Zöld Kardamom- A fűszerek királynője

Zöld kardamom - “A fűszerek királynője”


Amikor először olvastam arról, hogy a kardamom a fűszerek királynője az jutott eszembe, hogy minden nő arra vágyik, hogy királynő legyen, azt viszont, hogy egy fűszer kiérdemelje ezt a címet, ahhoz nagyon jó tulajdonságokkal kell rendelkeznie. A kardamom ősi fűszer, gazdag, nagy horderejű történelemmel. Azt mondják, Kleopátra annyira csábítónak találta az aromát, hogy palotáját kardamomfüsttel illatoztatta, amikor Marcus Antonius meglátogatta.


Elősegíti a szív egészségét:

A kardamom C-vitamint is tartalmaz, amely erős antioxidáns, és a fűszernövényben található számos fitotápanyag is javítja a vérkeringést az egész testben. A kardamom rostot is tartalmaz, azt a tápanyagot, amely hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez és a szív egészségének javításához. A fűszer csökkentheti a vérnyomásszintet, és ez a szív javát szolgálja.

 

 

Javítja az emésztőrendszer egészségét:


A kardamomot széles körben alkalmazzák az általános emésztés javítása érdekében. Kutatások kimutatták, hogy a kardamom fokozza a gyomor epesav szekrécióját tovább fokozva az emésztési folyamatot. A kardamom kivonatában található számos antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyület miatt az általános anyagcserét is stimulálja, így megakadályozza az emésztőrendszer egyéb problémáit.

Csökkenti az asztmát:

Az asztma olyan állapot, amikor a légúti simaizomsejtek túlérzékenyek vagy gyulladtak, ami a terület korlátozásához vezet. A kardamomot évszázadokon keresztül természetes gyógymódként használják a légzőszervi megbetegedések, köztük az asztma kezelésében. A zöld kardamom kivonat gyulladáscsökkentő összetevőit vizsgálták, és bebizonyították, hogy csökkenti az általános allergiás reakciót azáltal, hogy javítják az általános üzenetküldési sorrendet (kalciumion csatornák), ami a légúti simaizmok ellazulását eredményezi.

Mikroelem-profil:


A jelenlegi étrend mellett gyakran nem kapunk elegendő fontos vitamint, ásványi anyagot és elemet, amelyek számos anyagcsere folyamatban is részt vesznek, amelyek fenntartják a test működését. A fehérje és az élelmi rostok mellett a kardamom számos fontos mikro- és fitotápanyagot tartalmaz, beleértve, a kalcium, réz, kálium, magnézium, mangán, cink, kálium, foszfor, vas, A-vitamin, C-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, és a B6-vitamin. Ezen mikroelemek némelyike kis koncentrációban van (például réz, cink, riboflavin és tiamin), míg más ásványi anyagok (például mangán, magnézium, cink és kálium) a kardamom fő aktív tápanyagai. Mindezek az összetevők fontos szerepet játszanak a vérkeringésben, a növekedés fejlődésében, a szövetek regenerálódásában és helyreállításában, a csontsűrűségben, a nemi hormonokban és az általános anyagcsere-egészségben.