Tenmag Kurkumin

Kiszerelés: 30 db kapszula (250 mg)

OGYÉI szám: 21201/2019

Kategória: Növényi kapszulák

A kurkumin a kurkuma hatóanyaga, ami egy természetes és nagyon hatékony gyulladáscsökkentő.

3 990.- Ft


Készleten

Az ár a 27% ÁFÁ-t igen, a szállítási költségeket nem tartalmazza.

A kurkumin a kurkuma hatóanyaga, ami egy természetes és nagyon hatékony gyulladáscsökkentő. A kurkumát hagyományosan a kínai gyógyításban és az indiai ajurvédikus orvoslásban az ízületi gyulladások kezelésére használták. A kurkumin molekuláris szinten hat, több lépésben célozza a gyulladást, mellékhatás nélkül! Gátolja azon fehérjék termelődését, melyek a gyulladást okozzák.

A kurkumin hatása a gyulladásokra

A gyulladás egy olyan folyamat a szervezetben, mely segít felvenni a harcot a baktériumok ellen és szerepe van a gyógyulásban is. Az akut (rövid ideig tartó) gyulladás előnyös, azonban problémává is válhat, amennyiben krónikussá (hosszú távúvá) alakul és megerősödve a szervezet ellen fordulhat.

A krónikus gyulladás minden civilizációs betegség egyik kiváltó oka, mint pl. szív- és érrendszeri betegségek, krónikus ízületi gyulladás, cukorbetegség, és egyéb degeneratív állapotok. Következésképpen, mivel a kurkumin segít leküzdeni a krónikus gyulladást, potenciális fontosságú lehet a megelőzésben. A gyógyulásban pedig azért van szerepe, mert a betegség kiváltó okát szünteti meg.

Ízületi gyulladás

A krónikus ízületi gyulladás lebontja a porcot, és így az ízületi fejek elkezdenek kopni. Egyre több embernél kimutatható a térdízületi porckopás, csípőízületi kopás és gerincízületi kopás. A porc kopásával csökken a porcok teherbíró képessége és terhelhetősége.

A legsúlyosabb esetben lehetetlenné válhat akár a járás is! A porcvédő tulajdonságokkal, valamint porcvédő hatóanyagokat tartalmazó kurkuma egy olyan étrend-kiegészítő, mely a porckopásból eredő fájdalmakat, panaszokat természetes módon mérsékli!

A Tenmag Kurkumin akár 260x hatékonyabb is lehet mint a kurkuma.

A kurkuma mindössze 3% kurkumint tartalmaz, míg a Tenmag Kurkumin kapszula 95%-ot.

1 kurkumin kapszulában annyi kurkumin van, mint 36 kurkuma kapszulában.

Bár maga a kurkumin nem jól szívódik fel, de gyömbér kapszulával ez megoldható.

1 kurkumin kapszula gyömbérrel bevéve, 260-szor hatékonyabb, mint 1 kurkuma kapszula. Egymást erősítő hatásuk miatt.

A kurkuminról nem lehet eleget lelkendezni.

Az orvostudományi kutatások is egyre komolyabban veszik, napjainkig legalább 100 klinikai vizsgálat folyt vagy folyik a kurkuma hatásspektrumának feltérképezésére. A klinikai eredmények rendkívül ígéretesek. Az elmúlt évtizedben számos egycélpontú gyógyszer jelent meg, azonban a betegségeket a szervezet több szabályozási rendszerének egyidejű zavara okozza. A kurkumin olyan sok támadáspontú szer, melynek nincs mellékhatása, és hatásos számos betegség megelőzésében és kezelésében.

A kurkuma gyógyításban való alkalmazását már 1748-ban említik, de az első terápiás felhasználása 1937-ben történt, amikor is epehólyag gyulladásos betegeket sikeresen kezeltek kurkumával. Hogy egy anyag, hogy rendelkezhet oly sokféle hatással, még rejtély, de tény, hogy gyulladáscsökkentő hatását rendkívül sokrétűen fejti ki számos gyulladáskeltő faktor gátlásán keresztül. 

Humán tesztek

A kurkumin alkalmazásával kezelt csoportokban szignifikánsan jobban mérséklődtek a gyulladás tünetei, mint bármely más terápiát alkalmazó kontrolcsoportnál. Kétséget kizáróan csökkent a gyulladás (a vérkép ezen mérőszámai alaposan javultak), az ízületi porc destruktivitása (rombolása) is leredukálódott, sokszor teljesen megszűnt. A kurkuma képes blokkolni a gyulladási folyamatokat azáltal, hogy gátolja azon fehérjék termelődését, melyek a fájdalmat, önrombolást okozzák. Már több mint 700 génről bizonyosodott be, hogy a kurkuma képes jó irányban befolyásolni azokat, s ezáltal gátat vetni a gyulladásos folyamatok kialakulásáért.

Fogyasztási ajánlatok

A kurkumin nehezen szívódik fel, de ez gyömbér kapszula egyidejű bevételével megoldható.

Ajánlott napi mennyiség: 1 X 1 kapszula (terápiás esetben: 2 X 1 vagy 2 X 2)

A kurkumin és a gyömbér természetes vérhígító, ezért vérhígító, véralvadásgátló gyógyszerrel együtt szedni nem ajánlatos.

Összetevők: 100% kurkumin, növényi cellulóz kapszula

Napi ajánlott mennyiség: 1 x 1 kapszula