Az izomnövelés támogatója: a Turkesterone

Az izomépítés nehéz feladat, sokkal nehezebb, mint a zsírégetés.

Az izomnöveléshez minden nap maximálisan oda kell figyelni a táplálkozásra, alvásra, edzésre egyaránt.
Nézzük meg mire van pontosan szükség ahhoz, hogy valóban izmot építsünk, ne hízzunk.

Az izmok

Az izom nem más, mint izomrostok összessége, az izomtömeg pedig ezen rostok tömegét jelenti. Ezek az izomrostok jelen vannak a szervezetben, és az edzések alkalmával azok vastagsága növekszik. Az edzéstől függ, hogy bizonyos izomrostok mennyire vastagodnak meg, vagy átalakulnak. 

Az izmokban kontaktrilis fehérjék találhatóak, melyek összehúzódásra képesek. A fehérjéket egyes részeit a sejtek lebontják (izomfehérje bontás) másokat pedig visszaépítenek (izomfehérje szintézis). Ennek egyensúlya biztosítja a megfelelő működést, mégpedig úgy, hogy ugyanannyit épít vissza, mint amennyit lebontott. Amikor valamelyik irányába elmozdul a mérleg, akkor következik meg a fehérjebontás vagy a felhalmozódás.  

Ha valakinek az izomépítés a célja, akkor ezt az egyensúlyt kell elmozdítani, vagyis az izomfehérje szintézisre kell koncentrálnia. Az edzés során a fehérjeszintézis leáll és a bontásra helyeződik a hangsúly, majd az edzés után ez megfordul és a szervezet megpróbálja szintézissel helyreállítani a változást. Az edzés utáni fehérjeszintézis 1-2 napig tart, de ahhoz, hogy ne fogyás következzen be, edzés után minden esetben nagy hangsúlyt kell fektetni az étkezésre. A megfelelő fehérjebevitel elengedhetetlen a növekedéshez, hiszen nélküle a szervezet nem tudja építeni az izmokat.

Versenyszerű izomépítés

A versenyszerűen edző bodybuilderek célja, hogy csúcsra futtassák testüket, rekordokat döntögessenek. A versenyeken a cél, hogy megmutassák a hatalmas izomtömegek szépségét, annak szimmetriáját. 

A különböző mozgásformák mind más izmokat mozgatnak meg. Az izmok, izomcsoportok mind tartalmaznak vörös és fehér izomrostokat. Ezeket az izomrostokat más-más edzésforma képes megmozgatni és növekedésre bírni, ezért van a testépítőknek egy olyan edzésterve, ami szerint nap mint nap más izomcsoportokat, meghatározott intenzitással mozgatnak meg, változó ideig pihentetik. Általában a versenyszerűen is tevékenykedő bodybuilderek heti 6 napot edzenek, és heti 1-2 alkalommal mozgatnak meg egy-egy izomcsoportot, de ez egyénileg eltérhet. Az edzésterv kialakításánál figyelembe kell venni az szükséges pihenőidőt is a megfelelő regeneráció érdekében. Az izomrostok felépítése múlik a genetikán is, mindenkinél másképp alakul, az eltérések csak alacsony százalékban mutatkoznak meg, de ez is lehet az oka, hogy valaki sokkal jobban teljesít a megmérettetéseken, mint versenytásaik.

Az edzést és pihenés mellett maximális odafigyelést igényel a táplálkozás is. Ahhoz, hogy valóban látható növekedést érjen el valaki az izomépítésben az étkezés kulcsfontosságú szerepet tölt be, azonban itt már nem elegendő átlagosan gondolkozni. Az izmok építéséhez szükség van a megfelelő fehérjebevitelre, illetve az edzés intenzitásának folyamatos növelésére. A fehérjebevitelre nem csak az edzéseket követően kell odafigyelni. Ahhoz, hogy az izomtömeg növekedjen nem elegendőek az edzést követően elfogyasztott fehérje porok, készítmények, hanem minden étkezésnél fogyasztani kell.

Étrend-kiegészítők az izomépítés támogatására

Ahhoz, hogy egy testépítő kihozza magából a maximumot, szüksége van olyan kiegészítőkre, amelyek segíthetnek ennek elérésében. Sajnos még mindig vannak, akik szintetikus szereket alkalmaznak, azonban ezek a szervezetre negatív hatással lehetnek.Érdemes ezek helyett olyan természetes, növényi eredetű készítményeket alkalmazni, amelyek segítenek kihozni a maximumot, de nem okoznak egészségügyi gondokat.

Ilyen növényi eredetű teljesítményfokozó a Tenmag Turkesterone is,

ami segít az edzés során kihozni a maximális teljesítményt, így az izomtömeg növelésében is aktív szerepet játszik. Ezáltal szintetikus szerek nélkül érhetsz el jobb eredményt.  Hogyan teszi ezt?

A Turkesterone működése

A turkesterone egy természetben előforduló vegyület, fitoszteroid, ami anabolikus és adaptogén hatással rendelkezik. Kémiai szerkezetének sajátossága, hogy képes segíteni az izomnövekedést, anélkül, hogy receptorokhoz kötődne. Ennek köszönhető, hogy a szteroidokhoz hasonló mellékhatások nélkül képes tenni a dolgát. A Turkesteron hatással van a tesztoszteron szintre, vagyis fokozza azt. Pozitívan hat a fehérjeszintézisre, amivel megakadályozza, hogy az izmok leépüljenek, és segíti a gyors regenerálódást. 

A vegyületet tartalmazza az édesburgonya, a quinoa, vagy a spenót is, azonban nem olyan mértékben, amely hatással lehetne az izomépítő munkára. Ahhoz, hogy pozitív hatásait érezze, étrend-kiegészítő készítmény alkalmazása szükséges, mint a Tenmag Turkesteron.

A Turkesterone hatásai:

-        Pozitívan hathat a testösszetételre, vagyis segít pozitív irányba billenteni az izom és a zsír arányát. Segítheti az emésztést, jó                       hatással lehet a koleszterin és vércukor optimális szintjére, illetve az immunrendszerre, a máj és a szív működésére.  

-        Segíthet a mentális egészség megőrzésében, a szorongás csökkentésében.

-        A testépítők szempontjából pedig a leglényegesebb, hogy fokozza a teljesítményt és az izomtömeg növelését is.

A Turkesterone-nak nem mutatták ki semmilyen súlyos mellékhatását, de a felhasználási és adagolási útmutatót minden esetben be kell tartani.