A tudatosság választás kérdése. Néhány tipp a kiegyensúlyozottságért

Az egészségtudatos életmód olyan téma,

amiről nem lehet eleget beszélni, nem lehet elégszer felhívni a figyelmet fontosságára. Az egészség megőrzésének alapja az egészséges életmód, a modern társadalomban pedig minden apró lépés, egészséges szokás kialakítása nagyon fontos.

Legyen könnyű az életmódváltás, törekedjen a kiegyensúlyozottságra

Az egészségtudatos életmód mit jelent? Merülhet fel a kérdés. Nos, a válasz mindenki számára mást jelenthet. Mindenkinek megvannak a maga kialakult szokásai, ezek között vannak jók és rosszak is. Azokat a rossz szokásokat, amik az egészséget károsíthatják mindenkinek érdemes elhagyni. Természetesen ez egy hosszú folyamat, hiszen meg kell fogalmazni a célokat és azokat meg kell valósítani. Ezen kívül mindenkinek másként működik a szervezete, más a kalóriaszükséglete, mozgásigénye, stb. Elmondható tehát, hogy mindenkinek személyre szabottan kell kialakítani az egészséges szokásokat, étrendet, edzéstervet.

Előző bejegyzésekben írtunk már az egésszségtudatos életmód alappilléreiről. Az étkezés, a testmozgás, vízfogyasztás, alvás olyan alapelvek, amelyek mentén már mindenki jó úton jár, de vannak olyan tippek, amiket ezeken kívül is érdemes megfogadni.

Tűzze ki a céljait

Az egészséges életmód kialakítása nem történhet egyik napról a másikra. Az első és legfontosabb, hogy tűzze ki a célokat. Fogalmazza meg, hogy mit szeretne elérni, amiért fontos és érdemes küzdeni.

Olyan célra van szükség, amiért megéri változtatni a berögződött, egészségtelen szokásokon és véglegesen elhagyni azokat. Ilyen például a súlyvesztés, gyógyulás, egészségmegőrzés, testi-lelki egyensúly kialakítása.

Életre szóló, betartható szabályokat állítson fel

Az életmódváltás során szinte bizonyos, hogy olyan új szokásokat is ki kell alakítani, amikkel kilép a komfortzónájából. Például a fehér kenyér lecserélése teljes kiőrlésű gabonából készült pékárura nehéz lehet, mivel egészen más ízvilággal találkozik. Mégis megéri a változás, hiszen a kitűzött célt el kell érni. A célkitűzésnél figyelembe kell venni, hogy olyan szabályokat állítson maga elé, amiket be tud tartani, nem adja fel egy-két hét múlva. Ez az egyik legfontosabb szempont, hiszen motiváltnak kell maradni, és ha eléri a kívánt eredményt, akkor is fenn kell tartani. Ha a szabályok kialakítása sikeres, akkor egész életében tartani tudja azokat, eredményes lesz a súlykontroll, meg tudja őrizni egészségét. Ne keseredjen el akkor sem, ha elsőre nem sikerül. A szabályokon menet közben is lehet változtatni.

Az életmódváltás tudatos döntés, amire mentálisan fel kell készülni. Az erős elhatározás a siker kulcsa.

Tartsa a mértékletesség elvét

Ne ugorjon fejest semmibe. A célok megfogalmazása már félsiker, azok megvalósítására azonban van ideje. Ha eddig nem volt élete része a sport, akkor ne kezdjen túl megterhelő és túl gyakori sporttevékenységbe. Ha így tesz nem lesz sikerélménye és kialakulhatnak ízületi problémák is, amik hatására hamar feladja. Az étkezésre és a testmozgásra is egyaránt vonatkozik, hogy lassan, fokozatosan vezesse be az új szokásokat, de tartsa meg egész életére.

Kérjen segítséget

Az egészségtudatos életmód nem mindenki számára könnyű. Ahogy korábban is említettük új szokásokat kell kialakítani, ami sokak számára komoly nehézségeket jelent. Ilyen esetekben érdemes keresni valakit, aki segít a célok elérésében. Dietetikus segíthet változatos étrendet írni, egy személyi edző pedig megtalálni a legjobb mozgásformát, amit szeret és élvezettel csinál.

Néha bűnözhet

Az egészségtudatosság nem azt jelenti, hogy soha többé nem ehet meg egy szelet süteményt vagy hamburgert sem. Szinte minden ételt el lehet készíteni másképp, az összetevőket fel lehet cserélni és máris kap egy egészségesebb alternatívát. Természetesen alkalmanként el lehet fogyasztani egy szelet cukorral és fehér liszttel készült tortát vagy süteményt is, ez nem fog változtatni semmin.

Még néhány tipp a siker érdekében

- Nézze meg a termékek összetevőit. Sok esetben a diétás termékek is nagyobb mennyiségű cukrot, egészségtelen összetevőket tartalmaznak.

- Kerülje a káros szokásokat, mint az alkoholfogyasztás, dohányzás, tudatmódosító szerek használata. Ezek elhagyásával számos betegség elkerülhető, jobb, ha időben lép és nem várja meg a következményeket.

- Szedjen táplálékkiegészítőket, amik segíthetnek az egészség megőrzésében, kisebb egészségügyi problémák enyhítésében, a vitamin raktárak feltöltésében. 

- Fogyasszon elegendő folyadékot, napi 2,5-3 litert. A folyadékpótlás jelentőségéről itt olvashat többet.

- Pihenjen és aludjon eleget. A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás elengedhetetlen a testi-lelki egyensúly fenntartásában, a jó közérzet kialakításában. Erről itt olvashat többet.

- Soha ne koplaljon! Amikor a fogyás a cél, sokan a legrövidebb idő alatt el akarják érni a kívánt súlyt, ezért koplalásba kezdenek. Ez a megoldás azonban drasztikus, általában hamar feladják, és az eredmény elmarad.  

- Járjon rendszeresen szűrővizsgálatokra. Az egészségtudatossággal sokat tesz magáért, de a prevenció fontos része a rendszeres orvosi szűrés is. A szűrések alkalmával lehetőség van a tünet és panaszmentes megbetegedések felismerésére és időben történő kezelésére.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/