A Bakopa kapszula

A bakopa, eredeti nevén Bacopa Monnieri, egy olyan növény, amit a hagyományos indiai orvoslásban is használnak. A Bakopa Brahmi néven is ismert, javítja a memóriát, a figyelemhiányos hiperaktivitást, oldja a szorongást, segít az allergiás állapoton. Jótékony hatásai miatt sokan alkalmazzák étrendkiegészítőként, ezért is érdemes megismerni kicsit közelebbről, hogy miért is olyan közkedvelt a Tenmag Bakopa kapszula.

 

A növény jellemzői 

A Bacopa Monnieri egy évelő kúszónövény, őshonos Indiában, a déli és keleti részeken, Ausztráliában, és megtalálható Európában, Afrikában, Ázsiában és Észak- és Dél-Amerikában. A növény, amit évszázadokon át használtak a hagyományos indiai gyógyászatban, vagyis az Ayurvedában, ismert Brahmi néven is, amit Brahma, a hindu panteon alkotó istenének neve után kapott. A levelei hosszúkásak és négy-hat mm vastagok, virágai kicsik, fehérek, és négy-öt szirom nő rajtuk. Számos bacopa faj létezik, amikből ez a legelterjedtebb, nedves, trópusi környezetben növekszik, a víz alatt is képes virágozni, ezért akváriumi növénykén való felhasználása is elterjedt.

Bár brahmi néven ismert a gotu kola nevű növény is, ami rokon növény a bakopával, nem szabad összetéveszteni őket. Míg a bacopa neve a Bacopa Monnieri a gotu kola a Centella Asiatica néven ismert.

A bakopa, mint nootropikum  

Több évszázados felhasználása alatt a bakopának számos jótékony élettani hatását fedezték fel. Eleinte az indiai orvoslásban agyserkentő hatása miatt használták, de idővel felfedezték más előnyeit is. Fő hatóanyaga a Bacosides, ami javítja az idegsejtek és az agy szimpatikus ingerületátvitelét. A Bacopa Monnieri az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, erősíti a memóriát, javítja a kognitív képességeket és az agy egészségét.

Hogyan hat a nootropikum? 

A nootropikumok az étrendkiegészítők egyik legelterjedtebb kategóriája. Minden olyan anyag nootropikumnak számít, ami az agyi aktivitás javítását segíti elő. Természetesen az agyserkentők közé tartozik számos szintetikus gyógyszer is, azonban léteznek kiváló növényi kivonatok is, amik javítják a kognitív képességet segíti az agykárosodással szembeni ellenállást. Elmondható, hogy a nootropikumok a neuronok számára védelmet nyújtanak, így az öregedés, a toxikonok okozta károsodás ellen. Növelik az agyban a vér és az oxigén áramlását, így javítják az agy működését.

Felhasználása: A bakopa étrendkiegészítőként való felhasználása a normál agyi működés fenntartása mellett egyéb egészségügyi előnyökkel is járhat. Nézzünk néhány példát:

 

-  szorongás elűzése

-  pajzsmirigy egészségének megőrzése

-  antioxidáns tartalmának köszönhetően segíthet a memória megőrzésében és a kognitív funkciók javításában

-  stresszhatás alatt is segíti az agyműködést, mivel megváltoztatja egyes enzimek aktivitását, amik a stressz kiváltásában is részt vesznek

alkalmazzák az Alzheimer-kór kezelésében is, mivel megvédheti az agysejteket az abban szerepet játszó vegyi anyagoktól

javítja a figyelemhiányos hiperaktivitást, vagyis ADHD-t

-  segít a depresszió korai stádiumában

-  segít a megfelelő minőségű alvás elérésében.

A Tenmag Bakopa kapszula természetes agyserkentő és memóriajavító. Alkalmazásával idősebb korban lassíthatja a demencia tüneteit, javítja kognitív képességeket, fiatalabb korban pedig segít a tanulásban. Rendelje meg ma, és próbálja ki ezt a nagyszerű, természetes agyserkentőt.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/