DHM-kapszula: a macskajaj-tünetek természetes enyhítője

Egy-egy átmulatott éjszaka után a másnaposság tüneteivel vívódva a legkevésbé sem szeretnénk összetalálkozni az: "Aki éjjel legény, legyen nappal is az!" s eszerint teljesítsen is úgy felszólalásokkal. Meglehet, hogy egy kifacsart citromhoz hasonlatos állapotban, a gyötrelmes fejfájás, a koncentrációs zavarok, valamint a hányinger triójának karddöféseit tűrve: megfogadjuk, hogy többé alkoholt ebben az életben látni sem akarunk.

De mit tehetünk az aktuálisan bennünket sanyargató macskajaj ellen?

A hidratáld magad és a pihenj sokat macskajajenyhítő-lépések mellett, érdemes mozgósítanunk a természet egyik leghatékonyabbnak bizonyuló növényének a kivonatát, a DHM-et.

DHM, azaz dihidromiricetin: a természet ideális acetalhid-lebontó vegyülete


A világszerte egyre nagyobb népszerűségre szert tevő DHM (dihidromiricetin) nem más, mint egy ázsiai növényből kivont flavonoid (gyógynövényekben megtalálható, azokból izolálható, jótékony hatású vegyület), melyről a modernkor tudósainak sokasága bebizonyította, hogy hasznos ellenszere lehet a másnaposságnak. A kutatók megfigyelték, hogy a DHM képes befolyásolni az úgynevezett GABAA receptorokat, így akár ötven százalékkal is lecsökkenthetővé válhatnak a másnaposság jellegzetes tünetei.

Gyógynövényerő, adaptogének, egészségtudatosság

A gyógynövények ismerete, azok spirituális és gyógyászati célokra való felhasználása szinte egyidős az emberiséggel. A legrégebbre visszavezethető gyógynövényhasználatról szóló írásos emlék: egy ötezer éves agyagtábla, melyen több mint kétszáz gyógyfűből készíthető recept van feltüntetve. A törzsi kultúrákban számos gyógynövényt szentként tiszteltek, avagy isteni ajándékként tekintettek rájuk, és meg voltak győződve arról, hogy ezek a füvek szakrális (természetfeletti) erővel bírnak, melyekkel a pszichés és fizikai kilengések, betegségek egész garmadáját hatékonyan lehet kezelni.

A XXI. századi egészségtudatos ember egyik alapelvárása abban mutatkozik meg, hogy számára tudományos tényekkel támasszák alá, illetve erősítsék meg (netalántán sztornózzák) az elődök gyógynövények hatékonyságába vetett szilárd hitét. Ma már teljesen szokványos reakciónak tekintjük, ha a nagytöbbség vastag választóvonalat feszít a népi gyógyászat különféle praktikái és a laboratóriumi körülmények között zajló gyógykészítmények előállítása közé. Mindez természetesen az előbb vázoltnál jóval árnyaltabb képet fest magáról, azonban tény, hogy a korszerű farmakoterápia temérdek olyan növényi eredetű készítményt alkalmaz, melyeket már az archaikus civilizációk etnogyógyászatában is ismertek és a gyakorlatban tudatosan hasznosították is e gyógytulajdonságokat.

Létezik azonban egy jelenség, melytől egyetlen kor embere sem szabadulhatott meg maradéktalanul, ezért erőteljesen törekedett arra, hogy mindennek útjába masszív gátat gördíthessen, ez pedig nem más, mint: a betegség.

A DHM adaptogén tulajdonságai

Az adaptogén, azaz a tökéletesen alkalmazkodó, átalakító tulajdonságokkal felvértezett gyógynövények minden bizonnyal e masszív határvonalon helyezkednek el, hiszen mind a fizikai, mind pedig az emocionális stressz kúrálására alkalmasak. Ezeket az immunrendszer-harmonizáló, a testre és lélekre ugyancsak erőteljes hatást gyakorló adaptogén növényeket a legősibb gyógyászatokban is ismerték és tonik, főzet, por, kivonat formájában használták. Ezek közé a gyógynövények közé sorolható a dihidromiricetin, röviden DHM-ként ismertté vált, egyéb nevén: ampelopszin nevű kivonat, melyet az Ampelopsis grossedantata (moyeam) nevű, a szőlőfélék (Vitaceae) botanikai rokonságához sorolható, leginkább Kínában (ős)honos növényfajból izolálnak.

DHM-ben fellelhető természetes hatóelemek és gyógyhatásaik

A növény (moyeam) szárából és leveléből a kínaiak egy régmúlt időbe visszanyújtózkodó, nagy népszerűségnek örvendő főzetet is készítenek. E kellemes ízvilágú szőlő-, avagy moyeam teakészítmény – természetes hatóelemekben, nyomelemekben, vitaminokban, flavonoidokban és aminosavakban gazdag mibenlétének köszönhetően – a kínaiak körében gyógyászati értékkel bír. Tartósság szempontjából is rendkívül figyelemre méltónak bizonyul a moyeam teaital, ugyanis összevetve egyéb kevésbé tartós, azonnali fogyasztást igénylő teákkal, az ebből a növényből készített főzet akár egy hétig is eltart. Mindez annak köszönhető, hogy a moyeanban fellelhető flavonoidok erős baktériumölő hatással rendelkeznek.

Az ampelopsis grossedentata-nak nevezett szőlőfajta centrális komponense a dihidromiricetin, hatóanyagai pedig a fentebb is említett flavonoidok, melyeknek gyulladáscsökkentő, szabadgyök-megkötő, valamint antioxidáns hatásuk egyaránt ismert.

Az erős flavonoidként funkcionáló dihidromiricetin (DHM) szőlőtea-kivonat egy másik jelentős hatása a macskajajban szenvedők számára hozhat megnyugvást, hiszen felgyorsítja a szervezet acetalhid-lebontó képességét, ezzel mérsékelve az alkoholtoxicitást. Az, hogy a kínai kultúrában már több évszázados múlttal rendelkezik az ampelopsis növény másnaposság elleni használata: a nyugati orvostudomány érdeklődését is magára irányította. A tudományos vizsgálatok rámutattak a kivonat több képességére is, így vércukorszint-normalizáló, májkárosodás-csökkentő, anyagcsere-szabályozó, szorongás-enyhítő, valamint elvonási tüneteket minimalizáló ismérvére egyaránt.

Másnaposság-terápia a DHM étrendkiegészítővel

A természetben szinte minden nyavalyára, kórságra van gyógymód, csak meg kell lelni a kúrához leginkább alkalmasnak bizonyuló gyógynövényt. Eleinknek mindehhez megvoltak a módszerei, melyeknek köszönhetően tengernyi tudás hagyományozódott ránk, ezeket pedig a tudomány és a technológia segítségével egyrészt alátámaszthatjuk, másrészt pedig tovább-fejleszthetjük. A dihidromiricetinről, azaz a DHM-ről, jónéhány tudós bebizonyította, hogy e vegyület képes a szervezetben lendületbe hozni olyan mechanizmussorokat, melyek eltávolítják az alkoholt, megelőzve a májkárosodást.

A DHM alkoholmérgezés-csökkentő, acetalhid-lebontó, májkárosodás-megelőző képességei

Tudvalévő, hogy a mértéktelen alkoholfogyasztás káros hatással van a máj anyagcsereképességére, melynek következtében fölösleges lipidfelhalmozódás veheti kezdetét, előkészítve a talajt a legkülönfélébb májbetegségek kialakulásához. A tudósok laboratóriumi körülmények közötti vizsgálódásaik közepette felfigyeltek arra, hogy a DHM valósággal készteti a májat arra, hogy etanol-megszüntető, avagy azt eltávolító enzimeket termeljen – olyanokat, mint példaképpen az ADH (alkohol-dehidrogenáz).

2020 áprilisában a Science Daily néven ismert, a legfrissebb tudományos kutatásokról hírt adó folyóiratban a DHM alkoholkár-megelőző paramétereiről nyilatkozott. A ma már mindenki által, vény nélkül beszerezhető, táplálékkiegészítő formában is fellelhető DHM, avagy ampelopsinról a Dél-Kaliforniai Egyetem tudóscsapata bebizonyította, hogy egy sor mechanizmus fellendítése által előmozdítja a szervezet gyorsabb alkohol-eltávolító képességét.

Mindezzel a DHM akut alkoholproblémák során alkalmazhatóságára is rámutattak. A DHM kapszula használata tehát a túlzott mértékű alkoholfogyasztás okozta májkárosodás, krónikus májbetegségek, májzsugorodás – azaz májcirrózis – elkerülésében optimális megoldást kínálhat sokak számára.

DHM-kapszula a másnaposság ellen


A DHM segíti a májat az akut alkoholfogyasztás káros hatásainak csökkentésében. A DHM-kapszula bevétele, közvetlenül az alkoholfogyasztás után, jelentős mértékben minimalizálhatja a vérbe került alkohol mértékét, így a másnaposság tünetei is kevésbé lesznek észlelhetők. Noha a dihidromiricetin hatékony májtámogató, másnaposság-elűző, acetalhid-lebontó tulajdonságait nagy mennyiségű tudományos kimutatás igazolja, az adagolást illetően még nincsenek egységes adatok, hiszen mindez több tényezőtől is függővé válik, éspedig: milyen mennyiségű alkohol elfogyasztására került sor, milyen ütemben zajlik az alkoholfogyasztás, mennyi volt az elfogyasztott ital alkoholtartalma, sor került-e evésre az italozást megelőzően?

A DHM amellett, hogy segédkezet nyújt a szervezet számára, hogy az acetalhid-lebontó ténykedése közepette gyorsítsa a metabolizmusát, így a másnaposságot elviselhetőbbé formálja, a parazitafertőzések ellen, valamint a vércukorszint stabilizálása érdekében ugyancsak hasznosítható.

Másnaposság ellen pihenjen, fogyasszon sok vizet, ugyanakkor mindezek mellé pedig érdemes beszereznie a harminc darab kapszulát tartalmazó DHM Forte Kivonatot is!

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/