A Gyömbér

A GYÖMBÉR


Midenki ismeri a gyömbér fűszeres, csípős illat és íz kombinációját, ami szerepelhetne a névjegykártyáján is, ha lenne neki olyan. Ezt annak köszönheti, hogy tartalmaz egy gingerol nevű antioxidáns tulajdonságú vegyületet. A gyömbér a bolygónk egyik legegészségesebb fűszere, amely tele van olyan tápanyagokkal és bioaktív vegyületekkel, amelyek hatalmas előnyökkel járnak a test és az agy számára. A gyömbér számos tápanyagot tartalmaz, az egyszerű szénhidrátoktól kezdve az olyan elemekig, mint a mangán, a réz, a magnézium és a kálium, valamint C- és B6-vitamint, és tele van rostokkal.


Legfontosabb egészségügyi előnyei:

Nyugtatja az émelygést: a gyömbér egy hagyományos természetes gyógymód az émelygés ellen.
Csökkenti a gázképződést és a puffadást: a gyömbér támogatja az emésztést azáltal, hogy vérbőséget okoz az emésztőrendszerben.
Természetes módszer a menstruációs fájdalom enyhítésére: néhány nő számára a menstruációs időszak nem különbözik a többi naptól. Mások nem ilyen szerencsések, számukra ez az időszak azt jelenti, hogy forró vizes palackkal fekszenek a kanapén és az edzés vagy a vacsora főzése kizárt. A gyömbérpor fájdalomcsillapító hatása segíthet a nők menstruációs fájdalmának (dysmenorrhoea) enyhítésében.

Csökkentheti az ízomfájdalmakat:

A Georgia College-ban és az Állami Egyetemen 2010-ben két tanulmány vizsgálta, hogy a gyömbér hogyan befolyásolta az izomfájdalmat és a gyulladást a testmozgás után. Az egyik kísérlet során az alanyok több napig 2g gyömbért szedtek be az edzőteremben. Másnap a fájdalom lényegesen kisebb volt a vártnál. A másik tanulmány azt is megvizsgálta, hogy 2g gyömbér milyen hatással van a karedzésre. A résztvevők 24 órával és 48 órával edzés után fogyasztottak gyömbért, a fájdalom a második napra 13%-kal csökkent. A gyömbér hatásosnak bizonyult a testmozgás okozta izomfájdalmak ellen.

Csökkenti az asztmát:

Az asztma olyan állapot, amikor a légúti simaizomsejtek túlérzékenyek vagy gyulladtak, ami a terület korlátozásához vezet. A gyömbért évszázadokon keresztül természetes gyógymódként használják a légzőszervi megbetegedések, köztük az asztma kezelésében. A gyömbér kivonat gyulladáscsökkentő összetevőit vizsgálták, és bebizonyították, hogy csökkenti az általános allergiás reakciót azáltal, hogy javítják az általános üzenetküldési sorrendet (kalciumion csatornák), ami a légúti simaizmok ellazulását eredményezi.