A Perui Kovaföld és az egészség

Sokat hallott már a Perui Kovaföldről,

de nem tudja biztosan, hogy érdemes lenne-e kipróbálni? Méregteleníteni szeretne, de bizonytalan, hogy miként fogjon hozzá? Megmutatjuk, hogy mi is a perui kovaföld, milyen jótékony hatásai vannak, amiért mindenképp érdemes tesztelni.

Mi a kovaföld

A kovaföld egy természetben előforduló ősi üledékes kőzet, ami a mikroszkopikus méretű fitoplankton nevű egysejtűek vázainak megkövesedett maradványaiból áll, ezek az úgynevezett kovamoszatok, amit kovaföldnek nevezünk. A kovamoszatok nagyrészt szilícium-dioxidból állnak, és több százezer év alatt halmozódtak fel folyók, tavak, óceánok üledékében. Tehát, amikor a kovamoszatok elpusztulnak, akkor lesüllyednek a víz mélyére, ezek felhalmozódásával alakult ki hosszú-hosszú idő alatt a kovaföld.

Anyagában a kovaföld a lisztre vagy a krétaporra hasonlít, egy természetes anyag, nincs szaga és nem mérgező. Bár számunkra egy lágy pornak látszik, valójában egy rendkívül kemény henger, ami tele van lyukakkal. Ennek a tulajdonságának köszönhetően olyan hatékony a méregtelenítésben is, hiszen ezek az apró hengerek magukhoz vonzzák a méreganyagokat, azok a hengerben csapdába esnek, majd kiürülnek a szervezetből. Ezáltal az emésztőrendszer kitisztul, ami természetesen hatással van a mindennapokra is, jobb lesz a közérzetünk, energikusabbnak érezzük magunkat, és az immunrendszerünk is erősebb lesz.

A kovaföld felhasználási területei

A kovaföldet egyaránt felhasználják iparban és élelmiszeripariban. Az általunk is forgalmazott, élelmiszer minőségű Perui Kovaföld teljes biztonsággal használható, teljesen természetes forrása a szilícium-dioxidnak, ami mellett számos ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz, mint a magnézium, kálcium, nátrium, vas, titán, bór, mangán, réz, cirkónium.

A kovaföldet az alább felsorolt területeken alkalmazzák:

-        béltisztítás
-        méregtelenítés
-        emésztési és gyomorpanaszok
-        anyagcserezavarok
-        ízületi problémák
-        haj, bőr, köröm ápolás
-        immunrendszer erősítés
-        csontok erősítése

Étkezési minőségű Perui kovaföld

A legtisztább minőségű kovaföld Peruban található, amit egy több ezer éves üledékes rétegből bányásznak ki. A kovaföld kúra során a kovamoszatokban és a kovaszivacsokban található szilícium-dioxid jótékony hatásait kamatoztatjuk.  

A mindennapok során az emberi szervezetnek számos méreganyaggal kell megküzdenie, amik feldolgozott élelmiszerek, permetezett zöldségek, gyümölcsök, a szennyezett levegő által jutnak a szervezetbe. A kovaföld jótékony hatással lehet az emésztésre, méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik, különösen a nehézfémek tekintetében, illetve segít egyéb méreganyagoktól is megszabadulni. Gyakran alkalmazzák kapszula formájában is, de legjobb, ha porként fogyasztjuk. Mivel a kovaföld tele van lyukakkal, képes a bélfalat ledörzsölni, így mechanikusan is képes eltávolítani a méreganyagokat. A kovaföld kúra során nemcsak az emésztésben tapasztalhatunk javulást, hanem a köröm is megerősödhet, illetve a hajra és a bőrre is pozitív hatással lehet. A kúra alatt mindenképp oda kell figyelni az elegendő folyadékfogyasztásra, mivel a kovaföld megkötheti a vizet.

A kovaföld alkalmazása a szépségápolásban

A kovaföld különlegessége, hogy készíthető belőle pakolás arcra és hajra is. Mindkét esetben egy viszonylag sűrű masszát készítünk 1-2 evőkanál kovaföld és víz összekeverésével. A haj esetében a haj hosszára kell felvinni a pakolást, majd rajta kell hagyni minimum harminc percig. Ha lejárt az idő akkor a hajat újra át kell mosni samponnal. 

Arcpakolás esetén a kovaföld pakolást fel kell vinni a nedves arcra, a szemkörnyék kihagyásával, majd 15-20 perc elteltével le kell mosni. Szilícium tartalmának köszönhetően jelentős szerepe van a kötőszövetek feszesen tartásában, illetve méregtelenítő hatása miatt a sejtek tápanyag felvételét is segítheti, így a bőr gyorsabban regenerálódik. A kovaföldből készült arcpakolás segíthet megszabadulni a gyulladt pattanásoktól és nyugtatja az irritált bőrt is.

Miért érdemes a Perui Kovaföldet választani?

A perui kovaföld különlegessége, hogy a világon itt található a legtisztább és a leghatékonyabb étkezési kovaföld. Az emberi szervezet számára egy természetes forrás, ami jól hasznosítható szilícium-dioxidot tartalmaz, ami sejtjeink egyik fontos alkotóeleme. A szilícium-dioxid az egyik leggyakoribb elem a Földön, ami nagyon fontos a csontoknak, inaknak, porcoknak, ereknek és a bőrnek is. Ez az elem megtalálható a vérben is, fontos a májnak, szívnek és a tüdőnek is, illetve támogatja a kötőszöveteket. Ezenkívül a fentebb említett ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmazza, így az összes kovaföld típus közül kiemelkedik.

Használatával pozitív változásokat tapasztalhatunk:

-        csontritkulás és porckopás kiegészítő kezeléseként javulás tapasztalható
-        egészségesebb lesz a bőr, az arc simább lesz, csökken a ráncok mennyisége
-        rugalmasabb és feszesebb kötőszövetek
-        csökkenhet a hajhullás mértéke
-        erősödik a köröm
-        erősödik a fogzománc és egészségesebb lesz a fogíny

A kovaföld kúra során a port vízzel, gyümölcslével kell elkeverni, fogyasztása éhgyomorra ajánlott. A termék használata biztonságos, de gyógyszerek melletti alkalmazásához orvossal való konzultációt ajánlunk.