Eurycoma longifolia Jack - Tongkat Alival a férfi csontritkulás ellen

A gyógynövények évszázadok óta a kulturális örökség részét képezik. Világszerte több mint 35 000 féle növényfajt használtak különböző emberi kultúrákban gyógyászati célokra. Annak ellenére, hogy a modern orvostudományban az elmúlt évtizedekben nagy előrelépés történt, a növények továbbra is jelentős mértékben hozzájárulnak az egészségünk megőrzéséhez.


Ilyen az egyik híres maláj gyógynövény az Eurycoma longifolia Jack vagy kereskedelmi nevén a Tongkat Ali, ami szó szerint azt jelenti: az „ember botja”, és az „Ali”, amely az afrodiziákum tulajdonságára utal.


 

Az Tongkat Ali alternatív kezelésként használható a férfi csontritkulás megelőzésére és kezelésére, olyan hatásokat fejt ki, amelyek fokozzák a tesztoszteronszintet, valamint stimulálják a csontképző sejt szaporodását és a csontfaló sejt elhalását. Ez fenntartja a csontszövet átalakulási aktivitását és csökkenti a csontvesztést. A Tongkat Ali fitokémiai összetevői és antioxidáns tulajdonsága révén megelőzheti a csontritkulást.

A Tongkat Ali híres afrodiziákum hatásáról, amely annak köszönhető, hogy képes stimulálni az androgén hormonok, különösen a tesztoszteron termelését vagy hatását. Ezért a tesztoszteronpótló terápia alternatívájaként alkalmazható az androgénhiány miatti csontritkulás kezelésében.

Az Tongkat Ali hatásmechanizmusa az osteoporosis (csontritkulás) megelőzésében

A Tongkat Ali farmakológiai tulajdonságait széles körben tanulmányozták, ezek az értékelések azt mutatták, hogy alkalmazható a csontritkulás, pontosabban a férfi csontritkulás megelőzésére és kezelésére. A proandrogén tulajdonságain kívül magas nitrogén-monoxidot tartalmaz, amely hatással van a csontokra, és egyéb összetevői, például az alkaloidok és a triterpének, antioxidánsként működhetnek, amelyek csökkenthetik a csontvesztést és fenntarthatják a csontképződés sebességét.Fő mechanizmusa a tesztoszteron fokozó hatása révén az androgénhiányos csontritkulás megelőzésére és kezelésére szolgál.

Az idős férfiak csontritkulása egyre több figyelmet kap. Az androgénhiány (az androgén minden olyan természetes vagy szintetikus szteroid hormon, amely androgén receptorokhoz kötődve szabályozzák a gerincesek hímjellemzőinek fejlődését és fenntartását) a férfiak osteoporosisának egyik fő tényezője, ami tesztoszteronpótló terápiával kezelhető.


A csontritkulásnak két fajtája van. Elsődleges és másodlagos csontritkulás

Az elsődleges csontritkulást az öregedés és a hormonális zavarok okozhatják. A másodlagos csontritkulást kívülről származó tényezők okozzák. Ide tartoznak a csontanyagcserét befolyásoló betegségek vagy az olyan gyógyszerek, mint a szteroidok, a barbiturátok, a tiroxin, a heparin, valamint a cukorbetegség elleni gyógyszerek is károsíthatják a csontanyagcserét, ami csontvesztéshez vezet.

A csontszövet nagyon fontos összetevőjét a csontsejtek képezik – oszteoblasztok, oszteoklasztok, oszteociták és nyugvósejtek -, melyek a csontszövet építését és a szövet táplálását biztosítják. A csont szerves állományának nagyrészét a kollagén teszi ki, de ezenkívül megtalálhatóak az erek és az idegek is. A szervetlen állomány döntően hidroxiapatitból áll. Az oszteoblasztok feladata a csont felépítésének, növekedésének, átépítésének a biztosítása, az oszteoklasztok által végzett csontfelszívódási aktivitást mindig az osteoblasztok által végzett csontképződés követi egy állandó ciklusban. A csontritkulás akkor fordul elő, ha a csontképződés és a csontfelszívódási ciklus károsodott. Minden olyan tényező, amely növeli a csontszövet átalakulásának ütemét, például a hormonhiány, a csonttömeg elvesztését eredményezi.

A nemi hormonok az androgén és az ösztrogén fontos szerepet játszanak a csontok egészségének szabályozásában. A tesztoszteron a fő androgén és uralkodó nemi szteroid a férfiaknál.

A hipogonadizmus, amely a keringő androgénszint csökkenése vagy más néven androgénhiány, az egyik fő oka a csontritkulásnak a legtöbb férfi számára világszerte. A tesztoszteron 40 év után fokozatosan 0,4-2,6 %-kal csökken, egy 80 éves férfi tesztoszteronszintje kb 50 %-a a 20 évesnek. Az androgénhiány nem csak a tesztoszteron funkcióját rontja a csonton, hanem közvetett módon rontja az ösztrogén aktivitását is. Az androgénhiányos csontritkulást régóta tesztoszteronpótló terápiával kezelik.

A Tongkat Ali egészségügyi előnyeiről szóló szakirodalmak alapján fontos megőrizni ezt az értékes gyógynövényt a jövő nemzedéke érdekében.

A csontritkulás jelenleg rendelkezésre álló kezelései mellett alternatív megoldás lehet a Tongkat Ali a férfiak csontritkulásával szemben.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/