A zöld kardamom hatásai a szervezetre

Világszerte megfigyelhető, hogy egyre több ember szenved szív- és érrendszeri megbetegedésekben, elhízás okozta egészségügyi problémákban, 2-es típusú
cukorbetegségben. A magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri megbetegedések általában az hiperglikémia és az oxidatív stressz okozta káros hatások miatt alakulnak ki. Ezért is fontos a megelőzés és az egészségügyi problémák azonnali kezelése.

Világszerte megfigyelhető, hogy egyre több ember szenved szív- és érrendszeri megbetegedésekben, elhízás okozta egészségügyi problémákban, 2-es típusú cukorbetegségben. A magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri megbetegedések általában az hiperglikémia és az oxidatív stressz okozta káros hatások miatt alakulnak ki. Ezért is fontos a megelőzés és az egészségügyi problémák azonnali kezelése.

A zöld kardamomról

A zöld kardamom vagyis Elettaria cardamomum Indiában őshonos növény, amit neveznek valódi kardamomnak is. Valójában a gyömbérfélék családjába tartozó, lágyszárú és évelő növény, ami fűszerként is rendkívül ismert, illetve az ayurvédikus gyógyászatban is
használják már évszázadok óta. Eredetileg Dél-Indiában őshonos, azonban a trópusi területeken számos helyen termesztik. A növény termése egy sárgászöld hüvely, ami kb. 15- 20 magot tartalmaz. Felhasználása előtt a maghüvelyt kiszárítják, a benne lévő magokat
méret szerint válogatják, majd használják egészben és őrölve is. Egyes kardamom magokat fehér kardamommá fehérítenek, mellyel nem csak színe változik, de íze is kevésbé lesz intenzív. A kardamomot a fűszerek királynőjének nevezik, a sáfrány és a vanília után a világ
legdrágább fűszere.

A kardamom legfontosabb összetevői a terpének, flavonoidok és propanoidok. Tartalmaz egyéb tápanyagokat, mint a vas, rostok, kálcium, kálium, magnézium, C-vitamin, A-vitamin, cink, mangán, stb.

A kardamom egészségre gyakorolt hatásai

A kardamom egészségre gyakorolt hatásai

Gyulladáscsökkentő tulajdonságának köszönhető, hogy segíthet az izom és az ízületi fájdalmak csillapításában. Görcsoldó hatása van, mivel megakadályozhatja az izmok összehúzódását és ellazulását, amik a görcsökhöz vezethetnek. Ezzel is enyhítve az izom- és ízületi fájdalmakat.

Segíthet a cukorbetegség megelőzésében

Magas mangán tartalmának köszönhetően szabályozhatja a vércukorszintet, vagyis megnöveli a szervezet glükózzal szembeni toleranciáját, amivel csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Rendkívül hatékonyan veszi fel a harcot a hasi zsírral szemben, ami a cukorbetegség kialakulásának fő oka lehet.

A kardamom szerepe a fogyásban

Mindennapi alkalmazása segíthet a fogyásban, felgyorsítható a fogyás folyamata. Ennek oka, hogy vízhajtó, illetve emésztést serkentő hatással rendelkezik, felgyorsítja az anyagcserét és segíti a szervezetet a zsírégetésben. Rendkívül hatékony a hasi zsír lerakódásoktól való küzdelemben, aminek köszönhetően csökkenthető az anyagcsere zavarok kialakulása, vagy szív- és érrendszeri problémák kockázata. A zöld kardamom segíthet megszabadulni a méreganyagoktól, így segít az általános egészségi állapot javításában.

Idegrendszerre gyakorolt hatása

Azon felül, hogy a zöld kardamom rendkívüli hatással van a szervezetre, a lelki egyensúlyunkért is tehet. Nyugtató és szorongásgátló hatással bír, ezért is alkalmazzák úgy, mint természetes antidepresszánst.

Gyulladáscsökkentő hatása

A kardamomban található antioxidánsok megvédik az emberi szervezetet az oxidatív stressz okozta sejtkárosodástól, így megvédi azt a gyulladások kialakulásától.

Segít a száj higiéniájának fenntartásában

A zöld kardamom alkalmazása segíthet a száj egészségének megőrzésében, azáltal, hogy elpusztítja a szájban lévő baktériumokat, illetve jó hatással van a rossz lehelet javításában, kezelésében.

Segíti a húgyutak egészségét

Vízhajtó hatása miatt a húgyúti problémákra is jótékony hatással lehet. Kitisztítja a húgyutakat, a húgyhólyagot és segít a felesleges víz eltávolításában. Érdemes alkalmazni a vesék méregtelenítése és a fertőzések elkerülése céljából is.

Pozitívan befolyásolhatja a magas vérnyomást

A magas vérnyomást mindenképp kezelni kell, hiszen komoly következményei lehetnek, megnövekedhet a szívbetegség kialakulásának kockázata is. A helyes táplálkozás és egészséges életmód rendkívül fontos és bizonyos élelmiszerek is jó hatással lehetnek a vérnyomásra. A zöld kardamom is egy ilyen fűszer, aminek mindennapos használatával fenntarthatjuk a megfelelő vérnyomás szintjét.

Antioxidáns tulajdonságainak és koleszterinszint javító képességének is köszönhető, hogy segíthet a szív egészségének megőrzésében. Vízhajtó tulajdonsága miatt a szervezet nagyobb mennyiségű nátrium- és káliumiont választ ki, ami pozitív hatással lehet az érfalak állapotára.

A kardamom Indiából származik, de ma már a világon szinte mindenhol elérhető. Alkalmazzák gyógyászati célból, valamint fűszerezéshez. A kardamom egészségre gyakorolt hatásai mit már évszázadok óta használatos a hagyományos orvoslásban, egészségvédő hatásai miatt ma is sokan alkalmazzák.

Zöld Kardamom 2 990.- Ft Megtekintem a terméket

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Aliquid animi blanditiis debitis delectus dolore eaque eum fugit iure quia rerum. Ab ad adipisci alias asperiores, beatae corporis culpa delectus dolorem esse eum exercitationem facere facilis harum labore mollitia numquam perferendis quaerat, quam qui rerum similique suscipit temporibus velit veniam voluptas.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/