Noni: több mint két évezrede az egészség szolgálatában

Kis gyümölcstestbe ágyazott rendkívüli erő...

A már-már muzikális hangzású névre keresztelt noni nevű gyümölcsöt a polinéz népcsoportok már több mint két évezrede használják a hagyományos népi gyógyászatban különféle egészségügyi problémák kezelésére, valamint egészségmegőrzés érdekében egyaránt. Ez a tárnicsvirágúak családjába sorolható, csonthéjas gyümölcs nem éppen az illata és íze miatt vált népszerűvé, hanem a szervezetre gyakorolt jótékony hatásának betudhatóan, hiszen a székrekedéstől a fertőzéseken át az ízületi gyulladás kezeléséig egy sor egészségügyi panasz kezelése céljából használják. Napjainkban a noni gyümölcsöt erős antioxidáns hatása miatt, valamint magas proxeronin és xeronin tartalmának köszönhetően egyre szélesebb körben használják dzsúsz, valamint kapszula formájában egyaránt. A Tenmag által forgalmazott Perui Noni immunrendszer-erősítő étrend-kiegészítője növényi kapszula formában beszerezhető, így könnyebben kiküszöbölhető a gyümölcs erőteljes íze és illata.

Mindemellett pedig a 120 darab kapszulát tartalmazó csomag antioxidáns szintje kiugróan magasabb, mint a dzsúsz változatban forgalmazott termékeké, ugyanakkor hosszabb szavatosságot garantál, a jól tárolhatósága érdekében nincs szükség a termék hűtésére, továbbá könnyen hordozható (utazások, kirándulás stb.)

Melyek a noni-kivonat kiemelt tulajdonságai?

Az indiai eperfa (Morinda Citrofolia) gyümölcséből készült egyik legerősebb immunerősítő kapszula több mint másfélszáz ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, ezzel is támogatva a szervezet különféle élettani folyamatait. A legkevésbé sem elhanyagolandó tulajdonságai között főszerephez jut sejtregeneráló hatása, valamint a szív- és érrendszerre gyakorolt jótékony hatása egyaránt.

A noni kapszulában fellelhető természetes vegyületek antimikrobiális kapacitásuknak köszönhetően képesek a fertőző betegségeket kiváltó mikroorganizmusok növekedésének megfékezésére, illetve lassítására – kutatásokkal bizonyították, hogy a noni kapszulával történő kezeléseknek köszönhetően több mint 80 százalékban meggátolható a patogén (kórokozó) baktériumok elszaporodása.

A noni rákos megbetegedések elleni küzdelemben való használatát illetően is egyre nagyobb potenciált látnak a tudósok. Egy laboratóriumi körülmények között tenyésztett ráksejt elpusztítása során a szakértők megfigyelték, hogy a noni-kivonat közel olyan effektívnek bizonyult, mint egy kemoterápiás készítmény.

A kutatásban részt vevő szakemberek álláspontja szerint a noni-kivonat mindezt az apoptózis, azaz programozott sejthalál – mely egy irreverzibilis folyamat – révén valósíthatja meg. Noha a noni ezen hatását még számos közeljövőbeli klinikai megerősítéssel szükséges alátámasztani, mégis reményteljesnek bizonyul a noni rákos sejteket lassító – laboratóriumi vizsgálatok közben megfigyelt – képessége.

A noni-kivonat további előnyei közül megemlíthetjük a következőket:

• hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez

• növeli a kórokozókkal szembeni ellenállóképességet

• javítja a vér koleszterinszintjét

• támogatja a szív- és érrendszeri egészséget

• serkenti az endorfin termelődését, ezért hangulatjavító, kedvfokozó hatással is bír

• kiválóan alkalmazható stresszoldás céljából

• a függőségekről, káros szenvedélyekről (főként a dohányzásról) való leszokásban is hatékonyan alkalmazható.

A polinéz etnobotanikai orvoslásban már korán fény derült a noni egészségre gyakorolt pozitív hatásaira, így előszeretettel használták többek között a cukorbetegség, a magas vérnyomás kezelésére, fájdalomcsillapító gyanánt, égési sérülések enyhítésére, sőt: ízületi gyulladások ellen is bevetették a természet – ezen tyúktojás nagyságúra növekedett gyümölcsben megmutatkozó – erejét.

Amennyiben Önnek is célja az immunrendszer-erősítés, netán arra vágyik, hogy jobb közérzete, megnövekedett energiája legyen, használja a Tenmag Perui Noni növényi kapszulát.

Ez a vitaminokban, ásványi anyagokban, élelmi rostokban és antioxidánsban gazdag immunerősítő étrendkiegészítő készítmény méltán jutott kimagasló helyhez a SUPERFOOD ranglistán.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/