Mi is a KOENZIM-Q10?

Mi is A Q10 UBIQUINOL?


A Q10-et amolyan életelixírnek lehetne nevezni. Nélküle nem képesek a sejtekben a különböző életfenntartó folyamatok végbemenni. Biokémiai szemszögből nézve a Q10-et: ez az anyag nem egyéb, mint egyfajta létfontosságú katalizátor, ami egyes biokémiai folyamatokat felgyorsít vagy valamilyen más irányba terel. Biológiai szempontból nézve a dolgot, a Q10 szállítja az energiát a sejt működéséhez. A sejt táplálkozása, légzése, anyagcseréje, szaporodása, mind-mind energiát igényel. Ha a Q10 szolgáltatásai kiesnének egy adott sejt működési rendszeréből, a sejt működése teljesen megzavarodna, majd leállna. Minden egyes sejtünk tartalmaz kisebb, különálló, saját DNS-sel rendelkező élő egységeket. Ezek a mitokondriumok. Ők a sejt erőművei. E parányokat a Q10 indítja be és tartja működésben.

Erőművek a szervezetben


A mitokondrium volt életem egyik legnagyobb rácsodálkozása. Micsoda? Méghogy minden sejtemben egy másik, idegen kis lény éldegél a saját szakállára és úri kedve szerint? Ez meg miféle ostobaság? Csakhogy a mitokondrium egyáltalán nem bizonyult kótyagos kutatók paranoid képzelgésének. Bármilyen bámulatos és hihetetlen is, de való igaz, hogy egy saját DNS-sel és “akarattal” rendelkező lényecske tengeti dolgos napjait minden egyes sejtünkben. A mitokondrium az evolúció és ezen belül az együttműködés nagyszerűségének egyik fényes sok millió éve túlélő bizonyítéka. A mitokondriumok őse valaha baktérium kellett legyen. Egyike ama picurka lényeknek, amelyeknek a 95 százalékát még ma sem ismerjük! E fura, távoli és mégis oly közeli világ bennünk élő és szaporodó, működő és lazsáló egyik képviselője a mitokondrium

A kis mitokondrium-baktérium, amikor egy, a régi korok tengerében úszkáló sejt hamm! bekapta, gyorsan és intelligensen - talán éppen paraszinten - érvelni kezdett: nehogy felfalj már te, buta sejt, mert akkor nagyon rossz üzletet csinálsz. Az én kis testemből csak kevés energiát tudsz kicsiholni, ha megemésztesz. Ha viszont megkíméled kis baktériuméletem, igen hasznos szolgád lehetek kisgazdám! Ama kevés energia helyett, amit szervezetemből nyerhetsz ki magadnak, én rengeteg energiát biztosítok majd neked folyamatosan. A sejt egy darabig valószínűleg még gyanakodhatott. Majd szép, okos nem létező fejét megcsóválva belement az üzletbe. Megkímélte a bekebelezett baktérium életét, a mitokondrium pedig teljesített. A megállapodás a sejt és a mitokondrium között legalább hatszázmillió évvel ezelőtt történt. A mitokondrium azóta is állja a szavát, és szorgosan ellátja energiával a sejtet. Mindenfajta sejtet! A növényi és állati sejteket csakúgy, mint a gombákét vagy másfajta lényekét. A mitokondrium meghódította az élővilágot, és jelentéktelen ócska kinézetű, boldogtalan kis outsiderből bizonyos értelemben mindannyiunk urává vált. Ilyen fantasztikus karriert, azt hiszem, senki más nem csinált az élővilágban! Ha ugyanis a mitokondrium elunná teljesíteni kötelességét, szinte azonnal meghalnánk. Belénk költözött, kialkudta kis életét a sejtjeinktől, szerényen meghúzta magát bennünk, majd rájött, hogyan kerülhet nélkülözhetetlen kulcspozícióban, sejtjeink, ezeken keresztül mi magunk, energiaszállítójává vált. Ki merné megemészteni az energiaszállítóját? Senki. Energia nélkül nem üzemel semmi.

Ahhoz, hogy szervezetünknek mindig elegendő energia álljon rendelkezésre, és a táplálékból ATP-t tudjon előállítani minden egyes sejtünkben, koenzim-Q10 szükséges.

Hogyan is működik hát a sejt energiája?


Ahhoz, hogy a sejtek, a szövetek, a szervek és a szervrendszerek elvégezhessék sajátos feladataikat, ahhoz a testnek is folyamatos energiával kell ellátottnak lennie. Energia nélkül az élő anyag sem mozdul. A csak ritkán vagy soha nem pihenő izmok állandóan zabálják az energiát, de más szervek és szövetek is nagy energiafogyasztók. Valószínűleg ismert, hogy például az emésztés, a testünkbe került tápanyagok felszívódása és testépítő anyagokká való átváltozása nem kevés energiát emészt fel. Ahhoz tehát, hogy energiához jussunk, energiát kell befektetnünk, méghozzá jócskán, de energiafalók még a különböző belső elválasztású mirigyek is, amelyek különleges rendeltetésű hormonokat bocsátanak a véráramba.

És persze energia kell az agy és az idegrendszer működtetéséhez is, hiszen az idegrendszer jeltovábbítása részben elektromos, részben pedig vegyi természetű, és mindkét mozgásrendszer elképzelhetetlen energiafelhasználás nélkül. A DNS “elolvasása” és a fehérjék létrehozása is eléggé energiaigényes

Láthatjuk tehát, hogy egyetlen életfolyamatunk sem indulhatna be, mehetne végbe vagy maradhatna fenn a működéshez szükséges energia nélkül. Mindezt a rengeteg energiát szervezetünk legkisebb egységei, a sejtek termelik. És most vessünk egy pillantást arra, hogy miként is megy végbe ez az energiatermelési folyamat sejtjeinkben. A sejtnek van egy erőműve, a mitokondrium, ennek az erőműnek a tulajdonképpeni üzemeltetője egy enzim, amely egy koenzimmel kiegészülten működik. Ez a koenzim, amely az energiatermelésben nélkülözhetetlen, a koenzim Q10. A sejtek nem közvetlenül a táplálékkal a szervezetbe kerülő tápanyagokat hasznosítják fűtőanyagként. A tápanyagból a sejtek előbb egy adenozin trifoszfát nevű vegyületet készítenek, az ATP-t. Az ATP az a fűtőanyag, ami a sejt minden energiát igénylő folyamatának beindításához és fenntartásához szükséges. A táplálékban rejlő energiából egyre több ATP állítódik elő. A sejt tulajdonképpen szükségleteinknek megfelelő mennyiségben állítja elő az ATP-molekulákat, amelyek lényegileg vegyi energiahordozóknak tekintendők. Az energia akkor szabadul fel a sejtben, amikor az ATP-molekula feltöredezik. Az ATP az energiaforrása minden egyes sejtünknek, éppen ezért, mivel az életfolyamatok összessége, a szervezetnek szüntelenül ATP-t kell szintetizálnia. Ha ez az ATP termelő folyamat bármely oknál fogva megszűnne vagy megakadna, a szervezet képtelen lenne tovább működni.

Íme a Q10 nagy titka!


Minden sejtünkben jelen van, ezért ubiquinolnak is nevezik. Ezzel a latin származású orvosi szakszóval fejezik ki azt, hogy az illető vegyület mindenütt ott van. A Q10 egy olyan kofaktor, amely jelentős szerepet tölt be abban az elektrontranszportláncban, amely a sejtlélegzés azon biokémiai ösvénye, amelynek mentén az ATP és a szervezet energiaszükségletének nagy része keletkezik. A szervezetnek minden élettevékenységéhez energiára van szüksége. Éppen ezért, az energia felszabadításában egyedülállóan jelentős szerepet vivő Q10 fontossága a sejtnek, a szövetek és szervek egészséges működésének biztosításában egész egyszerűen felbecsülhetetlen. Q10 nélkül gyakorlatilag nincs élet. A Q10 termelődése a szervezetben nemcsak az embereknél, hanem az állatoknál is csökken a kor előrehaladtával. Nagyjából 80 százalékos Q10-fogyás kell ahhoz, hogy gyakorlatilag életképtelenné váljék. Éppen ezért a Q10 felfedezésének és nagyüzemi előállításának felbecsülhetetlenül nagy jelentősége van az emberiség történetében. Bátran állíthatjuk, hogy a Q10 már egy új korszak, a fiatalság és élet meghosszabbítás korának egyik első hírnöke.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/