A Pygeum hatása a prosztatára

A férfiaknál az egyik leggyakoribb megbetegedés a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás. Ennek kezelésére már a népi gyógyászatban is megvoltak a megfelelő gyógynövények, egyik ilyen a Pygeum, vagyis Afrikai szilvafa. Az afrikai szilvafa kérgéből kivonatot készítenek, ami egy hagyományos gyógynövény hatóanyag. A növény Közép - és Délkelet-Afrikában őshonos, aminek kérge természetesen előforduló béta-szitoszterint tartalmaz.

A Pygeum felhasználása a népi gyógyászatban 

A Pygeum egy olyan gyógynövény kivonat, mely a férfiak körében igen közkedvelt. A népi gyógyászatban régóta használt gyógynövény, segíti az egészséges húgyutak megőrzését, csökkenti a vizelés közben jelentkező fájdalmakat, előremozdítja a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás kezelését, illetve meggátolja az idősödő szervezet elnőiesedését. Az említetteken kívül a népi gyógyászatban már évszázadok óta alkalmazták mellkasi fájdalmak, málária, láz, valamint gyulladások kezelésére is. Az 1960-as években Európában is elkezdték használni a pygeum kéreg kivonatot, majd világszerte elterjedt és felkeltette az egészségügyi szakemberek, kutatók figyelmét is.

Az Afrikai szilvafa a rózsafélék családjába tartozó növény, ami egy évelő örökzöld. Jellemzően Közép és Délkelet-Afrika hegységeiben, folyómenti erdőkben honos, de megjelenik füves területeken is. A fa mintegy 40 méter magasra is megnőhet, levelei zöldek és nagyjából 15 centiméteresek, virágai krémszínűek, termése csonthéjas és nagyon keserű. A növénynek azonban a kérgét hasznosítják, hiszen annak kérgéből készítenek kivonatot, és azt alkalmazzák jótékony hatásai miatt. A gyógyszeriparban a kéregből nyert kivonat felhasználásával a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás kezelésére alkalmas készítményeket gyártanak. Hatóanyagai a fitoszterinek, ferulasav származékok, triterpének, zsírsavak.

 

 

 

A prosztatamegnagyobbodás és okai 

A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás, vagy benignus prosztata hiperplázia a férfiak prosztatáját érintő betegség. A prosztata, vagy más néven dülmirigy a húgyhólyag alapja és a medencefenék között helyezkedik el, dió nagyságú mirigyes szerv, ami körülveszi a húgyhólyag közeli húgycsőszakaszt. A kor előrehaladtával a prosztata mirigyállománya megszaporodik, ennek hátterében pedig hormonális változások állnak. Az öregedéssel a férfiak szervezetében csökken a tesztoszteron szintje, aminek egy része ösztrogénné alakul, másik része pedig DHT-vá (dihidrotesztoszteron). A DHT pedig fokozza a prosztata sejtek burjánzását, így nagy szerepet játszik annak megnagyobbodásában, ezen kívül pedig felelős a libidó csökkenéséért és a kopaszodásért is.

A prosztata megnagyobbodása jó esetben nem okoz problémákat, mégis sokaknál jelentkeznek a panaszos tünetek. Ekkor a prosztata a megnagyobbodásnak köszönhetően nyomja a húgycsövet, ennek következtében pedig a vizeletsugár vékonyabb lesz és a vizeletáramlás ereje is csökken.

A prosztata hiperplázia tünetei: 

a vizelési inger egyre gyakoribbá válik, ami az éjszakákra is kihat

a vizelési idő megnyúlik és vissza is maradhat vizelet

hirtelen jelentkező vizelési inger

fájdalmas vizelés

megszakadó vizeletsugár, vizeletcsepegés

A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás, vagy benignus prosztata hiperplázia a férfiak prosztatáját érintő betegség. A prosztata, vagy más néven dülmirigy a húgyhólyag alapja és a medencefenék között helyezkedik el, dió nagyságú mirigyes szerv, ami körülveszi a húgyhólyag közeli húgycsőszakaszt. A kor előrehaladtával a prosztata mirigyállománya megszaporodik, ennek hátterében pedig hormonális változások állnak. Az öregedéssel a férfiak szervezetében csökken a tesztoszteron szintje, aminek egy része ösztrogénné alakul, másik része pedig DHT-vá (dihidrotesztoszteron). A DHT pedig fokozza a prosztata sejtek burjánzását, így nagy szerepet játszik annak megnagyobbodásában, ezen kívül pedig felelős a libidó csökkenéséért és a kopaszodásért is.

Ismerje fel és kezelje időben! 

A kellemetlen tünetek nagyban csökkenthetők, ha időben felismeri a problémát és megkezdik annak mihamarabbi kezelését. Ebben segítségére lehet a Tenmag Pygeum Forte rendszeres használata, mivel fogyasztásával megállíthatja a tesztoszteron szintjének további csökkenését. A gyógynövény jótékony hatását már évszázadokkal ezelőtt is felismerték és alkalmazták is a vizelési panaszok kezelésére. Az afrikai szilvafakéreg kivonatot tartalmazó Pygeum Forte hatékonyan segít, mivel blokkolja az 5-alpha-reduktáz enzimet, illetve aromatáz enzim gátló is. Ez különösen fontos, mivel az aromatáz enzim gátlásával megakadályozható a tesztoszteron ösztrogénné való átalakulása.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a Tenmag Pygeum Forte egy olyan növényi kivonatot tartalmazó készítmény, amely hozzájárul a férfi hormonok egyensúlyának fenntartásához, megakadályozza a tesztoszteron lebomlását, így elősegítve az egészségügyi problémák, köztük a prosztatamegnagyobbodás kialakulását. Használatával csökkentheti a vizelési inger gyakoriságát, sőt gyulladáscsökkentő szerepe is van.

Válassza a Tenmag Pygeum Forte kivonatot 

Ha Önt is érinti a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás kialakulásának veszélye, vagy már észleli a tüneteket, ne habozzon, próbálja ki a Tenmag Pygeum Forte kapszulát. Az általunk forgalmazott készítmény tartalmazza az ajánlott napi mennyiséget, így napi 1 kapszula bevétele elegendő. Rendszeres használatával javíthat életminőségén és elkerülheti a súlyosabb következményeket.

 

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/