A Wild Yam hatása a menopauzára

A nők életének állandó kísérője a ciklus okozta hormonváltozás és az azzal járó érzelmi hullámok, a ciklus okozta görcsök és fájdalmak. A női hormonegyensúly fenntartásában segítségünkre lehet egy természetes étrend-kiegészítő, a wild yam, ami segíthet a hormonális problémák okozta kellemetlen tünetek kezelésében. A női hormonegyensúly fenntartása által csökkentheti a menopauza kellemetlen tüneteit, segít a premenstruációs tünetek és menstruációs görcsök tüneteinek enyhítésében.

 

A Wild Yam, mint természetes ösztrogén 

A Wild Yam, vagyis kínai jamgyökér úgy is ismert, mint természetes ösztrogén, amit a népi gyógyászatban már évszázadokkal ezelőtt is használtak a szervezetre gyakorolt pozitív hatásai miatt. Gyökerei diosgenint tartalmaznak, ami egy növényi szteroid. Emiatt és a gyökerében található hatóanyagok miatt készítenek belőle étrend-kiegészítőket. A népi gyógyászatban már évszázadok óta használatos növény, sőt a trópusi lakosság körében nagyon fontos tápláléknövénynek számít. A wild yam előfordulási helye a trópusi és a mérsékelt övi területeken van, azonban mintegy 600 fajtájából csak 12 alkalmas emberi fogyasztásra. Mivel a Wild Yam gyökereiből ma már ki tudják vonni a fontos hatóanyagokat, így eljutott világszerte mindenhova, ezáltal pedig jótékony hatásait szinte bárki megismerheti.

A diosgenin növényi szteroidból laboratóriumi körülmények között állítanak elő ösztrogént, kortizont, progeszteront, DHEA-t. A természetes progeszteront, vagyis sárgatest hormont tartalmazó gyökérből készült kivonat lehet az egyik legjobb megoldás a szintetikus hormonkezelések helyett alkalmazni, mivel kémiai szerkezete hasonlít legjobban a szervezet által is termelt hormonhoz.

A menopauza 

A női ciklus okozta hormonális változások minden nő életében okoznak kellemetlenségeket, mint a premenstruációs panaszok, menstruációs görcsök, a menopauza okozta kellemetlen tünetek. A fizikai panaszok mellett jelentősek a hormonok okozta hangulatváltozások, lelki tünetek is. A menopauza megjelenése a nők életében egy lelkileg nehéz folyamat, emellett pedig kényelmetlen tünetegyüttessel jár. A menopauza következtében a nők eddig még ismeretlen tüneteket is észlelnek, amik a mindennapi életet negatívan befolyásolják.

A menopauza az öregedéssel járó természetes folyamat, nem más, mint a menstruáció megszűnése. Azonban míg bekövetkezik a menstruáció vége, számos kellemetlen tünettel kell megbirkóznia egy nőnek. Általában 45 és 60 éves kor között múlik el véglegesen a menstruáció, de vannak nők akiknél ez korábban jelentkezik. Korai menopauzáról akkor beszélünk amikor valakinél 40 éves kor előtt megkezdődnek a változó kori tünetek.

A menopauza kialakulásának oka, hogy a kor előrehaladtával csökken a szervezetben az ösztrogén szint, ilyenkor nem érnek már meg a tüszők, tehát a természetes megtermékenyítés már nem lehetséges. A változókori lelki és fizikai tünetegyüttes jelentősen megterheli a nőket, fennállása egyénenként változó ideig tart, lehet 1 év, de vannak akiknél akár egy évtizedig is érezhetőek.

 

A menopauza tünetei

A menopauza hatására súlygyarapodás észlelhető, aminek elkerülése érdekében fontos sok zöldséget, gyümölcsöt, illetve rostban gazdag ételeket fogyasztani, ezen kívül pedig kerülni a zsíros és cukros ételeket. A tüszők eltűnésével az ösztrogénszint alacsonyabbá válik, elmarad a menstruáció és egyéb tünetek is jelentkeznek, mint:

-hőhullámok

-hangulatingadozások

-alvászavar

-éjszakai izzadás

-hüvelyszárazság

-gyakori vizelési inger

-nemi vágy csökkenése

-koncentráció csökkenése és memória romlása

A menopauza tünetei már hónapokkal, sőt évekkel a menstruáció megszűnése előtt jelentkezhetnek, és sajnos még utána évekig fenn is állhatnak.

 

Mit tehetünk a tünetek kezelése érdekében?

A változókor kellemetlen tünetei csökkenthetőek. Rengeteg menopauzás nő fordul emiatt orvoshoz, vannak azonban alternatív lehetőségek is a tünetegyüttes kezelésére. Kiváló terápia lehet a Wild Yam alkalmazása is, amit széles körben alkalmaznak erre a célra. Gyakran használják az ösztrogén terápia természetes alternatívájaként a szintetikus szerek kiváltása érdekében. A Wild Yam növényi szteroidot (diosgenin) tartalmaz és emiatt természetes alternatívája az ösztrogénterápiának vagy a progeszteron krémeknek.

A Tenmag Wild Yam kivonat használatával csökkenhetnek a változókor okozta kényelmetlenségek, mint a hőhullámok, éjszakai izzadás, hangulatingadozások. Használata biztonságos, a természetes diosgenin segítségével mellékhatások nélkül segít harmonizálni a hormonháztartást, sőt egyéb egészségügyi problémákra is pozitív hatással lehet, mint az ízületi fájdalmak, gyulladások, vagy akár a csontritkulás. Előnye, hogy nem lehet túladagolni, ugyanis a szervezet átalakítja a megfelelő hormonná, azonban ha nincs szükség rá akkor hatóanyagai tápanyagként épülnek be az anyagcserébe.

Ha Ön is küzd a menopauza okozta kellemetlen tünetekkel és szeretné azokat csökkenteni, válassza a Tenmag által forgalmazott Wild Yam kivonatot. Természetes növényi rostokból készült kapszula, melynek ajánlott napi adagja 2x1 darab. Ha szeretne többet megtudni, blogunkban további bejegyzéseket talál a Wild Yam pozitív hatásairól.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/