Silymarin forte: Egy májvédő szuperhős

A silymarin a májban:

Hallottál már a silymarinról? Ha nem, akkor nem vagy egyedül, de ezt az erős összetevőt nem szabad félvállról venni. A májad szuperhőse, aki keményen dolgozik, hogy megvédje a szervedet a túl sok alkohol és más méreganyagok veszélyeitől. Nézzük meg közelebbről, hogyan teszi ezt!

Mi az a silymarin?

A silymarin a máriatövismagból nyert kivonat, amelyet évszázadok óta használnak a hagyományos gyógyászatban. Flavonoidoknak nevezett aktív vegyületeket tartalmaz, amelyek antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, így kiválóan védik a májat a szabad gyökök és más toxinok által okozott károsodásokkal szemben. A silymarin aktív összetevői a fehérjeszintézis és az új sejtmembránok termelésének serkentésével a májsejtek regenerálódását is elősegítik.  Egyértelmű tehát, hogy a silymarin nagyon hasznos lehet azok számára, akik meg akarják védeni a májukat a károsodástól.

Hogyan működik a silymarin?

A silymarin három különböző módon működik, hogy megóvja májadat a károsodástól. Először is, segít megakadályozni, hogy a méreganyagok bejussanak a májsejtekbe. Ez azt jelenti, hogy az esetlegesen elfogyasztott káros anyagok nem jutnak át a sejtek membránján, ehelyett a szilimarin védőgátja blokkolja őket. Másodszor, segít csökkenteni a gyulladást a májban azáltal, hogy blokkolja a gyulladásos citokineket - ezek olyan fehérjék, amelyek az immunválaszok során szabadulnak fel, és gyulladást okozhatnak, ha túl aktívak vagy elhúzódnak. Végül pedig megakadályozza a máj oxidatív stresszét azáltal, hogy erős antioxidáns tulajdonságai révén semlegesíti a szabad gyököket. Ez segít megelőzni az ezen instabil molekulák által okozott sejtkárosodást, és fenntartja a szervezet optimális működését.

A silymarin egy csodálatos természetes összetevő, amely csodákra képes, amikor az értékes máj védelméről van szó! Meggátolja a méreganyagok sejtekbe jutását, csökkenti a máj gyulladását, és erős antioxidáns tulajdonságaival megakadályozza az oxidatív stresszt - mindezek kulcsfontosságú összetevői az optimális egészség és jólét biztosításának! Ne feledkezz meg tehát erről a szuperhősről, amikor a szervezeted egészségének és erejének megőrzéséhez keresed a módját! Barátunk, a silymarin segítségével mindannyian dolgozhatunk azon, hogy egészségesebb legyen a májunk!

A májad elég nagy dolog. Minden nap keményen dolgozik, a tested szűrőjeként működik, és olyan fontos anyagokat termel, mint az epe. Tehát, ha egészségesen és boldogan akarod tartani (és tudjuk, hogy így van), fontold meg a Tenmag Silymarin forte hozzáadását a napi rutinodhoz. Ez az erőteljes hatóanyag segít megvédeni a májadat a toxinok, az alkohol és más olyan anyagok által okozott károsodástól, amelyek károsak lehetnek erre a létfontosságú szervre. Ráadásul a silymarin a vizsgálatok szerint fokozza a méregtelenítő enzimek működését a májban, ami segíthet a máj általános hatékonyabb működésében. Miért ne adnál tehát a májadnak egy kis szeretetet a Tenmag Silymarin fortéval? Jövőbeli önmagad meg fogja hálálni.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/