Q10 Ubiquinon vagy Q10 Ubiquinol?

A Q10 koenizim (CoQ10) vagy más néven Ubiquinon évek óta a kutatások középpontjában álló vitaminszerű tulajdonságokkal rendelkező vegyület, ami jelentős szerepet játszik a sejtek energiatermelésében. A Tenmag által forgalmazott Bioaktív Q10 Ubiquinol Kaneka egy sokak által igen kedvelt biológiailag aktív Q10 koenzim, aminek felszívódása jelentősen nagyobb, mint a hagyományos formájú Q10 koenzimé. Lássuk, mi is az a Q10 koenzim, milyen jótékony hatásai vannak, és miben különbözik a Q10 Ubiquinon az Ubiquinoltól.

Mikor fedezték fel a Q10 koenzim létezését?  

Magát az összetevőt Fredrick L. Crane professzor és munkatársai fedezték fel 1957-ben, majd megkezdődött az anyag kémiai vizsgálata. 1980-tól megnövekedett a klinikai vizsgálatok száma és világszerte végeztek és végeznek ma is kutatásokat a tudósok ezzel a molekulával és különböző betegségekkel összefüggésben. A kutatások mind azt bizonyítják, hogy a Q10 koenzimnek rendkívül fontos szerepe van a szervezet működésében.

 
 

Mi az a Q10 koenzim?

A Q10 koenzim számos jótékony hatással bíró antioxidáns. Az Ubiquinon mindenki szervezetében jelen van, - leginkább a mitokondriumok belső membránjában, - de személyenként eltérő mennyiségben. Ez az antioxidáns egy folyamatos redukciós-oxidációs cikluson megy át a szervezetben. Jelenlegi tudásunk szerint 25-30 éves korig a szervezet képes saját maga előállítani, azonban a kor előre haladásával természetszerűleg csökken a mennyisége, holott egyre nagyobb szükség volna rá. Az alapvető élettani folyamatokhoz is állandó energiára van szükség, ezért a Q10 koenzim szintjének csökkenését vagy hiányát szerveink is könnyen megérzik, főként a magas energiamennyiséget igénylő szív, vesék, agy, máj, izomzat.

Ezért ajánlják, hogy a fiatalság megőrzésének egyik receptjeként 40 éves kortól mindenki pótolja az ubikinont, de már 20-30 éves korban is érdemes alkalmazni, hogy megőrizzük egészségünket és energiaszintünket.

 

Mi a különbség a Q10 Ubiquinon és a Q10 Ubiquinol között?

A Q10 Ubiquinol nem más, mint a Q10 Ubiquinon redukált formája. Ahogy fentebb is írtuk a CoQ10 természetesen is jelen van a szervezetben, ciklikusan vált át az Ubiquinol (redukált) formája és az Ubiquinon (oxidált) formája között. Fontos tehát, hogy az Ubiquinol a Q10 koenzim redukált állapotú, biológiailag aktív formája. Az emberi szervezetben 95%-ban így, redukált formában van jelen, és így képes leginkább kifejteni jótékony hatását. Az Ubiquinolt kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő. Az Ubiquinol egy hőre, fényre nagyon érzékeny, a szabad levegőn könnyen oxidálódó molekula. A KANEKA®-nak tíz éves kutatása során sikerült olyan technológiát kialakítani, amivel stabilizálni tudja a molekulát. A cég 2007-ben mutatta be a KANEKA Q10 Ubiquinolt, ami a világon egyedülálló, élesztő fermentáció útján előállított Ubiquinol.

 

 

 

 

A CoQ10 jótékony hatásai a szervezetre

A sejtek koenzim szintje csökken az évek múlásával, sokan érzik, hogy jóval fáradékonyabbak, hamarabb megbetegednek, sokak alvászavarral küszködnek és kedvtelenek. Hála a technológiai fejlesztéseknek, ma már könnyen megoldható a pótlása, és tehetünk ezek ellen az Ubiquinol alkalmazásával, ami:

• pozitívan befolyásolja a szív-és érrendszer működését,

• jótékony hatással van a vérnyomásra,

• hozzájárul az oxidatív stresszel szembeni védelemhez (csökkenti a szabadgyökök képződését)

• segít megőrizni a fogíny egészségét, vagy enyhítheti annak kóros elváltozásait,

• pozitív hatással bír migrénes fejfájás kiegészítő kezelésében

• segít a fáradékonyság leküzdésében

• rosszindulatú elváltozásoknál segít lassítani a folyamatot.

Számtalan kutatási eredmény bizonyítja a Q10 koenzim szervezetben betöltött jótékony, preventív szerepét.

 

 

 

Az egészséges emberek vérplazmájában található Q10 koenzim több mint 90%-a regeneratív. Ez a termék segít megőrizni azoknak a középkorú és idős embereknek az egészségét, akiknek regenerációs képessége lecsökkent.

Amennyiben felkeltettük figyelmedet és szívesen kipróbálnád, milyen hatással van rád és szervezeted működésére az Ubiquinol, rendeld meg tőlünk az első adag Bioaktív Q10 Ubiquinol Kaneka-t, nem fogsz csalódni a hatásában.

 
                                                                                                                                                                                                            Megtekintem a terméket

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/