Az agy karbantartója, a Tenmag Bakopa kivonat

Az öregedés és a vele járó kognitív leépülés mindenkit foglalkoztat egy bizonyos kor után.

Az idő múlásával sokakban felmerül a kérdés, hogy mi lesz, amikor agya hanyatlásnak indul, romlik a memóriája. A kérdés egyrészt indokolt, másrészt nem, mert az öregedéssel nem feltétlen jár együtt az agy leépülése.

Az agy mintegy 60%-a zsírszövet, a többi 40% pedig víz, fehérje és szénhidrátok. Amikor megszületünk agyunk szinte az összes neuront tartalmazza, amit az egész életünk során használunk, majd a húszas éveink közepén, végén az idegsejtek és az idegsejteket összekötő axonok száma folyamatosan csökkeni kezd. A kor előrehaladtával az agy zsugorodni kezd, amit a zsírszövetek elvesztése okoz.

Az agy öregedése

A legtöbben a hatvanas éveikben tapasztalnak változást az agyi működésükben, memóriájukban. A kognitív öregedés ugyan nem mindenkinél tapasztalható, de akiknél igen, azoknál eltérő formában és eltérő mértékben. Ennek oka lehet az életviteli eltérések, mint a táplálkozás, testmozgás, pihenés, az agyat karbantartó tevékenységek mennyisége. Az agy teljesítőképességének csökkenése ellen lehet tenni, nem szükséges az idő múlásával elfogadni, hanem különböző módszereket alkalmazva karban tarthatjuk az elménket. A rendszeres memória tevékenység segítségével sokat tehetünk a demencia és egyéb, az agyat érintő megbetegedések ellen, mint például az Alzheimer-kór.

A demencia

Demenciáról akkor beszélhetünk, amikor a kognitív funkciók a kornak megfelelő szintnél nagyobb mértékben romlanak. A demencia oka nem feltétlenül a kor, az öregedés, sok esetben inkább valamilyen megbetegedésnek a következménye, vagy velejárója.

A demencia bekövetkeztével a betegeknek romlik a memóriájuk, tájékozódó képességük, kommunikációs nehézségekkel küzdenek, nehezükre esik összetett feladatokat végezni, zavartság jellemzi őket, csökken a problémamegoldó képességük.

A tünetek száma és súlyossága mindenkinél eltérő lehet. Természetesen a memória romlása nem feltétlenül jelenti, hogy valaki demens, de fontos a tüneteket figyelni és orvos véleményét is kikérni. Azért is fontos mert sok esetben a kiváltó ok valamilyen egyéb betegség, mint például az Alzheimer-kór, amelynek ugyan kezelési módja még nem ismert, de a tünetek enyhíthetőek. Vaszkuláris demenciáról akkor beszélünk, amikor az agy vérellátottsága akadályozott, ezáltal sejtkárosodás következik be, akár stroke-ot is okozhat.

Ahogy az Alzheimer-kórt is fehérje lerakódások váltják ki, úgy a Lewy-testes demenciát is. Ebben az esetben a homloklebeny agysejtjei csökkennek. Kiváltó oka lehet a Huntington kór, Parkinson-kór vagy akár súlyos, az agyat érintő koponyasérülések, illetve olyan megbetegedések, mint az érrendszeri megbetegedések, a diabétesz vagy a káros szenvedélyek.

Az elme fiatalon tartásához több eszköz is van a kezünkben, amit nap mint nap alkalmazhatunk:

-        Az egészséges táplálkozás nem csak a test, hanem az agy egészséges működését is segítheti. Érdemes sok gyümölcsöt, zöldséget,           halat, fehérjét és telítetlen zsírsavat fogyasztani, ezzel hátráltatva a demenciát. 

-        Az agy tornáztatással is sokat segíthetünk a kognitív képességeink megtartása érdekében. A leghasznosabb agytornák az olvasás,             rejtvényfejtés, matematikai feladványok megfejtése, kézügyességet igénylő kreatív tevékenységek.  

-        A testmozgással is frissíthetjük elménket. A sport segít optimalizálni a vércukorszintet, a koleszterinszintet, a vérnyomást, illetve                   csökkenteni a stresszt, ezek pedig mind segítik az friss elme megtartását.  

-        A szociális kapcsolatokat szintén kapcsolatba hozzák a demenciával, ezért érdemes a társas kapcsolatok fenntartására is figyelmet             fordítani.

Az egészséges elme megőrzéséhez hozzájárulhatunk különböző készítmények, vitaminok étrend-kiegészítők alkalmazásával is. A Bacopa monnieri nevű gyógynövény is szerepet játszhat ebben. A növényt az indiai ájurvédikus orvoslásban az elme élesítőjének tartották, és tartják, alkalmazzák szorongás, memóriavesztés, kognitív funkciók csökkenése és romló koncentráció kezelésére. A Tenmag Bakopa védi az agyat az öregedés okozta memóriazavaroktól, illetve a kognitív funkciók romlásától.

A Bakopáról

A Bakopa iránt egyre nagyobb az érdeklődés, ezért számos tanulmány vizsgálja sejtmechanizmusait. A gyógynövényt régóta alkalmazzák adaptogén, stressz és szorongás elleni küzdelem egyik eszközeként, illetve az elmúlt időszakban egyre inkább vizsgálják és alkalmazzák a kognitív képességeket javító nootróp szerként. Hatását a Bakopa monnieriben található A és B bakozid nevezetű vegyületnek tulajdonítják. Az agy zsírszöveteit revitalizálja, ezért is lehet fontos szerepe az agy fiatalon tartásában, a mentális egészség fenntartásában. Az agy hippokampuszában megvastagíthatja az idegrostokat, amivel javítható a memória. Ezen kívül segíthet javítani a figyelmet, megvédheti a cigarettafüst okozta károsodásoktól, az alumínium toxicitástól.

A Tenmag Bacopa kivonat egy kapszula formában kapható, 500 mg hatóanyagot tartalmazó készítmény. Próbálja ki most, rendelje meg ma és tapasztalja meg pozitív hatásait. Fiataloknak ajánljuk, hogy könnyebben menjen a tanulás, az idősebb korosztálynak pedig azért, hogy sokáig maradjanak mentálisan frissek.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/