A turkesterone hatása az izomtömegre, a csontsűrűségre és az ízületek egészségére

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a turkesterone nevű növényi hatóanyag,

melyet a sportolók az izomtömeg növelésére és a teljesítményük javítására használnak. A turkesterone egy olyan fitoszterol, amely növeli a tesztoszteronszintet, fokozza az állóképességet és javítja a regenerációt az edzések között. Emellett kutatások igazolják a hatékonyságát a csontsűrűség és az ízületek egészségének javításában is. A következőkben részletesen ismertetjük a turkesterone hatásait az izmokra, a csontokra és az ízületekre.

Az izomnövekedést fokozza:

Számos tanulmány bizonyította, hogy a turkesterone növeli a tesztoszteronszintet a szervezetben, ami egyenes úton vezet az izmok növekedéséhez és az erő fokozásához. Olyan aktív vegyületeket tartalmaz, amelyek serkentik a fehérjeszintézist, amelynek az izomtömeg növekedése elengedhetetlen építőeleme. Az izomnövekedés hatékonyságát azzal is fokozhatjuk, ha a turkesterone-t más, izomnövekedést támogató hatóanyagokkal kombináljuk, például szerves kreatinnal.

Csökkenti az izomlázat:

Az izomfájdalom és az izomláz a gyakori problémák, amelyeket a sportolók általában edzéseik után tapasztalnak. A turkesterone nem csak növeli a teljesítményt, hanem csökkenti az izomfájdalmat és az izomlázat is. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy a turkesterone serkenti az általános immunrendszert, amely javítja a gyulladásokat és megszünteti a fájdalmat.

Növeli a csontsűrűséget:

A turkesterone megerősíti a csontokat és javítja a csontsűrűséget. Ez azért fontos, mert az erős csontok stabilizálják az izomrendszert, ami pedig segíti a testet a hatékonyabb edzésekre és a jobb teljesítményre való felkészülésben. Az idősebb embereknél a csontsűrűség csökkenése az inert izomszövet és az ízületi porc elvesztéséhez is vezethet. A turkesterone segíthet ezt a folyamatot késleltetni, így elkerülhető az ízületi izmok és az ízületi porc megbomlása is.

Javítja az ízületi egészséget:

Az ízületek, amelyek az izmok és a csontok összekapcsolásában vesznek részt, kulcsfontosságúak a sportolók számára. Azoknak a sportolóknak, akik részt vesznek nagy terhelésű sportokban, gyakran vannak problémáik az ízületi gyulladással és a kopással. A turkesterone által okozott csontsűrűség-növekedés és az ízületi porc javítása elősegíti az ízületek egészségét és csökkenti a sérülések kialakulásának kockázatát.

Fokozott állóképesség:

Azoknak a sportolóknak, akik részt vesznek hosszabb távú versenyeken vagy szélsőséges sportokban, kiemelkedően fontos az állóképességük fokozása. A turkesterone növeli a test oxigénfelvételét, ami szükséges a hosszú távú edzésekhez és versenyekhez. Ezáltal a turkesterone nem csak erősebbé teszi az idősebb sportolókat, hanem segíti az új sportolókat az állóképesség javításában is.

A tukesterone kiegészítés a sportolók számára számos előnnyel jár. Nem csak növeli az izomtömeget és az erőt, hanem javítja a regenerációt és a teljesítményt is. A tukesterone előnyei azonban nem állnak meg itt, a csontsűrűséget és az ízületi egészséget is javítja. Azoknak a sportolóknak, akik részt vesznek nagy terhelésű sportokban, olyan hatóanyag lehet, amely segít megelőzni az ízületi sérüléseket és a rosszindulatú kopásokat.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/