A mandulaolaj jótékony hatásai


A magyar mandula szó a latin-olasz eredetű mandorla szóból származik. A reneszánsz idején Magyarországon a mandulát még dísznövényként ültették. Janus Pannonius latin nyelven írt egy allegorikus költeményt, Egy Pannóniában nőtt mandulafáról.

Magyarországon a mandulát mint gyümölcsöt a 19. század végén kezdtél el termeszteni, mert ezek a fajták már hazánkban is megteremnek.

A mandulaolaj
Kétféle mandulaolaj létezik, az édes és a keserű. Az édes mandulaolaj az a fajta, amely jobban megfelel a bőrnek és amely étkezési célokra is használható. A keserű mandulaolajat csak gyógyászati célokra alkalmazzák. Az édes mandulaolajban található a négy legfontosabb tápanyag, mint az E-vitamin, az A-vitamin, az omega-3 zsírsavak és a cink.


 

A mandulaolaj egészségügyi előnyei:

A mandulaolaj egészségügyi előnyei széles körben ismertek mind belsőleg, mind külsőleg az egészséges étrend mellett.

1. Fokozott szív egészség:

A szívünk keményen dolgozik, hogy az oxigént és a megfelelő tápanyagokat eljutassa a véráramon keresztül. Szívünk állapota közvetlenül befolyásolja a testünk hatékony működését. Szerencsére a mandulaolaj fogyasztása a szív egészségéhez is hozzájárulhat. A szív egészségére ható tényezők lehetnek a telítetlen zsírsavak. Bizonyos típusú zsírok - például a telített és a transz-zsírok -  negatívan befolyásolják általános egészségi állapotukat . Az egyszeresen telítetlen zsír azonban jó zsírnak számít, amely mérsékelt mennyiségben pozitívan befolyásolja az egészségét. A mandulaolaj zsírjának többsége egyszeresen telítetlen zsír, vagyis jót tesz a szívünknek.

2. Az E-vitamin forrás

Testünknek különféle vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége a mindennapi feladatok elvégzéséhez, beleérte az E-vitamint, amely antioxidáns tulajdonságú és zsírban oldódó. Antioxidánsként az E-vitamin a „szabad gyökök” elleni küzdelem révén molekuláris szinten védi sejtjeinket. Egy evőkanál mandulaolaj tartalmazza a napi E-vitamin bevitel 27 százalékát.

3. Vércukorszint-szabályozás

A „vércukor” kifejezés a véráramban lévő glükózra utal, amely segíti az energiaellátást a sejtjeinkben. A vércukorszint ellenőrzése elengedhetetlen a test megfelelő működésének elősegítéséhez. A mandula alacsony glikémiás indexű étel, magas rost tartalma, telítetlen zsír- és alacsony szénhidrát tartalma. Ezenkívül növeli a jóllakottság érzését csökkenthetia szív- és érrendszeri betegségek kockázatát és csökkentheti az étkezés utáni glikémiát és mérsékelheti az oxidatív károsodást.
Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3042001/

4. Egészséges testsúly fenntartása

Ami a fogyást illeti, ellentmondásosnak tűnik a zsírok hozzáadása az étrendhez, bár igaz, hogy a sok egészségtelen zsírtartalmú étrend a súlygyarapodáshoz kapcsolódik, az egészséges zsírok viszont ellenkező hatást fejtenek ki. A magas egyszeresen telítetlen zsírtartalmú étrend elősegíti a fogyást. Az egyszeresen telítetlen zsírok, mint például a mandulaolaj, számos fontos funkciót támogatnak, többek között - Az energiaellátás a testünk számára - A rendkívül fontos zsírsavak biztosítása, amelyeket a szervezet nem képes egymagában előállítani - Segíti az A-, D-, E- és K-vitamin felszívódását a szervezetünkben.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/