A zöld kardamom jótékony hatásai a cukorbetegségnél

A kardamommag egy rendkívül érdekes és izgalmas fűszer. Három változata van, számos felhasználási lehetősége a gasztronómiában, valamint egészségünkre is csupa pozitív hatást gyakorol. Nézzük meg, miért és hogyan használják a cukorbetegség megelőzése és kezelése érdekében!

Mi a kardamom? 

A kardamom egy különleges indiai fűszernövény, a gyömbérfélék családjába tartozik, melyet szokás a fűszerek királynőjének is nevezni. Három változatban kapható, melyeket a színükről különböztetünk meg: zöld, fehér és fekete.

 
 

Mire használhatod a zöld kardamom fűszernövényt?

 Az egzotikus ázsiai gyökerekkel rendelkező különlegesség évszázadok óta nagy népszerűségnek örvend. Míg a zöld kardamom leginkább az édességek, desszertek, sütemények hozzávalója, a fehér mártásokban, habokban és krémekben jelenik meg, addig a fekete kardamom kissé karizmatikusabb jellege a húsok ízesítését szolgálja.

A kardamom igazán gazdag mangánban, mely csökkenti a cukorbetegség kockázatát. Ezen túlmenően vizsgálatok igazolják, hogy segíthet a vércukorszint csökkentésében is, és szabályozza is azt.

 

Kardamom a konyhában

A világ egyik legdrágább fűszernövénye, a képzeletbeli dobogón a vanília és a sáfrány mellett szerepel. Használhatjuk egészben és porrá összezúzva is, ez természetesen a felhasználásától függ. Különböző tájakon más és más ételek ízesítésére használják fel, akad, ahol kávéba és teába teszik, de elterjedt a különböző édességekben való alkalmazása is. Továbbá húsok, zöldségek és gyümölcsök hozzáadásával készült ételekhez is használják például az arab konyhában.

 

 

 

 

Így óvja az egészséged a kardamom!

Kellemes íze mellett a gyógyításban és egészségmegőrzésben is fontos szerepe van. Segíti az emésztést, kiválóan alkalmas kellemetlen szájíz ellen, megelőzi a felfúvódást. Csökkenti az emésztési zavarokat, a gyomorégést és kifejezetten javasolt az alkalmazása, amikor valamilyen fertőzés támadta meg a gyomrunkat. Mindezek mellett fokozza a vérkeringést, csökkenti a gyulladásokat és a fejfájást is enyhítheti.

A zöld kardamom hozzájárul a testi-lelki egyensúlyhoz. Érzelmi jólétünk támogatója. Nyugtatja az idegrendszert. Indiában úgy tartják, hogy serkenti az elmét, szívet, “világosságot” és örömöt ad a Zöldkardamom fogyasztása. A növény ezen tulajdonságainak köszönhetően természetes antidepresszánsként használják, mivel oldja a szorongást és ellazít.

Természetesen a szervezetre való jótékony hatása nyersen fogyasztva, vagyis hőkezelés (főzés) nélkül teljesedik ki. Ezért praktikusan kapszulában érdemes fogyasztani.

 

Támogatja a szervezetet cukorbetegség esetén is

A Zöldkardamom javítja a szív saját vérellátását, fokozza energetizáltságát, növeli a terhelhetőségét. A szervezet, az agy jobb vérellátást kap, ezáltal a szervek tökéletesebben működnek. Javul az emésztés, az anyagcsere. Fogyókúrázóknak ez igen hasznos, mivel ezen alapszik zsírégető képessége. Tapasztalatok szerint a Kardamom főleg a hasi zsírral szemben könyörtelen. A hasi zsír a cukorbetegség egyik fő kiváltó oka.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a vérben lévő vérlemezkék száma, illetve a glükózzal szembeni toleranciája is megemelkedik a Zöldkardamom hatására. A kutatások továbbra is folynak a kardamom cukorbetegség megelőzése és szabályozásának pozitív hatásainak vizsgálata érdekében.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/