Az alkoholfogyasztás rövid és hosszútávú hatásai

Az alkohol egy depresszáns,

ami ugyanolyan káros lehet, mint a kábítószer. A túlzott
alkoholfogyasztás és a függőség negatív hatással van az egészségre, illetve a társadalmi kapcsolatokra. Az alkoholnak rövid és hosszú távú hatásait is érezheti, aki fogyasztja, és kis mennyiségben is egészségügyi következményekkel járhat.

Az alkoholfogyasztás rövid távú és pozitív hatásai

Az alkohol kis mennyiségben történő fogyasztása rövid távon pozitív hatással is lehet a szervezetre. Alkalmanként kisebb mennyiség, például 1 dl bor megemelheti a jó koleszterin szintjét, jótékony hatása lehet az erekre, csökkentheti a trombózis kialakulásának
kockázatát,
fokozhatja a vérkeringést, jótékonyan hathat a vérképzésre. Az alkohol a szervezet minden részébe eljut, így a központi idegrendszerre is hatással van. Kisebb mértékben való fogyasztása mérsékelten növeli a véralkohol szintet, aminek következtében javul a hangulat,nő az önbizalom, kipirul az arc, romlik az ítélőképesség, oldódik a szorongás.

Hosszú távú káros hatások

A rövid távú hatások jól ismertek azok számára, akik már fogyasztottak valaha alkoholt, a hosszú távú alkoholfogyasztás káros hatásai azonban sokáig nem mutatkoznak, így számos egészségügyi következmény alakulhat ki. Az ivás a szervezet minden részére kihat, de vannak olyan szervek, amelyek jobban megérzik hatásait, ezáltal jóval veszélyeztetettebbek.

- Az agyra gyakorolt hatásai már korán érezhetőek, ezek a memóriazavar, koordinációs problémák, érzelmi reakciók zavarai, de visszafordíthatatlan károsodásokat is okozhat.

- A szív megbetegedéseit is okozhatja az alkoholizmus. Idővel az alkohol befolyásolja az oxigén és a tápanyagok eljutását a létfontosságú szervekhez, és növel egyfajta zsírt
a vérben, ez a trigliceridszint. Ennek magas szintje okozhat szívbetegséget, érrendszeri megbetegedéseket, cukorbetegséget, de akár stroke-ot vagy hirtelen
szívleállást is.

- A hasnyálmirigy károsodása is bekövetkezhet, mivel gyulladást okoz és kialakulhat cukorbetegség vagy akár daganatos megbetegedés is. A hasnyálmirigy betegség
sokáig nem mutatkozik meg, ezért mire felismerik gyakran komoly szövődményei vannak.

Az alkoholizmus

Az alkoholbetegség egy függőség, aminek egyes tünetei hamar jelentkeznek, azonban a betegek hajlamosak azt kimagyarázni. Ilyen például az alkohol utáni sóvárgás, vagy a kontrollvesztés, amikor nem képes határt szabni az ivásnak. Ezen felül olyan testi tünetek iskialakulnak, mint az izzadás, szédülés, remegés, szorongás.

Ezen felül olyan testi tünetek iskialakulnak, mint az izzadás, szédülés, remegés, szorongás. Ezek olyan elvonási tünetek, amik akkor jelentkeznek, ha az alkoholbeteg huzamosabb ideig nem vesz magához italt. Sajnos az elvonási tüneteknek jelentkezhetnek életveszélyes formában is, ezek lehetnek görcsök, vagy olyan önkívületi állapot, amikor a beteg hallucinál és elveszti a kapcsolatot a valósággal.

Amennyiben alkoholt fogyaszt, ne feledje, hogy míg kis mennyiség után felélénkül, túlfogyasztás esetén inkább lelassul, túladagolás esetén pedig depresszáns hatásait is kifejti, hányást és öntudatlanságot okoz, alkoholmérgezés esetén pedig akár kóma vagy halál is bekövetkezhet. Mivel az alkohol miatt romlik az ítélőképesség, sokszor az alkoholbetegek olyan tetteket is végrehajtanak, amit józanul sosem tennének meg, ezzel akár halálos veszélybe is keverhetik magukat.

Az alkohol felszívódása és a máj

Az elfogyasztott alkohol a gyomorfalban és a vékonybélben található vérereken keresztül szívódik fel. Hatását nagyon gyorsan fejti ki, mivel a véráramon keresztül pár perc alatt eljut az agyba, ahol lelassítja az idegsejteket. Az alkohol a vérárammal a test minden részébe eljut,
így a májba is, a máj pedig metabolizációval kinyeri az alkoholt a vérből és megszabadítja a testet a méreganyagoktól. A máj bizonyos mértékig tudja ellátni ezt a funkciót, nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása esetén azonban a méreganyagok tovább keringenek a
szervezetben és kifejtik hatásukat. Ezért van az, hogy egy bizonyos szint felett az alkoholfogyasztás halálos is lehet. Az mindennapos ivás következtében magas kockázattal járó megbetegedések alakulnak ki, mint az alkoholos májbetegség is.

Hogyan védi a májat a máriatövis

A máj a szervezet védekező rendszerének egyik alappillére, hiszen a méregtelenítés funkcióját látja el, megakadályozza a bélből bejutó baktériumok, méreganyagok elterjedését a
szervezetben. Emiatt is nagyon fontos a máj védelme legyen szó megelőzésről vagy regenerálásról.

A máriatövis egy gyógynövény, fő hatóanyaga a silymarin, amit rendszeresen használnak olyan betegek kezelésében, akik valamilyen májkárosodásban szenvednek. Az alkohol okozta májbetegség kezelésében is elterjedt, mivel pozitívan hat az alkohol májra gyakorolt káros hatásaival szemben, segít az alkohol miatt megemelkedő enzimeket csökkenteni.

Védje szervezetét a silymarinnal

A Tenmag Silymarin Forte koncentrált formában tartalmazza a máriatövis fő hatóanyagát, a silymarint, ami segít megvédeni szervezetét májvédő és sejtregeneráló képességével. Ez az étrend-kiegészítő a májbetegségek megelőzésében és a már kialakult májkárosodás gyógyításában is alkalmazható. Ezen kívül kiváló gyulladáscsökkentő, antioxidáns, szívvédő és rákellenes hatású.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/