A Perui Kovaföld és az egészség

Sokat hallott már a Perui Kovaföldről,

de nem tudja biztosan, hogy érdemes lenne-e kipróbálni? Méregteleníteni szeretne, de bizonytalan, hogy miként fogjon hozzá? Megmutatjuk, hogy mi is a perui kovaföld, milyen jótékony hatásai vannak, amiért mindenképp érdemes tesztelni.

Mi a kovaföld

A kovaföld egy természetben előforduló ősi üledékes kőzet, ami a mikroszkopikus méretű fitoplankton nevű egysejtűek vázainak megkövesedett maradványaiból áll, ezek az úgynevezett kovamoszatok, amit kovaföldnek nevezünk. A kovamoszatok nagyrészt szilícium-dioxidból állnak, és több százezer év alatt halmozódtak fel folyók, tavak, óceánok üledékében. Tehát, amikor a kovamoszatok elpusztulnak, akkor lesüllyednek a víz mélyére, ezek felhalmozódásával alakult ki hosszú-hosszú idő alatt a kovaföld.

Anyagában a kovaföld a lisztre vagy a krétaporra hasonlít, egy természetes anyag, nincs szaga és nem mérgező. Bár számunkra egy lágy pornak látszik, valójában egy rendkívül kemény henger, ami tele van lyukakkal. Ennek a tulajdonságának köszönhetően olyan hatékony a méregtelenítésben is, hiszen ezek az apró hengerek magukhoz vonzzák a méreganyagokat, azok a hengerben csapdába esnek, majd kiürülnek a szervezetből. Ezáltal az emésztőrendszer kitisztul, ami természetesen hatással van a mindennapokra is, jobb lesz a közérzetünk, energikusabbnak érezzük magunkat, és az immunrendszerünk is erősebb lesz.

A kovaföld felhasználási területei

A kovaföldet egyaránt felhasználják iparban és élelmiszeripariban. Az általunk is forgalmazott, élelmiszer minőségű Perui Kovaföld teljes biztonsággal használható, teljesen természetes forrása a szilícium-dioxidnak, ami mellett számos ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz, mint a magnézium, kálcium, nátrium, vas, titán, bór, mangán, réz, cirkónium.

A kovaföldet az alább felsorolt területeken alkalmazzák:

-        béltisztítás
-        méregtelenítés
-        emésztési és gyomorpanaszok
-        anyagcserezavarok
-        ízületi problémák
-        haj, bőr, köröm ápolás
-        immunrendszer erősítés
-        csontok erősítése

Étkezési minőségű Perui kovaföld

A legtisztább minőségű kovaföld Peruban található, amit egy több ezer éves üledékes rétegből bányásznak ki. A kovaföld kúra során a kovamoszatokban és a kovaszivacsokban található szilícium-dioxid jótékony hatásait kamatoztatjuk.  

A mindennapok során az emberi szervezetnek számos méreganyaggal kell megküzdenie, amik feldolgozott élelmiszerek, permetezett zöldségek, gyümölcsök, a szennyezett levegő által jutnak a szervezetbe. A kovaföld jótékony hatással lehet az emésztésre, méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik, különösen a nehézfémek tekintetében, illetve segít egyéb méreganyagoktól is megszabadulni. Gyakran alkalmazzák kapszula formájában is, de legjobb, ha porként fogyasztjuk. Mivel a kovaföld tele van lyukakkal, képes a bélfalat ledörzsölni, így mechanikusan is képes eltávolítani a méreganyagokat. A kovaföld kúra során nemcsak az emésztésben tapasztalhatunk javulást, hanem a köröm is megerősödhet, illetve a hajra és a bőrre is pozitív hatással lehet. A kúra alatt mindenképp oda kell figyelni az elegendő folyadékfogyasztásra, mivel a kovaföld megkötheti a vizet.

A kovaföld alkalmazása a szépségápolásban

A kovaföld különlegessége, hogy készíthető belőle pakolás arcra és hajra is. Mindkét esetben egy viszonylag sűrű masszát készítünk 1-2 evőkanál kovaföld és víz összekeverésével. A haj esetében a haj hosszára kell felvinni a pakolást, majd rajta kell hagyni minimum harminc percig. Ha lejárt az idő akkor a hajat újra át kell mosni samponnal. 

Arcpakolás esetén a kovaföld pakolást fel kell vinni a nedves arcra, a szemkörnyék kihagyásával, majd 15-20 perc elteltével le kell mosni. Szilícium tartalmának köszönhetően jelentős szerepe van a kötőszövetek feszesen tartásában, illetve méregtelenítő hatása miatt a sejtek tápanyag felvételét is segítheti, így a bőr gyorsabban regenerálódik. A kovaföldből készült arcpakolás segíthet megszabadulni a gyulladt pattanásoktól és nyugtatja az irritált bőrt is.

Miért érdemes a Perui Kovaföldet választani?

A perui kovaföld különlegessége, hogy a világon itt található a legtisztább és a leghatékonyabb étkezési kovaföld. Az emberi szervezet számára egy természetes forrás, ami jól hasznosítható szilícium-dioxidot tartalmaz, ami sejtjeink egyik fontos alkotóeleme. A szilícium-dioxid az egyik leggyakoribb elem a Földön, ami nagyon fontos a csontoknak, inaknak, porcoknak, ereknek és a bőrnek is. Ez az elem megtalálható a vérben is, fontos a májnak, szívnek és a tüdőnek is, illetve támogatja a kötőszöveteket. Ezenkívül a fentebb említett ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmazza, így az összes kovaföld típus közül kiemelkedik.

Használatával pozitív változásokat tapasztalhatunk:

-        csontritkulás és porckopás kiegészítő kezeléseként javulás tapasztalható
-        egészségesebb lesz a bőr, az arc simább lesz, csökken a ráncok mennyisége
-        rugalmasabb és feszesebb kötőszövetek
-        csökkenhet a hajhullás mértéke
-        erősödik a köröm
-        erősödik a fogzománc és egészségesebb lesz a fogíny

A kovaföld kúra során a port vízzel, gyümölcslével kell elkeverni, fogyasztása éhgyomorra ajánlott. A termék használata biztonságos, de gyógyszerek melletti alkalmazásához orvossal való konzultációt ajánlunk.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/