C vitamin fogyasztás fontossága télen - L-aszkorbinsavas C-vitamin -

Télen, amikor hideg van és a napfény mennyisége csökken,

a szervezetnek szüksége van a megfelelő mennyiségű tápanyagra, hogy ellenálljon a baktériumoknak és vírusoknak. A C-vitamin különösen fontos ebben az időszakban, mert támogatja az immunrendszert, és javítja a sebek gyógyulását. A C-vitamin szintén segít a kollagén termelésében, amely a bőr rugalmasságának és simaságának megőrzéséhez szükséges. 

Ebben a blogban a C-vitamin téli fogyasztásának fontosságáról lesz szó, különös tekintettel az L-aszkorbinsavas C-vitaminnal.

A téli hónapokban a C-vitamin szükségessége

Mivel az emberek kevésbé találkoznak napfénnyel télen, ki vannak téve a D-vitamin hiányának, ami alapvető fontosságú a csontok egészsége szempontjából. Emellett a hideg időjárás miatt gyakran zárják be az ablakokat, így a friss levegő nem tud beáramlani a szobába. Ez növeli azoknak a baktériumoknak és vírusoknak az esélyét, amelyek a téli betegségek kialakulását okozzák. Az L-aszkorbinsavas C vitamin ebben az időszakban különösen fontos, mert támogatja az immunrendszert és segít megvédeni a testet az ilyen kórokozóktól.

Ahhoz, hogy immunrendszerünk megfelelően működjön, szüksége van bizonyos tápanyagokra, mint például a C-vitaminra. Az immunrendszerünk megerősítése otthonról indul, az egészséges életmód fenntartásával és a megfelelő mennyiségű C-vitamin fogyasztásával. Télen az emberek általában nagyobb valószínűséggel betegszenek meg. Mivel a hideg hónapokban a gyümölcs és zöldség kínálat is kevesebb, előfordulhat, hogy kevesebb C-vitamint viszel be a szervezetedbe. A C-vitamin segít a hideg hónapokban is megvédeni a testet, javítja az oxigén szállítást és a sebgyógyulást. Télen az időjárás kiszárítja a bőrünket és az szárazság gyakran vezethet kisebb sebekhez vagy problémákhoz a bőrön.

A C-vitamin azonban serkenti a kollagén termelődést, ami segíthet abban, hogy egészséges és hidratált legyen a bőr. Az idősebb embereknek még fontosabb a megfelelő mennyiségű C-vitamin bevitel, mivel immunrendszere gyengébb lehet. Az időseknek emellett az ajánlott napi C-vitamin adagot is nagyobb mennyiségbe kell fogyasztaniuk, hogy a szervezetük állandóan biztosítsa az egészségüket.

Az L-aszkorbinsavas C vitamin előnyei

Az L-aszkorbinsavas C-vitamin egyik legfontosabb előnye, hogy jobban felszívódik a szervezetben, mint a hagyományos C-vitamin. Ennek az az oka, hogy az L-aszkorbinsav molekula kisebb, ezért könnyebben átmehet a sejtfalakon, és hasznosulhat a testben. Az L-aszkorbinsavas C-vitamin segíti a vas felszívódását a szervezetben, amely az egészséges vérképzéshez szükséges. Az L-aszkorbinsavas C-vitamin segít javítani a bőr és a haj állapotát, erősíti az immunrendszert és segíti a sebek gyógyulását.

A téli hónapokban is rendkívül fontos a C-vitamin fogyasztása, hogy megóvja szervezetedet az egész szezonban. Bár a gyümölcsök és zöldségek lehet, hogy ritkábbak ilyenkor, még mindig vannak olyan lehetőségek, amelyek biztosítják a megfelelő vitaminbevitelt. A megfelelő C-vitamin bevitel mellett, az immunrendszered is megerősítheted az egészséges életmód fenntartásával, amely biztosítja a tested egészségét az év bármely szakaszában.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/