Pygeum Forte (Afrikai szilvafa)

A Pygeum africanum (Afrikai szilvafa) kéreg enyhe vagy mérsékelt jóindulatú prosztata megnagyobbodás esetén hatékony segítséget nyújthat és akár tünetmentességet is elérhetünk vele

 
Az afrikai szilvafa a rózsafélék családjába tartozó örökzöld növény. Közép- és Délnyugat-Afrika hegységeiben honos 600-3000 méter magasságban. A Pygeum africanum gyümölcse vörös bogyó mely éretten a meggyre hasonlít. A kéreg lehet vörös, barna vagy szürke színű a népi gyógyászatban régóta ismerik, és Afrikában a vizelés közben jelentkező fájdalmak enyhítésére használják. A kérgéből kinyert kivonatokat a gyógyszeriparban a jóindulat prosztata megnagyobbodás (BPH) kezelésére használt készítmények tartalmazzák. A prosztata vagy más néven a dülmirigy a húgyhólyag alatt elhelyezkedő, gesztenye nagyságú és alakú, tokkal körülvett mirigy. Az idősödés és a hormonális változások miatt a prosztata bizonyos mértékű növekedése természetes, bár ez optimális esetben nem okoz gondot. A jóindulatú prosztata megnagyobbodást a prosztata mirigy megnagyobbodása okozza, ez az 50 év körüli férfiak körülbelül felét és a 60 év feletti férfiak körülbelül 70 %-át érinti

Manapság a jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteiként a húgyhólyag és izomzatának elégtelen működését emelik ki. A vizeléssel töltött percek száma emelkedik és jelentősen csökken a vizelet tartás ideje. Ennek kísérő tünetei lehetnek a késletetett vizeletindítás a lassú vizelet áramlás a vizelet elakadás és a csepegés. Leggyakoribb esetben az éjszakai vizelés jelentkezik, és ez a legkellemetlenebb is.

Mi okozza a BPH-t?

A prosztata a tesztoszteron hormon következtében folyamatosan növekszik. Növekedése különösen gyors az élet két szakaszában – amikor a fiúk a serdülőkorba lépnek, és jóval később (kb. 50-80 éves kor között). Tehát a tesztoszteron fontos szerepet játszik a jóindulatú prosztata megnagyobbodásban.

A tesztoszteron átalakulása

Dr. John R. Lee kutatásai alapján a prosztatában (és a szőr/haj tüszőben) van egy enzim (5-alpha-reduktáz) amely a tesztoszteront dihidro-tesztoszteronná (DHT) alakítja. Arra a megállapításra jutott, hogy a DHT erősen stimulálja a prosztata sejtek burjánzását, ezzel prosztata megnagyobbodást okozva.

Ez a megnagyobbodás sajnos azt is magával hozza, hogy szűkül a húgycső csatorna, mely vizelési zavarokhoz vezet. A dihidro-tesztoszteron elsősorban a prosztatában szintetizálódik egy úgynevezett 5-alpha-reduktáz enzim munkája során, amikor arról beszélünk, hogy a férfi tesztoszteronja dihidro-tesztoszteronná alakul át, az azt jelenti, hogy túl alacsony lesz a tesztoszteron szintje és helyette túl magas a DHT szintje, amely egy hormonális elváltozás a férfi szervezetében. A magas DHT szint okozhat kopaszodást, prosztata megnagyobbodást. Éppen ezért a megoldás abban rejlik, hogy meg kell akadályozni a tesztoszteron DHT-vá alakulását.

Milyen szerepe van az aromatáz enzimnek?

A megfelelő nemi működéshez és egészséghez nélkülözhetetlen mind a tesztoszteron, mind az ösztrogén megfelelő koncentrációja, illetve az ideális ösztrogén : tesztoszteron arány fenntartása – nőkben és férfiakban egyaránt. A túlzott ösztrogén szint problémákat tud okozni. A túl magas ösztrogén szint elleni harc egyik módja, hogy elősegítjük az ösztrogén megfelelő lebontását. A másik fontos lépés, hogy meggátoljuk a tesztoszteron ösztrogénné alakulását a szervezetünkben.

Ezt az átalakítást egy aromatáz nevű enzim végzi. A férfiakban a magas ösztrogén szint elhízáshoz, gynecomastiahoz - a férfiak nem tipikus, rendszerint jóindulatú mellnagyobbodását jelenti – és prosztata problémákhoz vezet.

Hogyan tudjuk a tesztoszteron lebomlását megakadályozni?

A Pygeum africanum (Afrikai szilvafa) kivonata segíthet a jóindulatú prosztata megnagyobbodás okozta vizelet tüneteinek enyhítésében. A növényi hatóanyagok használata kezd egyre gyakoribbá válni ezeknek a tüneteknek az enyhítésében. A Pygeum africanum az egyik a számos népszerű növényi gyógymódnak. A Tenmag Pygeum Forte blokkolja az 5-alpha-reduktáz enzimet, és ez a növényi kivonat aromatáz enzim gátló is egyben, így nyújt hatékony segítséget a jóindulatú prosztata megnagyobbodással szemben. A Tenmag Pygeum Forte hozzájárul a fent említett folyamatok pozitív befolyásolásához, hogy segítsen enyhíteni a jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteit.

 

A gyógynövény csökkentheti a vizelési inger gyakoriságát és gyulladáscsökkentő hatással bír.

Források

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7032619

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3720175

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/