Noni - Dr. Neil Solomon vizsgálatai és tapasztalatai

Dr. Neil Solomon vizsgálatai és tapasztalatai


A noni hatásával kapcsolatos fogyasztói tapasztalatokat legnagyobb számban eddig Dr. Neil Solomon, amerikai orvos, (a táplálkozástudomány kiemelkedő egyénisége) gyűjtötte össze és rendszerezte. 1993-ban feladta orvosi praxisát és az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) tanácsadója lett, azzal a céllal, hogy kutatásokkal, publikációkkal segítse a táplálkozástudomány munkáját az egészségmegőrzés, a betegségek megelőzése terén. 
A számos kitüntetésben részesült kutatóorvos, - aki több hírneves egyetemen töltött be tanszékvezetői és professzori állást, és több elnök és kormányzó egészségügyi tanácsadója is volt - a noni hatásainak kutatásával 1997 óta foglalkozik.

 Munkája első szakaszában főként kóresetek és klinikai kísérletek tanulmányozásával foglalkozott, illetve interjúkat készített mintegy ötven olyan orvossal , akik összesen több mint 10 000 saját betegüktől gyűjtöttek adatokat és készítettek esettanulmányokat a noni fogyasztását követő tapasztalatokról. 
A legfontosabb kérdés, amire Dr. Solomon választ keresett: hogyan lehetséges az, hogy a noni annyiféle egészségügyi probléma leküzdésében jelentett segítséget. Vizsgálatai során arra az eredményre jutott, hogy nem mindenkinek és nem minden egészségügyi probléma esetén segít, de a vizsgálatba bevont betegek több mint 78%-a nyilatkozott úgy, hogy a noni pozitív hatással volt az egészségi állapotára. 
Az eredmények arra ösztönözték, hogy tovább folytassa, illetve növelje a vizsgálatban részt vevő orvosok, egészségügyi szakemberek számát, így egy 2000-ben megjelent publikációban már 75 orvos, illetve 15 000 beteg tapasztalatait összegezte.Az esettanulmányokból kiderült, hogy a noninak több mint százféle elsődleges és másodlagos alkalmazási területe kínálkozik. 
Dr. Schechter, a kaliforniai Természetgyógyász Intézet vezetője elemezte a több száz beteg kezelése során szerzett tapasztalatokat, és megerősítette, hogy a hagyományos orvosok és a természetgyógyászok azonos eredményekre jutottak. 
Az adatok alapján megállapította, hogy a noni serkenti a betegségek leküzdésében kulcsfontosságú T-sejtek (immun sejtek) termelését, valamint erősíti az immunrendszer, ezen belül a limfociták és makrofágok működését, amelyek a szervezet természetes védekező rendszerének elengedhetetlen részei. 
Dr. Schechter kijelentette: “Klinikai orvosként tapasztaltam, hogy a noni a megelőzésben, és számos egészségi probléma esetén a szervezet öngyógyító folyamatainak elősegítésében jelentős, sőt, alapvető gyógyászati hatásokat eredményezett”. A ’90-es évek elején számos egyetemen tanulmányozták a nonit, és a kutatók egyetértették abban, hogy a legtöbb esetben szerepet játszik a magas vérnyomás csökkentésében. Dr. Solomon szerint a magas vérnyomás csökkenésében a noniban található fitotápanyagok közül vélhetően a scopoletin felelős, amely tágítja a korábban beszűkült véredényeket, így a szívnek nem kell megterhelő munkát végeznie azért, hogy a vért az összeszűkült véredényeken pumpálja keresztül. Ennek révén csökken a vérnyomás, ami egyúttal csökkenti a szív igénybevételét, és megvédi a túlerőltetéstől.
A noni sokféle pozitív hatása azzal is összefügg, hogy a noni serkenti a tobozmirigy működését. A tobozmirigy egyike azon szerveknek, ahol szerotonin, és egy másik hormon, a melatonin termelődik. Ezek fontos szerepet játszanak az alvás, a testhőmérséklet, a hangulat, a pubertás és a peteérés ciklusának szabályozásában. A szerotonin fontos szerepet játszik a noni emésztésre gyakorolt jótékony hatásában is. A nonifogyasztók körében végzett felmérés szerint igen jelentős hányaduknak (89%) csökkentek az emésztési problémái.
 


 

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/