A Tongkat Ali növeli a férfi libidóját?

A Tongkat Alit fogyasztó és rendszeres testmozgást végző csoport (azaz G4) figyelemre méltó javulást mutatott az erekciós diszfunkcióban szenvedő alanyoknál.

 

Ezek a tanulmányok kimutatták, hogy a Tongkat Ali számos tudományos bizonyítékot szolgáltat arra vonatkozóan, hogy jótékony hatással van a szervezet egészségére, és ezen felül olyan tesztoszteron fokozó összetevői is vannak, mint például az eurikomanon és a kvasinoidok, ezek az összetevők növelhetik a férfiak szexuális egészségét.

A Tongkat Alit sokan a potencianövelők biztonságos alternatívájának tartják, ezért felmerül a kérdés, hogy tényleg javítja-e az erekciós zavart (ED) vagy a férfiak libidóját?

Több tanulmány készült ezzel kapcsolatban. Az alábbiakban felsorolunk egy párat, ami igazolja az általunk feltett kérdést.

 
 

Az első tanulmány a brazil Santa Catarina Egyetem független tanulmánya, amelyet 2021-ben tettek közzé, kimutatta, hogy 200 mg Tongkat Ali (Eurycoma Longifolia) napi bevitele javította a merevedési zavarokat, a szexuális elégedettséget, a vágyat, és a tesztoszteronszintet egy 45 férfiból álló csoportban 6 hónapon keresztül.

A vizsgálatot placebo-kontrollos csoportokban végezték, ahol a kísérleti alanyokat négy csoportra osztották: G1, G2, G3 és G4. Ezeket a csoportokat 1 hónapos, 4 hónapos és 6 hónapos perióduson belül figyelték meg.

A Tongkat Alit fogyasztó és rendszeres testmozgást végző csoport (azaz G4) figyelemre méltó javulást mutatott az erekciós diszfunkcióban szenvedő alanyoknál.

 

A Tongkat Ali közép- és hosszú távú szedése mellett a rendszeres testmozgás összetett hatása segít leküzdeni az ED-t, különösen akkor, ha androgénhiányt diagnosztizáltak.

Mi az androgénhiány?

Az androgének (beleértve a tesztoszteront is) azok a hormonok, amelyek a férfiak „férfi” tulajdonságait adják. Az androgénhiány azt jelenti, hogy a szervezetben alacsonyabb a férfi nemi hormonok szintje,-különösen a tesztoszteron,-mint amennyi az egészséghez szükséges. Az androgénhiány okai közé tartoznak a herék, az agyalapi mirigy és a hipotalamusz problémái.

 

 

 

 

A Tonkat Alival kapcsolatos további tanulmányok

A második tanulmány egy 9 hónapos klinikai vizsgálat alapján készült, amelyet Dr. Tambi és Dr. Henkel végeztek a Damai Service Hospitalban, ez a tanulmány a meddőségről szól, melyben 75 Tongkat Alit fogyasztó férfi termékenységi aránya javult a megnövekedett spermatérfogat, a spermiumkoncentráció és a spermiumok mozgékonysága miatt.

A harmadik tanulmánynak egy 12 hetes vizsgálat az alapja, mely a Medicus Research LLC, Northridge, Kalifornia intézményében készült. Itt 26 férfit vizsgáltak az alapján, hogy milyen hatással van a Tongkat Ali szedése a szexuális teljesítményükre. Megfigyelték, hogy a placebo csoporthoz képest nemcsak a szexuális teljesítmény javult, hanem a szubjektív libidó pontszáma is nőtt, ami megnövelte a keménységet és az erekciós időt is.

Az orvosszakértők elismerik, hogy a Tongkat Ali kivonat 3 az 1-ben előnyös tulajdonságokkal rendelkezik, úgy mint az erekciós diszfunkció javítása, a meddősség kezelése és a szexuális vágy fokozoása.

 

 

A Tongkat Alit már 1999-ben a természet viagrájának titulálták és sok szakértő úgy találta, hogy tesztoszteron-növelő képessége számos egyéb egészségügyi előny fő mozgatórugója. A közelmúlt kutatási tevékenységei és a különféle adatok meggyőzték az orvosokat és a szakorvosokat, hogy újra megvizsgálják a hagyományos orvoslás szerepét a betegségek leküzdésében és az általános egészségi állapot javításában.

Ha szeretné javítani libidóját, spermakoncentrációját és szexuális vágyát fogyasszon Tongkat Alit.