Az EGCG élettani hatásai

Az elhízás világszerte egyre több embert érint, az elmúlt 40 évben megháromszorozódott a túlsúllyal küzdők száma. A túlsúly kialakulásának fő oka a bevitt és a felhasznált kalória kiegyensúlyozatlansága, vagyis az elfogyasztott kalóriák száma több, mint amit a szervezet eléget. A túlsúly csökkentésére számos lehetőség áll rendelkezésre, nagyon fontos a tápanyag minősége, a megfelelő étrend kialakítása, illetve a rendszeres testmozgás is. Ezen kívül számos étrend kiegészítő készítmény áll rendelkezésre, ami segítségünkre lehet.

Az EGCG egy olyan zsírégető vegyület, ami segít a fogyásban és emellett több más egészségmegőrző hatással is rendelkezik.

A zöld teáról 

A zöld teát évezredek óta fogyasztják jótékony hatásai miatt, amiknek nagy részét már kutatások is bizonyították. Mivel az elmúlt időszakban a fitokemikáliák, vagyis a növényekben természetesen előforduló vegyületek igen népszerűvé váltak, így a zöld tea fogyásra gyakorolt hatásai miatt vált kiváltképp a tanulmányok központi témájává. A zöld tea egyik legfontosabb vegyülete a epigallokatechin-3-gallát (EGCG), egy katekin ami bőségesen jelen van a növényben.

A zöld teából készült EGCG kivonatnak jelentős szerepet tulajdonítanak a fogyásban, azonban antioxidáns hatása miatt nagyon fontos kiemelni egészségmegőrző szerepét is.

 

 

Az EGCG szerepe a fogyásban  

Az elhízás világszerte okoz problémákat az embereknek. Azon kívül, hogy a külső megjelenést is befolyásolja, az egészségre is káros hatással vannak a plusz kilók. Ebből kifolyólag rengetegen keresnek olyan kiegészítő készítményt, ami hozzájárul a felesleges kilókkal folytatott küzdelemben. Az EGCG több fronton is segít a túlsúly leadásában. A megfelelő étrend és elegendő testmozgás mellett az EGCG bevétele után több órára csökkenthetjük az éhséget. Emellett segít a szervezetnek a zsírégetésben, hozzájárul a zsigeri zsírok csökkentéséhez, ezzel segít a szervezet egészségét visszaállítani és fenntartani.

Az EGCG egy katekin, növényi alapú vegyület, ami a polifenolok csoportjában tartozik. Súlycsökkentő hatásának köszönhetően a világon az egyik legelterjedtebb étrend-kiegészítő, gátolja a zsírok felszívódását a bélrendszeren keresztünk, illetve a szervezetet zsírégetésre sarkallja. Jótékony hatással van az anyagcserére, javítja a szénhidrát-anyagcserét, késlelteti a gyomor kiürülését, ezzel pedig befolyásolja az étvágyat.

Hogyan hat az EGCG 

Az EGCG egy olyan vegyület ami segíti a zsírégetés folyamatát, mivel fokozza egyes zsírégető hormonok hatását. Segít gátolni egy enzim működését, amely lebontja a noradrenalin hormont. Ha ez a hormon gátolva van akkor a noradrenalin mennyisége növekszik, így segíti elő a zsír lebontását. Ezáltal a szervezet több zsírt bont le, bekerül a véráramba és az izomsejtek energiaként használják fel. Egy tanulmány szerint az EGCG kivonat fogyasztásával több zsírt égethetünk el edzés közben is.

Zsírégető hatásai közé tartozik az is, hogy felgyorsítja az anyagcserét, amivel növeli az elégetett kalóriák mennyiségét. Ezen kívül nagyon fontos hatása, hogy alkalmazásával csökken az étvágy, tehát nagyobb erőfeszítés nélkül lehet csökkenteni a bevitt kalóriamennyiséget. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a zsírok is különböznek egymástól. A szervezetben jelentős mennyiségű zsigeri zsír és hasi zsír is lerakódhat, ami gyulladásokhoz és inzulinrezisztenciához, hosszabb távon pedig 2-es típusú cukorbetegséghez, illetve szívbetegséghez is vezethet.

Az EGCG fogyasztásával csökkenthetjük a zsigeri zsír és hasi zsírok mennyiségét, ezáltal csökkenthetjük ezeknek a betegségeknek a kockázatát is.

Az EGCG egyéb jótékony hatásai 

Bár az EGCG rendkívül népszerű a súlycsökkentésben betöltött szerepe miatt, nem szabad figyelmen kívül hagyni egyéb jótékony hatásait sem. Ez a katekin erős antioxidánsként hat, ami nagyban hozzájárul a szabadgyökök által okozott sejtkárosodások elleni küzdelemben. A szabad gyökök a szervezetben képződő részecskék, amelyek károsítják a szerveket és ezáltal gyulladásokat okoznak a szervezetben. Az elhúzódó gyulladások olyan krónikus betegségek kialakulásában segédkeznek, mint a diabétesz, szív és érrendszeri megbetegedések, vagy egyes daganatos elváltozások. Antioxidáns tartalmának köszönhetően szerepet játszik a sejtek védelmében, így segít a szervezet egészségének megőrzésében.

-  segít a szív egészségének megőrzésében, mivel csökkenti a koleszterinszintet, a vérnyomást és a plakk felhalmozódást az erekben

-  az EGCG segít a degeneratív agyi betegségek megelőzésében, mivel hozzájárul a neurológiai sejtek működésének javításához, ezzel lassítva az időskori agyi leépülést és csökkentve az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kockázatát

-  segít az inzulinrezisztencia kezelésében - mivel ilyenkor a sejtek hibásan működnek és nem ismerik fel az inzulint, az EGCG javítja a sejtek receptorainak inzulinérzékenységét

-  hatásos a fényöregedés ellen, ezért használják több öregedésgátló készítményben, amik csökkenti a fényöregedés tüneteit

A Tenmag EGCG Forte Kivonat kapszula hozzájárul az egészség megőrzéséhez, segít a fogyásban, rugalmasabbá teszi a bőrt és csökkenti a narancsbőrt. Alkalmazásával fogyhat, egészségesebb lehet és sokkal jobban érezheti magát, mint korábban. Nincs más dolga, mint megrendelni és kipróbálni - ebben a termékben garantáltan nem fog csalódni.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/