Tenmag Kurkumin kivonat – A Fájdalomcsillapító és Gyulladáscsökkentő Csodaszer

A kurkumin egy bioaktív növényi vegyület,

amelyről már régóta ismert, hogy rendkívül hatékony fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatóanyag. Az egyik legkeresettebb forrása a kurkuma, amely az indiai konyha egyik központi fűszere. Az elmúlt évtizedekben azonban egyre több kutatás támogatta azt a feltételezést, hogy a kurkumin kivonat rendkívüli előnyökkel rendelkezik az egészségre nézve, beleértve a daganatos megbetegedések megelőzését, az érrendszeri betegségek kezelését, az Alzheimer-kór és az ízületi gyulladás megfékezését.

A kurkumin kivonat fájdalomcsillapító hatása

A kurkumin hatékonyan csökkentheti az akut és krónikus fájdalmat azáltal, hogy blokkolja a fájdalomküszöbérzékelő receptorokat. Javítja az endorfin termelést és az idegimpulzusok átvitelét, így segíthet a fájdalom kezelésében a természetes fájdalomcsillapító mechanizmusok támogatásával. Az ízületi gyulladásban szenvedők számára a kurkumin az egyik legjobb természetes gyógymód, amely jelentősen enyhítheti a fájdalmat és javíthatja a mozgékonyságot.

A kurkumin kivonat gyulladáscsökkentő hatása

A kurkumin egy másik rendkívül hatékony tulajdonsága a gyulladás csökkentése. Az élettani gyulladás szükséges és hasznos a szervezet számára, hogy megvédje magát az idegen anyagoktól és fertőzésektől. Azonban a krónikus állapotban kóros folyamatokat okozhat, és hosszú távon számos krónikus állapot kialakulásához vezethet. A kurkumin képes gátolni a gyulladásos citokinek és enzimek kibocsátását, így segíthet megelőzni és kezelni a gyulladásos betegségeket, például az ekzémát, a pikkelysömört és a krónikus ízületi gyulladást.

A kurkumin kivonat antioxidáns hatása

Az antioxidánsok azok a vegyületek, amelyek képesek megvédni a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól, amelyek olyan anyagok, amelyek károsíthatják a sejtek DNS-ét és felgyorsíthatják az öregedés folyamatát. A kutatások szerint a kurkumin magas antioxidáns aktivitással rendelkezik, és képes védeni a sejteket a stressz és az oxidatív károsodásoktól. Ezáltal javíthatja az általános egészségét és hosszabb életet biztosíthat.

A kurkumin használata

A kurkumin kivonat kapszula formájában elérhető. Azt javasoljuk, hogy beszéljen orvosával, mielőtt elkezdi szedni, és kövesse a gyártó ajánlásait a használatával kapcsolatban. A kurkumin fogyasztása biztonságos és hatékony lehet, de nem ajánlott terhes nőknek, csecsemőknek, valamint azoknak, akik vérhígító gyógyszereket szednek. A kurkumin mellékhatásai: A kurkumin egyáltalán nem toxicitás, és rendkívül biztonságos az emberi szervezetre. Azonban nagy mennyiségű fogyasztása hasmenés, gyomorrontás és fejfájás megjelenését okozhatja. Ezért javasoljuk, hogy tartsa be a gyártó ajánlását a megfelelő dózisokról.

A kurkumin kivonat több szempontból is előnyös a szervezet számára. Hatékony fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatóanyagként bizonyította hatékonyságát, és számos más előnnyel is jár, például a daganatos megbetegedések megelőzése és a szív- és érrendszeri betegségek kezelése. Azonban mindig konzultáljon orvosával, mielőtt elkezdené a kurkumin szedését, és tartsa be a megfelelő adagolást a biztonságosabb és hatékonyabb kezelés érdekében.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/