Amit az EGCG Forte Kivonatról tudni kell

Szerte a világon rengeteg embert foglalkoztat a fogyás és az, hogy hogyan tudjuk azt megkönnyíteni.

A túlsúly nem csak esztétikailag lehet zavaró, hanem kisebb-nagyobb egészségügyi gondokat hozhat magával, amiket meg lehet előzni a plusz kilók leadásával. A Tenmag által forgalmazott EGCG Forte Kivonat segíthet  megszabadulni a plusz kilóktól. Nézzük meg hogyan!

A zöld tea szerepe a fogyásban 

A zöld teát már régóta alkalmazzák a fogyásban betöltött szerepe és az egészségre gyakorolt hatásai miatt. Megannyi pozitív élettani hatást tulajdonítanak neki, aminek nagy részét kutatások is bizonyítják. A zöld tea számos hatékony antioxidánst és vitamint tartalmaz, amik közreműködnek a szervezet ellenálló képességének növelésében. Található benne B2, C, D és K vitamin, mégis legfontosabb hatóanyaga egy katekin, az EGCG (epigallokatekin-3-gallát), ami kulcsfontosságú a fogyás szerepében.

 

 

Mi az EGCG? 

A fitokemikáliák azok a bioaktív vegyületek, amik a növényekben természetesen megtalálhatóak. Ezek a fitokemikáliák manapság igen elterjedtek és közkedveltek, ha a fogyásról van szó. Szerepük az anyagcsere gyorsítása és az étvágy csökkentése.

Sokan alkalmaznak különböző kiegészítőket a cél elérése érdekében. Az elmúlt időszakban az egyik ilyen elterjedt fogyást elősegítő kiegészítő az EGCG nevű vegyület. Ez egy egyedülálló vegyület, ami nem csak a fogyást segíti elő, hanem egyéb pozitív hatásai miatt is ismert. Teljes nevén epigallocatechin-3-gallát, rövidítve EGCG egy katekin, aminek jelentős antioxidáns hatása van a szervezetre, vagyis segít védekezni a szabadgyökökkel szemben, amik sejtroncsoló hatásúak. A katekinek a polifenolok családjába tartozó, a szervezetre jótékony hatással bíró vegyületek, amelyek bizonyos növényekben találhatóak meg. A katekinek segíthetik a gyulladásokkal szembeni védekezést és olyan krónikus betegségek megelőzését, mint például a cukorbetegség, szívbetegség, vagy egyes daganatos megbetegedések. Az EGCG megtalálható bizonyos élelmiszerekben, mint egyes gyümölcsök (áfonya, eper, szeder, kivi, körte, őszibarack, alma, cseresznye), magvakban, mint a pisztácia, mogyoró, pekándió. Azonban legnagyobb mennyiségben az EGCG a zöld teában található meg.

 

Az EGCG pozitív hatásai 

A zöld tea fogyasztásának történelme több ezer évre nyúlik vissza, hiszen pozitív hatásai miatt főzik és fogyasztják oly régóta. Már akkor is hittek abban, hogy számos pozitív hatással bír a szervezetre, a modern korban pedig kutatások központi elemévé vált.

Az EGCG a tea leggyakrabban előforduló polifenolja, ez az egyik vegyület, ami más katekinekhez képest a legtöbb biológiai aktivitással rendelkezik. Kutatások alapján kóros elváltozásokat akadályozhat meg és megvédi a szervezetet a betegségektől. Ezen kívül fontos szerepe van testsúlycsökkenést elősegítő, kiegészítő kivonatként. A zöld tea fő antioxidánsa, ami gátolja a noradrenalin nevű hormont lebontó enzimet, elősegíti a zsírlebontást, hozzájárul a zsigeri zsírok csökkentéséhez, ezáltal pedig segíti az egészségi állapot javulását.

Az EGCG nagyban hozzájárul a fogyás sikerességéhez, mivel a bevétele után több órára megszűnik az éhségérzet, illetve serkenti az anyagcserét. Étvágycsökkentő szerepe rendkívül népszerű, hiszen sokan alkalmaznak mintaétrendeket és érzik magukat éhesnek huzamosabb ideig. Ennek leküzdésében remek partner az EGCG kivonat.

Az EGCG növeli a kalóriaégetést és segít a szervezetnek az elraktározott zsírok energiatermelésében, egészségesebb munkára ösztönzi a szervezetet, csökkenti a zsigeri zsírt és segíti a zsírok azonnali lebontását.

Az EGCG segít a már rég lerakódott zsírrétegek eltűntetésében, a nők számára rendkívül zavaró cellulitot, vagyis narancsbőrt is csökkenti és rugalmasabbá teszi a bőrt.

Hatásainak rövid áttekintése 

Az elmúlt időszakban egyre többen kutatják a zöld tea hatásait a fogyásra és egészségmegőrzésre vonatkozóan. A kutatások középpontjában leginkább a fogyásra gyakorolt hatása miatt áll, azonban felfedezték más előnyeit is.

Az EGCG gyulladáscsökkentő hatással bír, mivel antioxidáns tartalmának köszönhetően segít megszabadítani a szervezetet a szabadgyökök által okozott negatív hatásoktól. Hogyan történik ez? Amikor a szabadgyökök túlterhelik a szervezetet, akkor oxidálni kezdenek. Ez az oxidáció a szervezet számára stresszt jelent, ez pedig gyulladásokat okoz. A gyulladások a test bármely részében elhúzódhatnak, úgynevezett krónikus gyulladásokká alakulnak, amik nagyon károsak lehetnek. A tanulmányban kimutatták, hogy az EGCG képes csökkenteni ezt a gyulladást okozó vegyületet.

A gyulladások csökkenésével a szervezet jobb állapotba kerül, aminek köszönhetően jobban bírja a fizikai megterhelést is, több mozgással pedig több kalória ég, így segíti elő a fogyást.

Az EGCG a zöld tea egyik legerősebb vegyülete. A kutatások szerint az EGCG fokozza a zsírégetést, illetve az anyagcsere sebességét is, így növeli az elégetett kalóriák számát. Kimutatták, hogy segít csökkenteni a hasi területen elhelyezkedő zsírt. A Tenmag által forgalmazott EGCG kivonat támogatja a szervezetet az egészség megőrzésében, túlsúly esetén pedig nagyban hozzájárul a sikeres fogyókúrához. A kapszula bevételét nem kell étkezéshez igazítani, napi ajánlott mennyisége 2x1 kapszula. Rendelje meg ma és tapasztalja meg ennek a szuper terméknek a jótékony hatásait!