Noni - A függőségről való leszokás lehetősége

A függőségről való leszokás lehetősége

A függőség kiküszöbölésére a testet, a Noni segítségével, nagy mennyiségű xeroninnal kell elárasztani, ezzel vissza lehet alakítani a sejteket a normális állapotba, elvonási tünetektől mentesen.

Adagolás leszokás esetén:

1-3 napon:        2 óránként 2 kapszula

4-6 napon:       4 X 2 kapszula naponta

7. naptól:          2 X 2 kapszula naponta

 

A Noni gyümölcs a proxeronin legjobb forrása

Ralp Heinicke kutatásai során, az 1950-es években a proxeronin legbőségesebb forrását kutatta, így jutott el a Nonihoz. A Noni gyümölcs a trópusi világban már több ezer éve ismert. Manapság Európában is már sokan fogyasztják táplálékkiegészítőként. Sokat hallani a Noni csodálatos hatásairól. De mi van ezek a hátterében? (A proxeronin egy előmolekula, amit szervezetünk xeroninná alakít át.)

 

A xeronin elengedhetetlen az emberi sejtek megfelelő működéséhez

A fehérjében van egy hely a xeronin részére, ami oda beépülve, energiát ad a fehérje működéséhez. Aktíválja a sejtet. Olyan ez, mintha gombelemet tennénk a fehérjébe.

A Noni fantasztikus hatása(Elemcsere a sejtekben)

A Noni ellátja az emberi szervezetet proxeroninnal, ami a táplálékból hiányzik, így a fehérjék, más szóval proteinek új erőre kapnak.

Alkaloidok hatása az emberi szervezetre

Ma már több, mint 10.000 féle alkaloidot találtak a különböző növényfajokban. Ilyen alkaloid például a nikotin, az alkohol, a kokain, a heroin és morfin. Az alkaloidok teljesen inaktívak a növényben, de mivel az emberi szervezet számára ismeretlenek /szervezetünkben nincs alkaloid/, a fehérjéink úgy kezelik és fogadják őket, mintha xeroninok lennének.

Az alkaloidok tudják helyettesíteni a xeronint?

Amikor a nikotin elfoglalja a xeroninnak fenntartott helyet a fehérjékben, aktiválni tudja, de nem olyan jól, mint a xeronin, tehát olyan a nikotin, mint egy lemerült elem, nem ad elég energiát a sejteknek.

Mi okozza a függőséget?

Ha az ember cigarettázik, folyamatosan nikotint juttat a szervezetébe. Végül a szervezete alkalmazkodni fog a nikotinhoz úgy, hogy a proteinjeinek alakja némileg megváltozik, és igy inkább a nikotinhoz tud kapcsolódni, mint a xeroninhoz. Ez a függőség kialakulásának molekuláris alapja. Egyik cigarettát a másik után szívjuk, mert a test fehérjéinek szüksége van a nikotinra, hogy működni tudjanak. /Az „egészséges“ proteinnek xeroninra lenne szüksége./
Minél többet dohányzik valaki, annál több fehérje alakul át nikotin-fehérjévé. Leszokásnál az elvonási tünetek azért jelentkeznek, mert a fehérjéknek nikotinra lenne szüksége a működésükhöz.

Miért alakul ki olyan könnyen a függőség?

A válasz egyszerű. Amikor valaki először fogyaszt drogot, vagy szív el egy cigarettát, gyakorlatilag elárasztja a testét egy „idegen” alkaloiddal. A véráramban lévő nagymennyiségű nikotin könnyebben megtalálja a fehérjéket, mint a kis mennyiségű normális adag xeronin és gyorsan átalakítja a test proteinjeit nikotin-fehérjékké.