Q10 Ubiquinon vagy Q10 Ubiquinol?

A Q10 koenizim (CoQ10) vagy más néven Ubiquinon évek óta a kutatások középpontjában álló vitaminszerű tulajdonságokkal rendelkező vegyület, ami jelentős szerepet játszik a sejtek energiatermelésében. A Tenmag által forgalmazott Bioaktív Q10 Ubiquinol Kaneka egy sokak által igen kedvelt biológiailag aktív Q10 koenzim, aminek felszívódása jelentősen nagyobb, mint a hagyományos formájú Q10 koenzimé. Lássuk, mi is az a Q10 koenzim, milyen jótékony hatásai vannak, és miben különbözik a Q10 Ubiquinon az Ubiquinoltól.

Mikor fedezték fel a Q10 koenzim létezését?  

Magát az összetevőt Fredrick L. Crane professzor és munkatársai fedezték fel 1957-ben, majd megkezdődött az anyag kémiai vizsgálata. 1980-tól megnövekedett a klinikai vizsgálatok száma és világszerte végeztek és végeznek ma is kutatásokat a tudósok ezzel a molekulával és különböző betegségekkel összefüggésben. A kutatások mind azt bizonyítják, hogy a Q10 koenzimnek rendkívül fontos szerepe van a szervezet működésében.

 
 

Mi az a Q10 koenzim?

A Q10 koenzim számos jótékony hatással bíró antioxidáns. Az Ubiquinon mindenki szervezetében jelen van, - leginkább a mitokondriumok belső membránjában, - de személyenként eltérő mennyiségben. Ez az antioxidáns egy folyamatos redukciós-oxidációs cikluson megy át a szervezetben. Jelenlegi tudásunk szerint 25-30 éves korig a szervezet képes saját maga előállítani, azonban a kor előre haladásával természetszerűleg csökken a mennyisége, holott egyre nagyobb szükség volna rá. Az alapvető élettani folyamatokhoz is állandó energiára van szükség, ezért a Q10 koenzim szintjének csökkenését vagy hiányát szerveink is könnyen megérzik, főként a magas energiamennyiséget igénylő szív, vesék, agy, máj, izomzat.

Ezért ajánlják, hogy a fiatalság megőrzésének egyik receptjeként 40 éves kortól mindenki pótolja az ubikinont, de már 20-30 éves korban is érdemes alkalmazni, hogy megőrizzük egészségünket és energiaszintünket.

 

Mi a különbség a Q10 Ubiquinon és a Q10 Ubiquinol között?

A Q10 Ubiquinol nem más, mint a Q10 Ubiquinon redukált formája. Ahogy fentebb is írtuk a CoQ10 természetesen is jelen van a szervezetben, ciklikusan vált át az Ubiquinol (redukált) formája és az Ubiquinon (oxidált) formája között. Fontos tehát, hogy az Ubiquinol a Q10 koenzim redukált állapotú, biológiailag aktív formája. Az emberi szervezetben 95%-ban így, redukált formában van jelen, és így képes leginkább kifejteni jótékony hatását. Az Ubiquinolt kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő. Az Ubiquinol egy hőre, fényre nagyon érzékeny, a szabad levegőn könnyen oxidálódó molekula. A KANEKA®-nak tíz éves kutatása során sikerült olyan technológiát kialakítani, amivel stabilizálni tudja a molekulát. A cég 2007-ben mutatta be a KANEKA Q10 Ubiquinolt, ami a világon egyedülálló, élesztő fermentáció útján előállított Ubiquinol.

 

 

 

 

A CoQ10 jótékony hatásai a szervezetre

A sejtek koenzim szintje csökken az évek múlásával, sokan érzik, hogy jóval fáradékonyabbak, hamarabb megbetegednek, sokak alvászavarral küszködnek és kedvtelenek. Hála a technológiai fejlesztéseknek, ma már könnyen megoldható a pótlása, és tehetünk ezek ellen az Ubiquinol alkalmazásával, ami:

• pozitívan befolyásolja a szív-és érrendszer működését,

• jótékony hatással van a vérnyomásra,

• hozzájárul az oxidatív stresszel szembeni védelemhez (csökkenti a szabadgyökök képződését)

• segít megőrizni a fogíny egészségét, vagy enyhítheti annak kóros elváltozásait,

• pozitív hatással bír migrénes fejfájás kiegészítő kezelésében

• segít a fáradékonyság leküzdésében

• rosszindulatú elváltozásoknál segít lassítani a folyamatot.

Számtalan kutatási eredmény bizonyítja a Q10 koenzim szervezetben betöltött jótékony, preventív szerepét.

 

 

 

Az egészséges emberek vérplazmájában található Q10 koenzim több mint 90%-a regeneratív. Ez a termék segít megőrizni azoknak a középkorú és idős embereknek az egészségét, akiknek regenerációs képessége lecsökkent.

Amennyiben felkeltettük figyelmedet és szívesen kipróbálnád, milyen hatással van rád és szervezeted működésére az Ubiquinol, rendeld meg tőlünk az első adag Bioaktív Q10 Ubiquinol Kaneka-t, nem fogsz csalódni a hatásában.

 
                                                                                                                                                                                                            Megtekintem a terméket