DHM Forte a másnaposság ellenszere

Felébredsz, a napfény beáramlik az ablakon, és az arcodra süt. Amikor kinyitod a szemed eszedbe jut, hogy tegnap este alkoholt fogyasztottál. A szád kiszáradt, a fejed lüktet, és zavar a napfény. Másnapos vagy. Soha többé nem iszom alkoholt! - fogadkozol.

Mi a másnaposság? ”


Másodpercekkel azután, hogy az első kortyot legurítottad a torkodon, az alkohol már a gyomorból, de nagyrészt a vékonybélből felszívódva szétterjed a véráramban és eljut az agyba, ahol egyes receptorok blokkolásával előidézi a részegség tüneteit.
A másnaposság olyan fizikai reakció, amit a túlzott alkoholfogyasztás okoz, jellegzetes tünetei vannak: szédülés, hányinger, fejfájás, émelygés
.


Mit tehetsz ilyenkor, hogy jobban érezd magad?


A másnaposság elkerülésének legjobb módja természetesen az, ha egyáltalán nem iszol alkoholt :-), ha viszont alkalom adtán többet iszol a kelleténél, akkor létezik egy szer amely segít a kellemetlen tünetek enyhítésében.


A kínai szőlő tea kivonat a dihydromyricetin (DHM) néven is ismert összetevő jó tulajdonsága, hogy a GABA (gamma-amino-vajsav) nevű neurotranszmitter receptoraihoz kötődik, amik blokkolják az etanol mérgező hatását.


Attól, hogy alkoholfogyasztás közben bekapsz egy kapszulát, még nem lesz alacsonyabb a véralkoholszinted, viszont a DHM megakadályozza az agyra kifejtett bódító hatást, és így a másnaposság tüneteit is erőteljesen mérsékli.