Ízületi Csomag Forte és az ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladás, arthritis kifejezés az “artho” és az “itis” görög szavakból származik, amelyek ízületet, illetve gyulladást jelentenek. Az ízületi gyulladás az ízületi rendellenesség egyik formája, amelyet egy, vagy több ízület gyulladása jellemez. Ezeket, a mindennapokat megnehezítő kellemetlen tüneteket a Tenmag Ízületi Csomag Forte rendszeres szedésével enyhítheti, illetve jelentős pozitív hatást gyakorolhat az életminőségére.


Kurkumin

A kurkumin potenciális alternatív megoldás az ízületi gyulladásra. A kurkumát régóta használják gyulladáscsökkentő hatása miatt a hagyományos kínai és ájurvédikus orvoslásban. Számos tanulmány értékelte a kurkumin kivonatok hatékonyságát a mozgásszervi betegségek kezelésében. Ez a szisztematikus áttekintés tudományos bizonyítékokat szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy a kurkumin kivonatok csökkenthetik az ízületi gyulladás tüneteit.


Az eredmények arra mutattak, hogy a kurkumin javította például a reggeli merevséget és könnyebb mozgást biztosít. Ezért a kurkumin kivonat ajánlható az ízületi gyulladás, különösen az osteoarthritis tüneteinek enyhítésére. A kurkuma hosszú múltra tekint vissza a táplálék-kiegészítőként történő biztonságos felhasználásra. A kurkuma fő összetevője a kurkumin, amelynek antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt jótékony hatással lehet az ízületi gyulladásra. 
A kurkumin hatalmas molekulákból áll, ezért gyömbérrel együtt érdemes fogyasztani, ami segíti a felszívódását.


Gyömbér

A gyömbért az ókortól kezdve széles körben használják gyógynövényként és fűszerként. Évente 100 000 tonna gyömbért termelnek, és ennek 80%-át Kínában állítják elő. A gyömbér gyulladáscsökkentő hatását tudományosan először Kiuchi Fumiyuki vizsgálta 1982-ben. Négy új vegyületet különítettek el a gyömbérből, és mindegyik gátló hatást mutatott a hormonhatással rendelkező lipidmolekulák csökkentésére, amely a gyulladás kulcsa.


A közönséges gyömbérről a klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy csökkentheti a fájdalom szintjét bizonyos állapotokban, például az izombetegségekben. Ez a növény számos fitokémiai alkotóeleme terápiás előnyökkel rendelkezik, beleértve az ízületi gyulladás enyhítését. A növényi eredetű természetes termékek figyelemre méltó szerepet játszottak az ősi időkből származó különböző betegségek gyógyításában és megelőzésében. A gyógynövényes étrend-kiegészítők alternatív forrást jelenthetnek az ízületi gyulladásban szenvedők tüneteinek enyhítésében. Tudományosan bizonyított, hogy az összes vizsgált növény közül a Zingiber officinale (Közönséges gyömbér) az, ami kulcsfontosságú szerepet játszik az ízületi gyulladással kapcsolatos elviselhetetlen fájdalom és gyulladás csökkentésében. Összességében elmondható, hogy a gyömbér különböző fitokémiai alkotóelemei potenciális terápiás szerepet játszanak az ízületi gyulladás enyhítésében.


Hialuronsav

A testünk hialuronsavat állít elő, ami egy nagy tömegű, mindenhol jelenlévő molekula, amely természetes formában porban és az ízületi folyadékban fordul elő, ami segíti az ízületek kenését, csillapítását és gördülékeny működését. A hialuronsav az ízületi folyadék fő funkciójában vesz részt, amely kenőanyagként és a szabad gyökök megkötőjeként szolgál. Az ízületekben a természetes hialuronsavnak több funkciója van, többek között: A kenés - A hialuronsav jól kötődik a vízhez, viszkózus, kocsonyaszerű állagot eredményezve. Ez a viszkózus folyadék kenést biztosít és lengéscsillapítóként is működik az ízületen belül.


A porc és a csont növekedése - A hialuronsav elősegíti az ízület porcának növekedését és fejlődését, elősegítve az új sejtek és szövetek növekedését. A gyulladás csökkentése - A hialuronsav fontos szerepet játszik az ízületi gyulladás és a sérülés vagy a szövetek degenerációja által okozott fájdalom csökkentésében. Az ízületekben és a test többi részében a hialuronsav hidratálóként is működik, a szöveteket hidratálva tartja. A hialuronsav értékes anyagként szolgál olyan hidrogélek létrehozásához, amelyek segíthetik a gyógyulást. Tanulmányok kimutatták, hogy a hialuronsav szedése leküzdheti az ízületi gyulladás tüneteit, különösen azoknál, akik a korai szakaszban vannak. A hialuronsav hatalmas molekulákból áll, ezért gyömbérrel együtt érdemes fogyasztani, ami segíti a felszívódását.