Blog

Hízás diéta alatt?

Gyakran előfordul, hogy valaki fogyni szeretne, mindent megtesz a súlyvesztés érdekében, mégis csalódnia kell, mert minden erőfeszítés ellenére a mérleg nemhogy kevesebbet, hanem többet mutat. Ennek több oka is lehet, lássunk ezekből néhányat.

Ezért fontos a vércukorszint egyensúlya

A testi-lelki egyensúly fenntartása egy nehéz, de fontos feladat a mindennapok során. A vércukorszint kiegyensúlyozottsága is rendkívül fontos része ennek a megvalósulásához. Amikor vércukorszintről beszélünk, akkor az a vérben található glükóz mennyiséget jelenti. Ha valaki cukorbeteg, akkor a vérben lévő glükóz szint rendellenesen ingadozik, aminek oka, hogy a szervezet nem termel elegendő inzulint, vagy nem képes azt megfelelő módon felhasználni.

Tongkat Ali, a testépítők étrend-kiegészítője

A Tongkat Ali, más néven Longjack Dél-kelet Ázsiában őshonos növény, melynek múltja a hagyományos orvoslásban már több évszázadra nyúlik vissza. A növényt gyökereiben található vegyületek jótékony hatásai miatt használták és használják. Régen gyökereiből főzetet készítettek, főként lázcsillapításra, gyomorpanaszok megszüntetésére, fertőzések és malária kezelésére, férfi meddőség és merevedési zavarok kezelésére alkalmazták. Ma leginkább tea, energiaital, étrend-kiegészítő kapszula formájában kapható, és főleg merevedési zavarok javítására, stresszkezelésre, teljesítmény fokozásra és fogyás elősegítésére használják.

A prevenció jelentősége az egészségmegőrzésben

A prevenció, vagyis megelőzés egyre fontosabb a modern ember számára. Rendkívül fontos szerepe van a betegségek korai felismerésében és azok gyógyításában. A modern társadalomban az egészségtudatos életmód egyre elterjedtebb és ennek szerves része a prevenció is, aminek része az egészségtudatos magatartás, a megelőzés, szűrővizsgálatokra járás.

Hogyan erősíthetjük az immunrendszerünket

Az immunrendszer egy összetett, bonyolult rendszer, mely sejtekből, szövetekből, szervekből áll. Arra hivatott, hogy megvédje szervezetünket a fertőzésektől, kórokozóktól, és betegségektől, ezért feladatunk, hogy vigyázzunk rá, erősítsük. Ebben az összetett rendszerben az alkotó elemek képesek kommunikálni egymással, így dolgozva azon, hogy egészségesek maradjunk.

Mit érdemes tudni a glikémiás indexről?

A glikémiás index annak a mutatója, hogy az élelmiszerek mennyire befolyásolják a szervezet vércukorszabályozását, mennyire vannak hatással a szervezet vércukorszintjének hirtelen változásaira A GI-ről nap, mint nap hallhatunk a diétás étrendek, cukorbetegség, inzulinrezisztencia kapcsán. Az emberi szervezet számára a legjobb, ha a vércukorszint mindig a normál tartományban van, ezért az alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztása javasolt, kiemelten a cukorbetegségben szenvedők számára. De mit kell tudni pontosan a glikémiás indexről?

Miért éri meg leszokni a dohányzásról

A dohányzás egy káros szenvedély, amiről nehéz leszokni. A dohányzók tisztában vannak azzal, hogy milyen egészségkárosító hatásai vannak ennek a rossz szokásnak, ez viszont sokszor kevés ahhoz, hogy letegyék a cigarettát. Ennek egyik oka, hogy a hosszú távú következmények, betegségek nem azonnal jelentkeznek, hanem évekkel vagy évtizedekkel később, a másik oka pedig, hogy nagyon nehéz leszokni róla, sokaknak csak több próbálkozás után sikerül.

A bőrápolás jelentősége

Az egészségtudatos életmód része a tudatos bőrápolás is. Mivel a bőr az emberi test legnagyobb szerve, nagyon fontos, hogy ápoljuk és mindent megtegyünk, hogy hidratált és egészséges maradjon. Fontos azonban, hogy senki ne keverje össze a száraz bőrt a dehidratálttal. A száraz bőr egy bőrtípus, aminek oka egy genetikai rendellenesség, míg a dehidratált bőrt vízhiány okozza, amit könnyen helyre lehet hozni vízfogyasztással és hidratáló krémek használatával.

Az egészséges táplálkozás és a mentális egészség

Az egészséges táplálkozás jelentősége egyre inkább ismertté válik világszerte, egyre fontosabb a Föld lakosságának. A minőségi ételek fogyasztása a szervezet működésére jótékony hatással van, hiszen segít az ideális testsúly megőrzésében, a krónikus betegségek elkerülésében, sőt hatással lehet a mentális egészségre is.

Az evészavarok fajtái és jellemzői

A társadalmi elvárások hatására sokak elérhetetlen célokat tűznek ki maguk elé, túlzásba viszik a sportot és a diétát, majd a fogyás és a szép test elérése érdekében küzdött harc közepette nem ismerik fel a vészjósló jeleket, amik az evészavar kialakulására utalnak. Az evészavarok fizikailag és mentálisan is megterhelik a szervezetet, mindegyiknek megvannak a maga tulajdonságai.

Az alkoholfogyasztás rövid és hosszútávú hatásai

Az alkohol egy depresszáns, ami ugyanolyan káros lehet, mint a kábítószer. A túlzott alkoholfogyasztás és a függőség negatív hatással van az egészségre, illetve a társadalmi kapcsolatokra. Az alkoholnak rövid és hosszú távú hatásait is érezheti, aki fogyasztja, és kis mennyiségben is egészségügyi következményekkel járhat.

A táplálkozás jelentősége, az evészavarok kialakulásának okai

A modern kor változásai hoztak magukkal pozitív és negatív következményeket is. Igaz ez a munkára, szociális jólétre, életminőségre, táplálkozásra, mozgásra stb. Az egyik negatív hozománya a testképzavarok kialakulása, melyek kezdetben leginkább a nőkre volt jellemző, viszont később ugyanúgy a férfiak körében is elhatalmasodott. Ennek következtében olyan táplálkozási zavarok alakultak ki, amelyek mentálisan és fizikailag is megterhelik a szervezetet.

123456789

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/