EGCG és a fogyás

Világszerte folyamatosan nő az elhízott vagy túlsúlyos emberek száma, 1975 óta ez a szám megháromszorozódott. Az elhízást és a túlsúlyt túlzott vagy kóros zsírfelhalmozódásként határozhatjuk meg, amely károsíthatja az egészséget. Ennek a folyamatnak alapvető oka az elfogyasztott és a felhasznált kalóriák közötti egyensúlyhiány.

 

A túlsúly csökkentésének kezelésére számos módszert javasolnak a szakirodalmak, mint például a megfelelő étrendre való áttérés, a rendszeres testmozgás, a gyógyszeres kezelés. Viszont az utóbbi időben egyre népszerűbbek az úgynevezett szuper ételek és étrend-kiegészítők, mivel a természetes anyagok az egészség és az egyensúly szinonimái lehetnek. Ezek a természetes étrend-kiegészítők számos hatásmechanizmussal rendelkeznek, ilyen például a szénhidrát-anyagcsere javítása, a fokozott energiafelhasználás és az éhség/étvágy csökkentése.

Jelenleg kapható elhízás elleni gyógyszer az orlisztát tartalmú súlycsökkentő a hatását úgy fejti ki, hogy gátolja a zsírok felszívódását a bélrendszeren keresztül. Sok táplálékkiegészítő ugyanezen az elven fejti ki a jótékony hatását, ahol a lipidek vagy szénhidrátok felszívódása késleltetett vagy bizonyos mértékben korlátozott, ezek a vegyületek hozzájárulnak az anyagcserére gyakorolt jótékony hatásokhoz, mint például a gyomorürülés késleltetése, amely így befolyásolja az étvágyat.

Tudta-e?   A katekinok a zöld teában is bőségesen megtalálható növényi tápanyagok. Erős antioxidánsok.

EGCG mint zsírégető

A zöld tea olyan ital, amelyet évezredek óta főznek, és évszázadok óta széles körben népszerű a világon. Gazdag antioxidáns hatású katekin vegyületekben, nevezetesen a zöld teát tartják a legelterjedtebb katekinforrásnak az összes táplálkozási forrás között, és az epigallokatechin-3-gallát (EGCG) a zöld tea kivonat legfontosabb alkotóeleme. A közhiedelem szerint széles körű egészségügyi előnyökkel jár, beleértve a rák megelőzését, a koleszterinszint csökkenését, a gyulladás csökkentését és az öregedés késleltetést. Az elmúlt években az EGCG-nek az úgynevezett „zsírégető” súlycsökkentő hatása miatt a világ egyik legnépszerűbb étrend-kiegészítője lett. Az EGCG „zsírégető” funkciói közé tartozik az energiafogyasztás és a zsírsav-oxidáció elősegítése, a zsírsav-szintézis gátlása és a táplálék felszívódásának csökkenése. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a fogyókúra során a fogyás folyamata együtt jár a zsírsav-anyagcsere útvonalak átalakításával, például több zsírsav lebontásával, hogy kalóriát biztosítson, így elérve a zsírégetés hatását.

A zöld teában található fitokemikáliákról ismert, hogy stimulálják a központi idegrendszert és fenntartják az emberek általános egészségét. A bőr öregedése összetett folyamat, amelyet belső tényezők, például öregedés, valamint külső tényezők, például az ultraibolya (UV) sugárzás által kiváltott külső károsodások okoznak -ez a fényöregedésnek nevezett folyamat - ami bőrpírhoz, ödémához, leégéshez vagy korai öregedéshez vezethet. A zöld teában található fitokemikáliák csökkenthetik a fényöregedés hatását. A bőr az emberi test legnagyobb szerve, és hatékony külső gátat képez a káros hatások ellen mint például a levegőben és a vízben lévő szennyeződés. Ez az első védelmi vonal ami megvédi a test belső szerveit és változatos mechanizmusokon keresztül fenntartja a homeosztázist (élő szervezetek alkalmazkodó képessége a változó környezethez).

EGCG-vel a fényöregedés ellen

Az olyan gyógynövények, mint a zöld tea és a benne található hatóanyagok, elsősorban az EGCG, hatékonyan használhatók a különböző öregedésgátló készítményekben, amelyek biztonságosan csökkenthetik és visszafordíthatják a fényöregedés jeleit és tüneteit. A fényöregedés kezelésének és progressziójának természetes termékek használatával történő megelőzésének új koncepciója most emelkedőben van. A különböző polifenolokat, köztük a zöld teát tartalmazó mediterrán és ázsiai étrendet ma széles körben elfogadják hatalmas egészségügyi előnyei miatt, beleértve a szív- és érrendszeri és neurodegeneratív betegségek elleni védőhatásait is.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/