Tongkat Ali, a természetes teljesítményfokozó

A természetes étrend-kiegészítők száma egyre növekszik világszerte, így Magyarországon is. Hazánkban is egyre többen térnek vissza a természetes táplálékkiegészítőkhöz, amikből mintegy 15 000 fajta van a piacon. A sportolók és testépítők körében is egyre szélesebb körben terjednek a természetes teljesítménynövelők, ezért ebben a bejegyzésben egy olyan étrend-kiegészítőt szeretnénk bemutatni, ami a szervezetre gyakorolt jótékony hatásai mellett segít a sportteljesítmény növelésében a nők és férfiak körében egyaránt.

Mi is az a Tongkat Ali? 

A Tongkat Ali, más néven Longjack vagy malajziai ginzeng a Délkelet-Ázsiában őshonos Eurycoma longifolia nevű magas cserje gyökereiből származik, ami különösen népszerű Thaiföldön, Malajziában, Indonéziában, Mianmarban. A hagyományos keleti gyógyászatban évszázadok óta használják és úgy tartják, hogy segít a szervezet egyensúlyának fenntartásában, helyreállítja az állóképességet és támogatja az egészséges öregedést. Ahogy nagyon sok egyéb természetes gyógynövény, így a Tongkat Ali is eljutott a nyugati világba, ahol leginkább azért használják, mert emeli a szervezet természetes tesztoszteron szintjét, segít a férfiak meddőségi kezelésében, hangulatjavító és növelheti az izomtömeget, az állóképességet.

 

Miért előnyös a sportolóknak? 

A Tongkat Ali segíti az izomnövelést, legyen szó akár profi, akár amatőr sportolókról. A sportolók körében nagyon fontos az étkezés és a sport összhangjának megteremtése, a maximális sportteljesítmény elérése érdekében pedig kulcsszerepet töltenek be a megfelelő természetes táplálékkiegészítők is. Ezek között egyre inkább elterjed a Tongkat Ali, ami edzés előtt és edzés után is alkalmazható. Előnye, hogy mind férfiak és mind nők körében előnyös lehet, hiszen segíti az izomnövekedést, a testzsírcsökkentést, segít a jobb anaerob teljesítmény elérésében, javítja a fogáserőt és az izokinetikus erőt, erősíti a felsőtestet.

 

A Tongkat Ali népszerűségének oka, hogy nem csak profi, hanem amatőr sportolók számára is rendkívül előnyös, mint mindennapos étrendkiegészítő. Hatásmechanizmusának lényege, hogy meggátolja a tesztoszteron ösztrogénné való átalakulását, így növeli a szexuális vágyat, energialöketet ad, vagyis növeli a fizikai teljesítményt, illetve segíti az izmok növekedését. Előszeretettel használják például kerékpározók, futballisták, extrém sportolók és mindenki aki intenzíven sportol. Népszerűségét fokozza, hogy edzés előtt és után is fogyasztható, de mivel anabolikus és adaptogén kategóriába sorolható, ezért a sportolók inkább szeretik edzés előtt fogyasztani. Ebben az esetben legjobb fél-egy órával edzés előtt alkalmazni, mivel növeli a tesztoszteron szintet és tovább növeli a szervezet energiáját. 

Edzés előtt azért érdemes alkalmazni, mert a Tongkat Ali megnöveli a szervezet energiaszintjét, javítja az állóképességet, edzés után pedig azért, mert segíti az izmok regenerálódását és az izomépítést.

Miért jó, hogy növeli a tesztoszteron szintet? 

A Tongkat Ali azért is az egyik legelterjedtebb étrendkiegészítő, mert akár 37%-kal is képes növelni a szervezet természetes tesztoszteron szintjét. Ezáltal segít a férfi meddőség kezelésében, illetve nagy szerepe van az izomtömeg növelésében is. Egyedülálló a természetes tesztoszteron szint növelésében, mivel a szervezetbe nem juttat be extra hormonokat, hanem a már jelen lévő tesztoszteront szabadítja fel - ezért is a leghatékonyabb étrend-kiegészítő ezen a téren.

A tesztoszteron közvetlen viszonyban van az izomzattal, hiszen az izom építéséért felelős. Emiatt nagyon fontos a sportolók számára is, hiszen ha a szervezet tesztoszteron szintje alacsony, akkor nem lehet izmot építeni. A tesztoszteron hozzájárul a megfelelő csontsűrűséghez, a megfelelő vörösvérsejt képződéshez, az optimális alvásciklus kialakulásához, javítja a memóriát és a szellemi teljesítőképességet is. Attól függetlenül, hogy ez az elsődleges férfi nemi hormon a nők szervezetében is fontos szerepe van, hiszen ez a hormon befolyásolja a szőr és haj növekedését, valamint a vázrendszer és az izomzat fejlődését.

Látható tehát, hogy az izomfejlődés szempontjából a férfiak és nők esetében is fontos szerepe van ennek hormonnak. A megnövekedett tesztoszteron szint segít a sportteljesítmény javításában, amiben a Tongkat Ali alkalmazása kiváló kiegészítő lehet. 

A köztudottan káros mellékhatásokkal járó anabolikus szteroidok helyett sokkal előnyösebb természetes táplálékkiegészítőként alkalmazni ezt a szuper, természetes készítményt, ami nem csak az élsportolók teljesítményére lehet pozitív hatással.

Előnyei és felhasználási formái 

A Tongkat Ali felhasználási módja többféle is lehet, gyakran kávék és energiaitalok összetevője is, de sokan keserű utóíze miatt inkább kapszula formában kedvelik. A Tongkat Ali hatékony azok számára akik fokozni szeretnék szexuális életüket, javítanának életminőségükön, kezelni szeretnék a férfi meddőséget, növelni szeretnék állóképességüket, izomtömegüket, fizikai teljesítményüket. Ha Ön fut, kerékpározik, testépítő, vagy bármilyen aktív sportot űz, mindenképp érdemes kipróbálnia a Tenmag Tongkat Ali kapszulát és megtapasztalni pozitív hatásait.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/