Amit az EGCG Forte Kivonatról tudni kell

Szerte a világon rengeteg embert foglalkoztat a fogyás és az, hogy hogyan tudjuk azt megkönnyíteni.

A túlsúly nem csak esztétikailag lehet zavaró, hanem kisebb-nagyobb egészségügyi gondokat hozhat magával, amiket meg lehet előzni a plusz kilók leadásával. A Tenmag által forgalmazott EGCG Forte Kivonat segíthet  megszabadulni a plusz kilóktól. Nézzük meg hogyan!

A zöld tea szerepe a fogyásban 

A zöld teát már régóta alkalmazzák a fogyásban betöltött szerepe és az egészségre gyakorolt hatásai miatt. Megannyi pozitív élettani hatást tulajdonítanak neki, aminek nagy részét kutatások is bizonyítják. A zöld tea számos hatékony antioxidánst és vitamint tartalmaz, amik közreműködnek a szervezet ellenálló képességének növelésében. Található benne B2, C, D és K vitamin, mégis legfontosabb hatóanyaga egy katekin, az EGCG (epigallokatekin-3-gallát), ami kulcsfontosságú a fogyás szerepében.

 

 

Mi az EGCG? 

A fitokemikáliák azok a bioaktív vegyületek, amik a növényekben természetesen megtalálhatóak. Ezek a fitokemikáliák manapság igen elterjedtek és közkedveltek, ha a fogyásról van szó. Szerepük az anyagcsere gyorsítása és az étvágy csökkentése.

Sokan alkalmaznak különböző kiegészítőket a cél elérése érdekében. Az elmúlt időszakban az egyik ilyen elterjedt fogyást elősegítő kiegészítő az EGCG nevű vegyület. Ez egy egyedülálló vegyület, ami nem csak a fogyást segíti elő, hanem egyéb pozitív hatásai miatt is ismert. Teljes nevén epigallocatechin-3-gallát, rövidítve EGCG egy katekin, aminek jelentős antioxidáns hatása van a szervezetre, vagyis segít védekezni a szabadgyökökkel szemben, amik sejtroncsoló hatásúak. A katekinek a polifenolok családjába tartozó, a szervezetre jótékony hatással bíró vegyületek, amelyek bizonyos növényekben találhatóak meg. A katekinek segíthetik a gyulladásokkal szembeni védekezést és olyan krónikus betegségek megelőzését, mint például a cukorbetegség, szívbetegség, vagy egyes daganatos megbetegedések. Az EGCG megtalálható bizonyos élelmiszerekben, mint egyes gyümölcsök (áfonya, eper, szeder, kivi, körte, őszibarack, alma, cseresznye), magvakban, mint a pisztácia, mogyoró, pekándió. Azonban legnagyobb mennyiségben az EGCG a zöld teában található meg.

 

Az EGCG pozitív hatásai 

A zöld tea fogyasztásának történelme több ezer évre nyúlik vissza, hiszen pozitív hatásai miatt főzik és fogyasztják oly régóta. Már akkor is hittek abban, hogy számos pozitív hatással bír a szervezetre, a modern korban pedig kutatások központi elemévé vált.

Az EGCG a tea leggyakrabban előforduló polifenolja, ez az egyik vegyület, ami más katekinekhez képest a legtöbb biológiai aktivitással rendelkezik. Kutatások alapján kóros elváltozásokat akadályozhat meg és megvédi a szervezetet a betegségektől. Ezen kívül fontos szerepe van testsúlycsökkenést elősegítő, kiegészítő kivonatként. A zöld tea fő antioxidánsa, ami gátolja a noradrenalin nevű hormont lebontó enzimet, elősegíti a zsírlebontást, hozzájárul a zsigeri zsírok csökkentéséhez, ezáltal pedig segíti az egészségi állapot javulását.

Az EGCG nagyban hozzájárul a fogyás sikerességéhez, mivel a bevétele után több órára megszűnik az éhségérzet, illetve serkenti az anyagcserét. Étvágycsökkentő szerepe rendkívül népszerű, hiszen sokan alkalmaznak mintaétrendeket és érzik magukat éhesnek huzamosabb ideig. Ennek leküzdésében remek partner az EGCG kivonat.

Az EGCG növeli a kalóriaégetést és segít a szervezetnek az elraktározott zsírok energiatermelésében, egészségesebb munkára ösztönzi a szervezetet, csökkenti a zsigeri zsírt és segíti a zsírok azonnali lebontását.

Az EGCG segít a már rég lerakódott zsírrétegek eltűntetésében, a nők számára rendkívül zavaró cellulitot, vagyis narancsbőrt is csökkenti és rugalmasabbá teszi a bőrt.

Hatásainak rövid áttekintése 

Az elmúlt időszakban egyre többen kutatják a zöld tea hatásait a fogyásra és egészségmegőrzésre vonatkozóan. A kutatások középpontjában leginkább a fogyásra gyakorolt hatása miatt áll, azonban felfedezték más előnyeit is.

Az EGCG gyulladáscsökkentő hatással bír, mivel antioxidáns tartalmának köszönhetően segít megszabadítani a szervezetet a szabadgyökök által okozott negatív hatásoktól. Hogyan történik ez? Amikor a szabadgyökök túlterhelik a szervezetet, akkor oxidálni kezdenek. Ez az oxidáció a szervezet számára stresszt jelent, ez pedig gyulladásokat okoz. A gyulladások a test bármely részében elhúzódhatnak, úgynevezett krónikus gyulladásokká alakulnak, amik nagyon károsak lehetnek. A tanulmányban kimutatták, hogy az EGCG képes csökkenteni ezt a gyulladást okozó vegyületet.

A gyulladások csökkenésével a szervezet jobb állapotba kerül, aminek köszönhetően jobban bírja a fizikai megterhelést is, több mozgással pedig több kalória ég, így segíti elő a fogyást.

Az EGCG a zöld tea egyik legerősebb vegyülete. A kutatások szerint az EGCG fokozza a zsírégetést, illetve az anyagcsere sebességét is, így növeli az elégetett kalóriák számát. Kimutatták, hogy segít csökkenteni a hasi területen elhelyezkedő zsírt. A Tenmag által forgalmazott EGCG kivonat támogatja a szervezetet az egészség megőrzésében, túlsúly esetén pedig nagyban hozzájárul a sikeres fogyókúrához. A kapszula bevételét nem kell étkezéshez igazítani, napi ajánlott mennyisége 2x1 kapszula. Rendelje meg ma és tapasztalja meg ennek a szuper terméknek a jótékony hatásait!

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/