Tongkat Ali, a természetes teljesítményfokozó

A természetes étrend-kiegészítők száma egyre növekszik világszerte, így Magyarországon is. Hazánkban is egyre többen térnek vissza a természetes táplálékkiegészítőkhöz, amikből mintegy 15 000 fajta van a piacon. A sportolók és testépítők körében is egyre szélesebb körben terjednek a természetes teljesítménynövelők, ezért ebben a bejegyzésben egy olyan étrend-kiegészítőt szeretnénk bemutatni, ami a szervezetre gyakorolt jótékony hatásai mellett segít a sportteljesítmény növelésében a nők és férfiak körében egyaránt.

Mi is az a Tongkat Ali? 

A Tongkat Ali, más néven Longjack vagy malajziai ginzeng a Délkelet-Ázsiában őshonos Eurycoma longifolia nevű magas cserje gyökereiből származik, ami különösen népszerű Thaiföldön, Malajziában, Indonéziában, Mianmarban. A hagyományos keleti gyógyászatban évszázadok óta használják és úgy tartják, hogy segít a szervezet egyensúlyának fenntartásában, helyreállítja az állóképességet és támogatja az egészséges öregedést. Ahogy nagyon sok egyéb természetes gyógynövény, így a Tongkat Ali is eljutott a nyugati világba, ahol leginkább azért használják, mert emeli a szervezet természetes tesztoszteron szintjét, segít a férfiak meddőségi kezelésében, hangulatjavító és növelheti az izomtömeget, az állóképességet.

 

Miért előnyös a sportolóknak? 

A Tongkat Ali segíti az izomnövelést, legyen szó akár profi, akár amatőr sportolókról. A sportolók körében nagyon fontos az étkezés és a sport összhangjának megteremtése, a maximális sportteljesítmény elérése érdekében pedig kulcsszerepet töltenek be a megfelelő természetes táplálékkiegészítők is. Ezek között egyre inkább elterjed a Tongkat Ali, ami edzés előtt és edzés után is alkalmazható. Előnye, hogy mind férfiak és mind nők körében előnyös lehet, hiszen segíti az izomnövekedést, a testzsírcsökkentést, segít a jobb anaerob teljesítmény elérésében, javítja a fogáserőt és az izokinetikus erőt, erősíti a felsőtestet.

 

A Tongkat Ali népszerűségének oka, hogy nem csak profi, hanem amatőr sportolók számára is rendkívül előnyös, mint mindennapos étrendkiegészítő. Hatásmechanizmusának lényege, hogy meggátolja a tesztoszteron ösztrogénné való átalakulását, így növeli a szexuális vágyat, energialöketet ad, vagyis növeli a fizikai teljesítményt, illetve segíti az izmok növekedését. Előszeretettel használják például kerékpározók, futballisták, extrém sportolók és mindenki aki intenzíven sportol. Népszerűségét fokozza, hogy edzés előtt és után is fogyasztható, de mivel anabolikus és adaptogén kategóriába sorolható, ezért a sportolók inkább szeretik edzés előtt fogyasztani. Ebben az esetben legjobb fél-egy órával edzés előtt alkalmazni, mivel növeli a tesztoszteron szintet és tovább növeli a szervezet energiáját. 

Edzés előtt azért érdemes alkalmazni, mert a Tongkat Ali megnöveli a szervezet energiaszintjét, javítja az állóképességet, edzés után pedig azért, mert segíti az izmok regenerálódását és az izomépítést.

Miért jó, hogy növeli a tesztoszteron szintet? 

A Tongkat Ali azért is az egyik legelterjedtebb étrendkiegészítő, mert akár 37%-kal is képes növelni a szervezet természetes tesztoszteron szintjét. Ezáltal segít a férfi meddőség kezelésében, illetve nagy szerepe van az izomtömeg növelésében is. Egyedülálló a természetes tesztoszteron szint növelésében, mivel a szervezetbe nem juttat be extra hormonokat, hanem a már jelen lévő tesztoszteront szabadítja fel - ezért is a leghatékonyabb étrend-kiegészítő ezen a téren.

A tesztoszteron közvetlen viszonyban van az izomzattal, hiszen az izom építéséért felelős. Emiatt nagyon fontos a sportolók számára is, hiszen ha a szervezet tesztoszteron szintje alacsony, akkor nem lehet izmot építeni. A tesztoszteron hozzájárul a megfelelő csontsűrűséghez, a megfelelő vörösvérsejt képződéshez, az optimális alvásciklus kialakulásához, javítja a memóriát és a szellemi teljesítőképességet is. Attól függetlenül, hogy ez az elsődleges férfi nemi hormon a nők szervezetében is fontos szerepe van, hiszen ez a hormon befolyásolja a szőr és haj növekedését, valamint a vázrendszer és az izomzat fejlődését.

Látható tehát, hogy az izomfejlődés szempontjából a férfiak és nők esetében is fontos szerepe van ennek hormonnak. A megnövekedett tesztoszteron szint segít a sportteljesítmény javításában, amiben a Tongkat Ali alkalmazása kiváló kiegészítő lehet. 

A köztudottan káros mellékhatásokkal járó anabolikus szteroidok helyett sokkal előnyösebb természetes táplálékkiegészítőként alkalmazni ezt a szuper, természetes készítményt, ami nem csak az élsportolók teljesítményére lehet pozitív hatással.

Előnyei és felhasználási formái 

A Tongkat Ali felhasználási módja többféle is lehet, gyakran kávék és energiaitalok összetevője is, de sokan keserű utóíze miatt inkább kapszula formában kedvelik. A Tongkat Ali hatékony azok számára akik fokozni szeretnék szexuális életüket, javítanának életminőségükön, kezelni szeretnék a férfi meddőséget, növelni szeretnék állóképességüket, izomtömegüket, fizikai teljesítményüket. Ha Ön fut, kerékpározik, testépítő, vagy bármilyen aktív sportot űz, mindenképp érdemes kipróbálnia a Tenmag Tongkat Ali kapszulát és megtapasztalni pozitív hatásait.