A Nattokinase és a vérrögök

Ahogy világszerte mindenhol, hazánkban is nagyon sokan szenvednek valamilyen keringési rendellenességben, élnek szív és érrendszeri megbetegedéssel, veszélyeztetettek trombózis, vagy stroke miatt. Az étrend- kiegészítők piacán ugyan számos olyan terméket találunk, ami antioxidánsokban gazdag és jótékony hatással lehetnek a szív és érrendszeri megbetegedések kapcsán, de ezeknek a termékeknek fő hatóanyaga nem ezt a problémát hivatott gyógyítani vagy megelőzni.

A Tenmag Nattokinase számos pozitívuma mellett a legfontosabb, hogy rendkívüli befolyással van az érrendszer egészséges működésére.

A fibrinolitikus enzim - a Nattokinase 

A fibrinolitikus enzimek valamilyen mikroorganizmusból származnak, mint például a bacillus nemzetség, ami a hagyományos fermentált ételekben találhatóak meg. Ilyen a nattokináz is, a natto szójababból kivont enzim, ami a Bacillus subtilis baktériummal fermentált, jellemzően reggeli japán étel. A nattokináz enzim a legmagasabb véralvadásgátló aktivitással rendelkezik a többi enzim között, ezért is nagyon ígéretes a szív és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők kezelésében. A nattokináz enzim a szerin proteáz enzimek csoportjába tartozik, amik más fehérjék lebontásában játszanak fontos szerepet.

 

A Natto szójabab 

A Natto egy hagyományos japán étel, amit évezredek óta fogyasztanak, rendszerint reggeli ételként, az elmúlt időszakban pedig hús helyett is sokan fogyasztják, akár rizzsel is. Magas fehérjetartalmú, tápláló étel, amit az egészségre gyakorolt hatásai miatt is nagyra tartanak. Speciális fermentációs eljárással állítják elő, amivel jellegzetes illatúvá és állagúvá válik. Maga a natto egy nyers szójabab, amin egy baktériumfaj tenyészik, ez a Bacillus Subtilis, vagy más néven Bacillus natto. A baktérium megpuhítja a szójababot és bevonja egy nyúlós és ragadós szövettel. Illata jellegzetes és némileg kellemetlen, ennek ellenére is egy kedvelt ételnek számít Japánban, sőt hazájában a nattonak napja is van, ami július 10-re datálódik.

 

A Nattokinase enzim 

A Nattokinase a Natto szójababból kivont enzim, a nattot az teszi különlegessé, hogy más szójaételekből a nattokináz nem vonható ki. A Nattokinase enzim a Natto erjedése során jön létre, ebből következik tehát, hogy a natto fermentálása közben kivont enzim, vagyis fehérje, ami felgyorsítja a biokémiai reakciókat. Fogyasztása nagyon sok egészségügyi előnyhöz vezethet, mivel vérrögoldó, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, antioxidáns tartalma miatt pedig segít megszabadítani a véráramot a szabad gyököktől. A natto felhasználása a népi gyógyászatban több száz évre nyúlik vissza, a szív és érrendszeri megbetegedések gyógymódjaként.

A nattokinase vegyi anyagot a Chicagói Egyetem egy kutatója tanulmányozta, Dr. Hiroyuki Sumi, aki kimutatta, hogy a nattokináz hasonlít a véralvadásgátló gyógyszerekre, feloldja a mesterséges fibrint, ami a vérrögképződésben részt vevő oldhatatlan fehérje. Emiatt az elmúlt időszakban mind nagyobb figyelmet kap ez a természetes enzim.

Hogyan hat a Nattokinase és mire használják?

A nattokinase vegyületet főleg szív és érrendszeri megbetegedések kezelésére használják, mint a szívbetegség, magas vérnyomás, mélyvénás trombózis, visszér, aranyér, keringési problémák, szélütés. A nattokináz csökkenti a vér alvadását, vagyis vérhigítóként viselkedik, ami megakadályozza a vérrögök kialakulását és a vérrögök által okozott problémákat, mint például a szívroham, vagy stroke. Segít feloldani a fibrin nevű anyagot, ami a vérrögök alkotóeleme, szerepet játszik a koleszterinszint normál fenntartásában, valamint segít a vérkeringés megfelelő működésében.

A nattokináz a sejtvizsgálatokban 

Kutatások alapján a nattokináz enzim közvetlenül a sejtekben a következőképpen viselkedik:

közvetlenül oldja a térhálós fibrint, ami egy vérrögképző fehérje

növeli a fibrint lebontó szöveti plazminogén aktivátor felszabadulását a sejtekből

hatására megnövekszik a vér plazmin szintje, ami felelős a fibrin lebontásáért

akadályozza a vérlemezke-aggregációt a tromboxán gátlásával, vagyis azt az anyagot, ami a véralvadást és a véredények összehúzódását okozza

Fibrinolitikus aktivitásának köszönhetően a szervezet vérkeringését javítja, ami nagyon fontos a véráramlás szempontjából. Segít megelőzni a szív és érrendszeri megbetegedéseket, a vérrögök kialakulását és a csökkenti a lerakódásokat. Nagy előnyének számít, hogy szájon át bevehető kivonat, amiből étrend-kiegészítő kapszulát, tablettát készítenek, de Japánban por formájában is fogyasztják.

A Tenmag Nattokinase enzim alapvetően egy biztonsággal alkalmazható étrend-kiegészítő, jól tolerálható készítmény, aminek alkalmazásával pozitívan befolyásolható a vérkeringés és csökkenhetnek az érrendszeri megbetegedések kockázatai. Fontos azonban megemlíteni, hogy más vérhigítókkal nem ajánlott alkalmazni, kezelőorvosával érdemes egyeztetni, illetve ne alkalmazzák gyermekek, terhesek és szoptató édesanyák.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/