Blog

A zöld kardamom hatásai a szervezetre

Világszerte megfigyelhető, hogy egyre több ember szenved szív- és érrendszeri megbetegedésekben, elhízás okozta egészségügyi problémákban, 2-es típusú cukorbetegségben. A magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri megbetegedések általában az hiperglikémia és az oxidatív stressz okozta káros hatások miatt alakulnak ki. Ezért is fontos a megelőzés és az egészségügyi problémák azonnali kezelése.

A gyömbér fogyasztásának egészségügyi előnyei

A fűszerek kúraszerű alkalmazása jótékony hatással lehet a szervezetre, hogy hatásuk hőkezelés (például teafőzés) következtében romolhatnak, emiatt érdemesebb a kapszulákat alkalmazni. A gyömbér kapszulában való bevitele támogatja a szervezetet az öngyógyító tevékenységeiben.

A C-vitamin hatása a szervezetre

A vitaminok megfelelő szintjének biztosítása a szervezet számára elengedhetetlen, nélkülük különböző megbetegedések és kockázatok alakulnak ki. A vitaminok különféle kémiai összetételű, biológiailag aktív szerves vegyületek, amelyek az emberi szervezet számára elengedhetetlenek, mégis azokat nem képes előállítani, így táplálékkal kell bevinni. A vitaminok közül a C-vitamin az egyik legfontosabb, hiszen nélkülözhetetlen támogatást nyújt a testnek. Mivel szervezetünk nem képes előállítani, nagyon fontos odafigyelni, hogy egészséges étkezéssel bevigyük a megfelelő mennyiségű C-vitamint szervezetünkbe. Ezen kívül érdemes kiegészítésképp C-vitamin készítményt is alkalmazni.

Miért érdemes az Ízületi csomag fortét választani?

Az ízületi gyulladások nagymértékben megnehezíthetik a mindennapokat. Ez egy rendkívül sokarcú megbetegedés, az ízületi gyulladás során egy, vagy több ízület gyulladása is előfordulhat. A megbetegedés következtében érzett fájdalom mértéke széles skálán mozog, lehet enyhe, kínzó, vagy akár az időszakosan visszatérő is.

A Nattokinase és a vérrögök

Ahogy világszerte mindenhol, hazánkban is nagyon sokan szenvednek valamilyen keringési rendellenességben, élnek szív és érrendszeri megbetegedéssel, veszélyeztetettek trombózis, vagy stroke miatt. Az étrend- kiegészítők piacán ugyan számos olyan terméket találunk, ami antioxidánsokban gazdag és jótékony hatással lehetnek a szív és érrendszeri megbetegedések kapcsán, de ezeknek a termékeknek fő hatóanyaga nem ezt a problémát hivatott gyógyítani vagy megelőzni.

A Pygeum hatása a prosztatára

A férfiaknál az egyik leggyakoribb megbetegedés a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás. Ennek kezelésére már a népi gyógyászatban is megvoltak a megfelelő gyógynövények, egyik ilyen a Pygeum, vagyis Afrikai szilvafa. Az afrikai szilvafa kérgéből kivonatot készítenek, ami egy hagyományos gyógynövény hatóanyag. A növény Közép - és Délkelet-Afrikában őshonos, aminek kérge természetesen előforduló béta-szitoszterint tartalmaz.

Feketeköménnyel az allergia ellen

Az emberiség jelentős részét érinti az allergia. Sajnos egyre többen szenvednek az allergia okozta tünetektől, ami miatt sokak életminősége nagy mértékben romlik. Az allergiás náthát nagyon nehéz megszűntetni, sokszor kezeletlen marad, aminek pedig asztma lehet a következménye. Az allergiás tünetek enyhítésére szolgál számos gyógykészítmény, orrspray, szemcsepp, stb. Számos tanulmány kutatja az allergia megelőzésének és kezelésének lehetőségeit, azonban így is rengetegen szenvednek a megszűnni nem akaró tünetektől. A feketekömény egy olyan természetes gyógynövény kivonat, aminek hosszantartó alkalmazása révén az allergiás tünetek enyhíthetők, kialakulásuk megakadályozhatók.

Tongkat Ali, a természetes teljesítményfokozó

A természetes étrend-kiegészítők száma egyre növekszik világszerte, így Magyarországon is. Hazánkban is egyre többen térnek vissza a természetes táplálékkiegészítőkhöz, amikből mintegy 15 000 fajta van a piacon. A sportolók és testépítők körében is egyre szélesebb körben terjednek a természetes teljesítménynövelők, ezért ebben a bejegyzésben egy olyan étrend-kiegészítőt szeretnénk bemutatni, ami a szervezetre gyakorolt jótékony hatásai mellett segít a sportteljesítmény növelésében a nők és férfiak körében egyaránt.

A Wild Yam hatása a premenstruációs szindrómára

A női ciklus megjelenésével a lányból nő válik, szokták mondani. A havonta jelentkező menstruáció a nőiség, termékenység kifejezése. Vannak azonban a havi ciklust kísérő jelenségek, tünetegyüttesek, amelyek kellemetlenséget okoznak a nők életében. Ezen panaszok egyénenként változó intenzitással jelennek meg, vannak akik enyhe és vannak akik erősebb tüneteket észlelnek.

A Wild Yam hatása a menopauzára

A nők életének állandó kísérője a ciklus okozta hormonváltozás és az azzal járó érzelmi hullámok, a ciklus okozta görcsök és fájdalmak. A női hormonegyensúly fenntartásában segítségünkre lehet egy természetes étrend-kiegészítő, a wild yam, ami segíthet a hormonális problémák okozta kellemetlen tünetek kezelésében. A női hormonegyensúly fenntartása által csökkentheti a menopauza kellemetlen tüneteit, segít a premenstruációs tünetek és menstruációs görcsök tüneteinek enyhítésében.

Az EGCG élettani hatásai

Az elhízás világszerte egyre több embert érint, az elmúlt 40 évben megháromszorozódott a túlsúllyal küzdők száma. A túlsúly kialakulásának fő oka a bevitt és a felhasznált kalória kiegyensúlyozatlansága, vagyis az elfogyasztott kalóriák száma több, mint amit a szervezet eléget. A túlsúly csökkentésére számos lehetőség áll rendelkezésre, nagyon fontos a tápanyag minősége, a megfelelő étrend kialakítása, illetve a rendszeres testmozgás is. Ezen kívül számos étrend kiegészítő készítmény áll rendelkezésre, ami segítségünkre lehet. Az EGCG egy olyan zsírégető vegyület, ami segít a fogyásban és emellett több más egészségmegőrző hatással is rendelkezik.

Amit az EGCG Forte Kivonatról tudni kell

Szerte a világon rengeteg embert foglalkoztat a fogyás és az, hogy hogyan tudjuk azt megkönnyíteni. A túlsúly nem csak esztétikailag lehet zavaró, hanem kisebb-nagyobb egészségügyi gondokat hozhat magával, amiket meg lehet előzni a plusz kilók leadásával. A Tenmag által forgalmazott EGCG Forte Kivonat segíthet megszabadulni a plusz kilóktól. Nézzük meg hogyan! A zöld teát már régóta alkalmazzák a fogyásban betöltött szerepe és az egészségre gyakorolt hatásai miatt. Megannyi pozitív élettani hatást tulajdonítanak neki, aminek nagy részét kutatások is bizonyítják. A zöld tea számos hatékony antioxidánst és vitamint tartalmaz, amik közreműködnek a szervezet ellenálló képességének növelésében. Található benne B2, C, D és K vitamin, mégis legfontosabb hatóanyaga egy katekin, az EGCG (epigallokatekin-3-gallát), ami kulcsfontosságú a fogyás szerepében.

123456789