A stressz hatásai a szervezetre, megküzdési stratégiák

A stressz ma már egy olyan fogalom, amit mindenki ismer, mindenki tapasztalta. Vannak olyanok, akiket alkalmanként ér stresszhatás, és vannak, akiknek folyamatosan meg kell küzdeniük vele, és a hatásaival. A stressz közvetlen hatással van a szervezetre, felborul a fizikai és a pszichológiai egyensúly, hatást gyakorol a szervekre, sőt táptalajt adhat súlyos megbetegedések kialakulásának is.

Diéta, fogyókúra, életmódváltás? Mi a siker titka?

A jóléti társadalom egyik legnagyobb problémája az elhízás. A feldolgozott, magas kalóriatartalmú élelmiszerek negatív hatással vannak a testsúlyra és az egészségre egyaránt. Világszerte alkalmaznak népszerű módszereket, használják a diéta, fogyókúra és életmódváltás szavakat, de a valódi különbségek gyakran elmosódnak a három fogalom között. Mi azt valljuk, hogy a tényleges eredmény érdekében, a súlyvesztés mellett szem előtt kell tartani a szervezet egészségének megőrzését is, ezért olyan szokásokat kell kialakítani, melyekkel könnyű együtt élni és hosszú távon is tarthatók.

123456789

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/