Mi is az az EGCG?

Mi is az az EGCG?

Az epigallocatechin-gallát - azaz az EGCG - egy egyedülálló növényi vegyület, amely megtalálható különféle gyümölcsökben diófélékben és levelekben, viszont legnagyobb mennyiségben a zöld teában található.

A zöld tea a legnépszerűbb Kína és Japán területén, mert segít csökkenteni a gyulladást, elősegíti a fogyást, és segítheti a szív- és érrendszer megfelelő működését. Az EGCG egy olyan növényi alapú vegyület - polifenol -, amely erős antioxidánsként működik, hogy megvédje a szervezetet a szabad gyökök által okozott sejtkárosodástól.

Megállapították, hogy az EGCG több mint százszor hatékonyabb a szabad gyökök semlegesítésében, mint a C-vitamin, és 25-ször erősebb, mint az E-vitamin.

Természetesen megtalálható különféle élelmiszerekben

Az EGCG és más katechinek - antioxidánsok - a zöld teában található meg túlnyomórészt, viszont számos más ételben is jelen van, ilyen például az áfonyában, az eperben, a szederben, a kiviben, a meggyben, a körtében, az őszibarackban, az almában, az avokadóban, a pekándióban, a pisztáciában és a mogyoróban.

Az EGCG támogatja a szív egészségét

Klinikai és kísérleti vizsgálatok pozitív összefüggést állapítottak meg a zöld tea fogyasztása és a szív- és érrendszeri egészség között. A katechinek, a zöld tea fő polifenolvegyületei, többféle mechanizmus révén érrendszeri védőhatást fejtenek ki, ideértve az antioxidáns, magas vérnyomáscsökkentő és gyulladáscsökkentő hatásokat.