Melyik a legjobb hialuronsav?

Ha az interneten rákeresünk a hialuronsavra, több ezer terméket dob fel a kereső. Számos formában kapható ez a szuper hatóanyag, például szérum, balzsam, krém, por, kapszula, injekció. De miért is ilyen népszerű és miért ez a nagy választék? Csak hype, vagy valóban olyan jól működik, és ha igen, melyik a legjobb számunkra? Hogy megtudjuk, először ismerjük meg, milyen jótékony hatásai vannak?

 

A hialuronsav szervezetünk szövetségese 

A természetben is előforduló szerves vegyület, a hialuronsav egy poliszacharid, ami az emberi és az állati szervezetben egyaránt megtalálható. Az emberi testben jelen van a bőrben, ízületekben, csontvelőben, a szemben, a kötő- és hámszövetekben és az idegszövetekben. Kiemelkedően fontos szerepe van olyan alapvető folyamatokban, mint a sebgyógyulás, szövetregeneráció, sejtkommunikáció, és a porcok működése.

A hialuronsav egy nagy, polimer, vagyis ismétlődő egységekből álló molekula, aminek egyharmada naponta elbomlik és szintetizálódik. Változó, hogy a molekulában az egységek hányszor ismétlődnek, így lehetséges az, hogy különböző súlyú molekulák formájában fordulhatnak elő. Bár nagyon sokféle súlyú molekula van, általában megkülönböztetünk kicsi, közepes és nagy molekulasúlyú hialuronátot.

 

Méretüket nézve tehát szervezetünkben különböző molekulatömegű hialuronán is jelen van, amik ennél fogva eltérő módon viselkednek, így többféle biológiai hatást tesznek lehetővé. A kisebb molekulasúlyú hialuronsav hajlamosabb mélyre hatolni, a nagyobb molekula pedig inkább a felszínen maradva köti meg a vizet, a közepes pedig védőréteget képez (például a bőrben).

A hialuronsav működése egyszerű, lényegében magába szívja a vizet és megtartja azt. Súlyának akár ezerszeresét is képes megkötni, ezért is van nagyon fontos szerepe az ízületek és csontok egészségének megőrzése terén, hiszen ahogy magába szívja a vizet egy zselés, kocsonyás anyaggá válik, ami kenőanyagként szolgál ezeken a területeken.

Milyen formában használhatjuk

Ahogy fentebb említettük a hialuronsavat számos formában hasznosítják, mint kozmetikum, táplálékkiegészítő, injekció, valamint gyógyászati eszközközként is alkalmazzák, mint például műtétek után. De melyik a legjobb megoldás? Ez attól is függ, hogy milyen célból szeretnénk alkalmazni.

Kozmetikumok 

A bőr a legnagyobb emberi szervünk, a legelső pajzs, amit a szervezetünk használ a környezeti hatások ellen. Ezért is rendkívül fontos, hogy vigyázzunk rá és megőrizzük egészségét. Azonban a legtöbb káros hatásnak is a bőr van kitéve, mint például a dohányzás vagy a káros UV sugárzás. A kor előrehaladásával csökken a szervezetben található hialuronsav mennyisége, és még a nap által kibocsátott káros UV sugarak miatt tovább is csökken.

A kozmetikai hialuronsav tartalmú készítmények célja a bőr rugalmasságának megőrzése, a bőr vízmegtartó képességének fokozása, védőréteg biztosítása, harcolni a bőröregedést okozó szabadgyökökkel, gyulladáscsökkentő hatásásának kifejtése.

 
 

Injekció 

A térdízületi kopás kezelésében egyik eszköz a hialuronsav injekció, amit közvetlenül az ízületbe fecskendeznek, ezzel elősegítve annak megfelelőbb működését, növelve a beteg aktivitását és csökkentve a beteg fájdalmát. Az injekciót általában azoknál a betegeknél szokták alkalmazni, akiknek enyhébb, vagy közepesen erős ízületi kopásuk van, és más kezelési formák nem használtak. Azonban érdemes figyelni arra is, hogy egyes esetekben a hialuronsav-injekciónak negatív mellékhatásaként ízületi duzzanat és fájdalom jelenhet meg.

Táplálékkiegészítők 

Elérkeztünk a táplálékkiegészítőkhöz, ami a hialuronsav pótlásának valószínűleg legegyszerűbb és leghatékonyabb formája. Szedése számos pozitív hatással bír, míg mellékhatásról csak nagyon ritka esetekben számolnak be, tehát elmondhatjuk, hogy alkalmazása biztonságos és hatásos. A hialuronsav máig is számos kutatás központi témája. Tanulmányok szerint az orálisan alkalmazott, vagyis szájon át történő szedése során felszívódik az emésztőrendszerbe és eljut a megfelelő kötőszövetekbe, ezáltal képes számos helyen kifejteni jótékony hatását. Alkalmazása meglehetősen pozitív eredménnyel jár:

- ízületi betegségekben szenvedők életminőségét határozottan javítja,

- biztosítja a bőr hidratáltságának és egészségének megőrzését, javítja a bőrhibákat, lassítja a bőr öregedését,

- segíti a savas reflux kezelését, - sebgyógyító hatással bír,

- csökkenti a szemszárazságot, segíti a szem gyógyulását.

Vásárlás előtt érdemes nagyon figyelni arra, hogy milyen mennyiségben van jelen a hialuronsav a választott étrendkiegészítőben. A kutatások során a hialuronsavat napi 60-200 mg mennyiségben használták, ezért ajánlott olyan étrendkiegészítőt választani, ami legalább 100-200 mg hialuronsavat tartalmaz.

A Tenmag Hialuronsav az egyik legnagyobb hatóanyag tartalmú termék a piacon (250 mg).

Kinek érdemes szedni?

Egy átlagos testfelépítésű, kb. 70 kg súlyú ember szervezetében megközelítőleg 15 g hialuronsav van jelen természetesen. Az emberi szervezet működésének egyik kulcsmolekulája ez, ami az idő előrehaladtával egyre inkább csökken, 40 éves korban már a korábbi hialuronsav mennyiségnek csak kb. fele található meg a szervezetben. Emiatt érdemes időben megkezdeni ennek a csodás molekulának pótlását, jótékony hatásait mindenki érezni fogja.

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet, tekintsd meg termékünket, a Tenmag Hialuronsav Forte Kivonat kapszulát, ami egy magas hatóanyag tartalmú készítmény. Segítségével megtapasztalhatod a fentebb leírt rendkívül pozitív eredményeket, amiket a hialuronsav szedésével elérhetsz.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/