Ajándékozz egészséget karácsonyra!

Ajándékozz egészséget! A karácsonyi ajándékozás célja, hogy boldog pillanatokat szerezzünk szeretteinknek. Van egy ajándékozási ötletünk, amiből soha nem elég, ráadásul hosszútávú örömöt okoz, sőt a boldogság egyik nélkülözhetetlen feltétele:

 

Ez az EGÉSZSÉG

A Tenmag Egészség Csomag egy komplex, 270 kapszulából álló, 6 népszerű Tenmag terméket tartalmazó válogatás, amely az általános egészséget támogatja.

A ZÖLD KARDAMOM hozzájárul a testi-lelki egyensúlyhoz. Érzelmi jólétünk támogatója. Nyugtatja az idegrendszert. Indiában úgy tartják, hogy serkenti az elmét, szívet, “világosságot” és örömöt ad a Zöldkardamom fogyasztása. A növény ezen tulajdonságainak köszönhetően természetes antidepresszánsként használják, mivel oldja a szorongást és ellazít. A Zöldkardamom javítja a szív saját vérellátását, fokozza energetizáltságát, növeli a terhelhetőségét.

A szervezet, az agy jobb vérellátást kap, ezáltal a szervek tökéletesebben működnek. Javul az emésztés, az anyagcsere. Fogyókúrázóknak ez igen hasznos, mivel ezen alapszik zsírégető képessége. Tapasztalatok szerint a Kardamom főleg a hasi zsírral szemben könyörtelen. Egy tanulmány kimutatta, hogy a vérben lévő vérlemezkék száma, illetve a glükózzal szembeni toleranciája is megemelkedik a Zöldkardamom hatására.

 

A KURKUMIN a kurkuma hatóanyag kivonata, ami egy természetes és nagyon hatékony gyulladáscsökkentő. A kurkumin, gyömbérrel együtt fogyasztva, hatékonyan felszívódik és eljut a szívtől távol eső perifériás helyekre, pl. az ízületekhez is. Hosszú időn keresztül való fogyasztásánál sincs mellékhatás, csak egészségmegőrző hatással van a szervezetre. Egészségügyi előnyeit felsorolni is nehéz.

Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatása számtalan betegségtípus esetén könnyítheti meg a mindennapokat. A krónikus, hosszabb ideig fennálló gyulladás a legtöbb nyugati betegség melegágya. A kurkuma antioxidáns hatása olyan erősnek tűnik, hogy megakadályozhatja a máj károsodását, a toxinok felhalmozódását. Ez jó hír lehet mindazoknak, akik olyan erős gyógyszereket szednek, melyek hosszú távon károsíthatják a májukat.

A GYÖMBÉR az egyik legjobb természetes vérhígító. A hígabb vér könnyebben kering az érhálózatban, ezért kíméli a szívet és az érrendszert. A szervek a jobb vérellátottság miatt jobban működhetnek. Az emésztőrendszerben is vérbőséget okoz a Gyömbér, ezáltal javul az emésztés és az anyagcsere. A Kurkumin és a Hialuronsav akár 100-szor hatékonyabban képes felszívódni a véráramba, a gyömbér jelenlétében. A legősibb afrodiziákum. A középkori Itáliában az időskori boldogság biztosítéka volt.

„Az életminőség a boldogsággal azonosítható” -Arisztotelész

A HIALURONSAV egy olyan természetes belső hidratáló, amit "nedvesség mágnes" jelzővel is illetnek, hiszen ez az apró molekula saját tömegének 1000-szeresét is képes megkötni vízben! Ez a tulajdonsága pedig nagyszerűen megmutatkozik a porcok kenésében, a bőr és a kötőszövet fiatalításában. Az életkor előrehaladtával a szervezet hialuronsav termelése csökken, ezért rendszeres pótlásáról érdemes gondoskodni. (Hiánya bőrszárazságban és ízületi fájdalomban mutatkozik meg.)

Az EGCG a zöld tea kivonata. Az egyik legjobb természetes zsírégető. Gátolja a bevitt zsír beépülését, valamint bontja a szervezetben régóta jelen lévő zsírokat is. Segíthet az étvágy szabályozásában. Egy kapszula Tenmag EGCG Forte bevételével ugyanis több órára megszűnik az éhségérzet. Ez nagyban hozzájárul bármilyen típusú fogyókúra sikerességéhez. Serkenti az anyagcserét, ezáltal előmozdítja a régóta jelen lévő zsírrétegek lebontását. Zsírégető és fogyasztó hatása mellett az EGCG az egyik legjobb antioxidáns! Az eddig ismert antioxidánsok közül a zöld teában találhatók a leghatékonyabbak.

Számos epidemiológiai tanulmány mutatott összefüggést a rendszeres zöld tea fogyasztás és az egészségmegőrzés között. Sok vitamin (B2-, C-, D- és K-vitamin), ásványi anyag és illóanyag található benne, melyek növelik a szervezet ellenálló képességét. Ezek közül az egyik legfontosabb a katekin, az epigallokatekin-3-gallát (EGCG), amely kulcsfontosságú az antioxidáns szerepében.

 

A MACA NEGRA fokozza a szellemi és fizikai teljesítményt, növeli az agyi kapacitást és javítja a memóriát. (Kávé leváltására is szokták használni.) A többi maca közül kiemelkedik a hormonháztartásra gyakorolt kiegyensúlyozó hatásával. Immunerősítő hatása: Természetes cink tartalma segíti a védelmet a vírus általi tüdőgyulladás kialakulásától. Az influenza vírus megfertőzheti a tüdőszövetet és tüdőgyulladás jöhet létre. A cink normál szintre való beállítása csökkentheti a tüdőgyulladás veszélyét, növeli az antibiotikum hatásosságát és lerövidíti a betegség idejét.

A fekete Maca közül kiemelkedik a hormonháztartásra gyakorolt szabályozó, serkentő és kiegyensúlyozó hatásával mindkét nem esetében. A cink egyaránt fontos a nők és a férfiak nemi életére gyakorolt hatásában. Férfiak esetében a cink védi a prosztatát. A cink megfelelő szinten tartja a nemi funkciókat. A nők esetében a cink jelentősége a női hormonok termelésében van, serkenti ugyanis a progeszteron termelését és fenntartja a sárgatest működését is. Javítja a termékenységet.