Az izomnövelés támogatója: a Turkesterone

Az izomépítés nehéz feladat, sokkal nehezebb, mint a zsírégetés.

Az izomnöveléshez minden nap maximálisan oda kell figyelni a táplálkozásra, alvásra, edzésre egyaránt.
Nézzük meg mire van pontosan szükség ahhoz, hogy valóban izmot építsünk, ne hízzunk.

Az izmok

Az izom nem más, mint izomrostok összessége, az izomtömeg pedig ezen rostok tömegét jelenti. Ezek az izomrostok jelen vannak a szervezetben, és az edzések alkalmával azok vastagsága növekszik. Az edzéstől függ, hogy bizonyos izomrostok mennyire vastagodnak meg, vagy átalakulnak. 

Az izmokban kontaktrilis fehérjék találhatóak, melyek összehúzódásra képesek. A fehérjéket egyes részeit a sejtek lebontják (izomfehérje bontás) másokat pedig visszaépítenek (izomfehérje szintézis). Ennek egyensúlya biztosítja a megfelelő működést, mégpedig úgy, hogy ugyanannyit épít vissza, mint amennyit lebontott. Amikor valamelyik irányába elmozdul a mérleg, akkor következik meg a fehérjebontás vagy a felhalmozódás.  

Ha valakinek az izomépítés a célja, akkor ezt az egyensúlyt kell elmozdítani, vagyis az izomfehérje szintézisre kell koncentrálnia. Az edzés során a fehérjeszintézis leáll és a bontásra helyeződik a hangsúly, majd az edzés után ez megfordul és a szervezet megpróbálja szintézissel helyreállítani a változást. Az edzés utáni fehérjeszintézis 1-2 napig tart, de ahhoz, hogy ne fogyás következzen be, edzés után minden esetben nagy hangsúlyt kell fektetni az étkezésre. A megfelelő fehérjebevitel elengedhetetlen a növekedéshez, hiszen nélküle a szervezet nem tudja építeni az izmokat.

Versenyszerű izomépítés

A versenyszerűen edző bodybuilderek célja, hogy csúcsra futtassák testüket, rekordokat döntögessenek. A versenyeken a cél, hogy megmutassák a hatalmas izomtömegek szépségét, annak szimmetriáját. 

A különböző mozgásformák mind más izmokat mozgatnak meg. Az izmok, izomcsoportok mind tartalmaznak vörös és fehér izomrostokat. Ezeket az izomrostokat más-más edzésforma képes megmozgatni és növekedésre bírni, ezért van a testépítőknek egy olyan edzésterve, ami szerint nap mint nap más izomcsoportokat, meghatározott intenzitással mozgatnak meg, változó ideig pihentetik. Általában a versenyszerűen is tevékenykedő bodybuilderek heti 6 napot edzenek, és heti 1-2 alkalommal mozgatnak meg egy-egy izomcsoportot, de ez egyénileg eltérhet. Az edzésterv kialakításánál figyelembe kell venni az szükséges pihenőidőt is a megfelelő regeneráció érdekében. Az izomrostok felépítése múlik a genetikán is, mindenkinél másképp alakul, az eltérések csak alacsony százalékban mutatkoznak meg, de ez is lehet az oka, hogy valaki sokkal jobban teljesít a megmérettetéseken, mint versenytásaik.

Az edzést és pihenés mellett maximális odafigyelést igényel a táplálkozás is. Ahhoz, hogy valóban látható növekedést érjen el valaki az izomépítésben az étkezés kulcsfontosságú szerepet tölt be, azonban itt már nem elegendő átlagosan gondolkozni. Az izmok építéséhez szükség van a megfelelő fehérjebevitelre, illetve az edzés intenzitásának folyamatos növelésére. A fehérjebevitelre nem csak az edzéseket követően kell odafigyelni. Ahhoz, hogy az izomtömeg növekedjen nem elegendőek az edzést követően elfogyasztott fehérje porok, készítmények, hanem minden étkezésnél fogyasztani kell.

Étrend-kiegészítők az izomépítés támogatására

Ahhoz, hogy egy testépítő kihozza magából a maximumot, szüksége van olyan kiegészítőkre, amelyek segíthetnek ennek elérésében. Sajnos még mindig vannak, akik szintetikus szereket alkalmaznak, azonban ezek a szervezetre negatív hatással lehetnek.Érdemes ezek helyett olyan természetes, növényi eredetű készítményeket alkalmazni, amelyek segítenek kihozni a maximumot, de nem okoznak egészségügyi gondokat.

Ilyen növényi eredetű teljesítményfokozó a Tenmag Turkesterone is,

ami segít az edzés során kihozni a maximális teljesítményt, így az izomtömeg növelésében is aktív szerepet játszik. Ezáltal szintetikus szerek nélkül érhetsz el jobb eredményt.  Hogyan teszi ezt?

A Turkesterone működése

A turkesterone egy természetben előforduló vegyület, fitoszteroid, ami anabolikus és adaptogén hatással rendelkezik. Kémiai szerkezetének sajátossága, hogy képes segíteni az izomnövekedést, anélkül, hogy receptorokhoz kötődne. Ennek köszönhető, hogy a szteroidokhoz hasonló mellékhatások nélkül képes tenni a dolgát. A Turkesteron hatással van a tesztoszteron szintre, vagyis fokozza azt. Pozitívan hat a fehérjeszintézisre, amivel megakadályozza, hogy az izmok leépüljenek, és segíti a gyors regenerálódást. 

A vegyületet tartalmazza az édesburgonya, a quinoa, vagy a spenót is, azonban nem olyan mértékben, amely hatással lehetne az izomépítő munkára. Ahhoz, hogy pozitív hatásait érezze, étrend-kiegészítő készítmény alkalmazása szükséges, mint a Tenmag Turkesteron.

A Turkesterone hatásai:

-        Pozitívan hathat a testösszetételre, vagyis segít pozitív irányba billenteni az izom és a zsír arányát. Segítheti az emésztést, jó                       hatással lehet a koleszterin és vércukor optimális szintjére, illetve az immunrendszerre, a máj és a szív működésére.  

-        Segíthet a mentális egészség megőrzésében, a szorongás csökkentésében.

-        A testépítők szempontjából pedig a leglényegesebb, hogy fokozza a teljesítményt és az izomtömeg növelését is.

A Turkesterone-nak nem mutatták ki semmilyen súlyos mellékhatását, de a felhasználási és adagolási útmutatót minden esetben be kell tartani.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/