Hialuronsav: a szépség és az egészség támogatója

Mi is az a hialuronsav?

A hialuronsav, más néven glikozaminoglikán, az emberi test által létrehozott kollagénhez hasonló vegyület, amely számos fontos funkciót tölt be. Ez a kulcsmolekula részt vesz a bőr nedvességmegtartási képességében, vagyis óriási szerepet játszik a bőr fiatalon tartásában. 

A hialuronsav a szinoviális folyadék kulcsfontosságú összetevője, amely az ízületeinket keni. Ez a gélszerű anyag adja szemünk formáját, és megtalálható a köldökzsinórban is. A hialuronsav úgy működik, hogy magába szívja és megtartja a vizet (akár a súlyának 1000- szeresét), így hihetetlenül hatékony molekula.


„A hialuronsav a természetben előforduló cukor molekula, melyet a szervezet termel és a legnagyobb koncentrációban a bőrben, a kötőszövetben, és a szemben található”, mondja egy bőrgyógyász, Dr. Jennifer Chwalek. A hialuronsav szöveteink hidratálását biztosítja, ami bőrünk feszességét és fiatalosságát eredményezik. Meggyorsítja a sebgyógyulást és növelheti a kollagén termelést, ami szintén támogatja bőrünket, különösen idősebb korban.


 

A hialuronsav a következő 5 módon támogatja a bőrt és a testet

 

1. Hidratálja a bőrt

A hialuronsav legfontosabb előnye a bőr számára a hidratálás. Lehet, hogy ez önmagában nem tűnik soknak, de a hidratálás a legfontosabb eleme az egészséges, ragyogó bőrnek. A jól hidratált bőr rugalmasabb. A hialuronsav a saját tömegének 1000-szeresét képes vízben megkötni, ami a bőr kiszáradása ellen a leghatékonyabb védelmet nyújtja.

"Vizet vezet be a stratum corneumba (szarurétegbe), a bőr legfelső rétegébe. Nedvesítőszer, így azonnali javulást nyújt a bőr kinézetében" - mondja a bőrgyógyász, Dr. Cybele Fishman.

Fiatal korban a bőr rugalmasságának az az oka, hogy akkor még magas a bőr víztartalma. A hialuronsav - amely egyedülállóan képes megkötni és visszatartani a vizet - a legfontosabb molekula, amely felelős a bőr természetes hidratálásáért. Idővel a bőrünk elveszíti nedvességmegtartó képességének egy részét. Ennek oka lehet külső tényező (például mennyi napsugárzásnak vagyunk kitéve) és belső tényező (például az, hogy az életkor előrehaladtával a test kevesebb nemi hormont termel) egyaránt.

2. Segíti a testünk gyógyulását

Amellett, hogy a test szinte minden elképzelhető részén jelen van - és felelős azért, hogy a bőr egészséges és hidratált legyen -, szerves része a testünk gyógyulási folyamatának is. Amikor megsérülünk, testünk több hialuronsavat termel, amely fokozódik a szöveti sérülés és a sebgyógyulás szintézise során. Sőt, a hialuronsavnak szabályozó szerepe is van akkor, amikor az emberi test “szövetkijavító módba” lép, beleértve a gyulladásos sejtek aktiválását is.

3. Segíthet ízületeink kenésében is

Amint azt fentebb megjegyeztük, a hialuronsav sok helyen van jelen a testben. Az egyik hely a csontok és az ízületek. A kutatás megállapítja, hogy kulcsfontosságú szerepet játszik az ízületek kenettségének elősegítésében és potenciálisan támogatja az ízületek egészségét az életkor előrehaladtával. Az egyik kettős vak, placebo-kontrollos vizsgálat megállapította, hogy az idősebb betegeknél, akik kiegészítő formában szedték a hialuronsavat, kevesebb térdfájdalmuk volt egy 12 hónapos időszak alatt.

4. Segíthet a száraz szem kezelésében

Mivel a hialuronsav természetes módon van jelen a szemünkben, segíthet a szárazság enyhítésében.

5. Segíthet a savas refluxban

Több tanulmány is megállapította, hogy kondroitin-szulfáttal kombinálva elősegítheti a savas reflux tüneteinek csökkenését, mivel megvédi a nyelőcsövet és elősegíti a sav által okozott károkból való gyógyulást.

Mitől csökken le a hialuronsav szintje a szervezetben?

 

1. Az idő múlásával kimerül

Nigma Talib természetgyógyász orvos szerint, testünk természetes hialuronsav tartaléka jelentősen csökken az idő múlásával. Azt mondja, hogy mire elérjük a 40-es éveinket, a fiatalabb korunkhoz képest a hialuronsavnak csak az 50%-a van jelen a szervezetünkben. Emiatt a drasztikus csökkenés miatt sokan észreveszik az öregedés fizikai jeleit a 40-es éveikben, például a finom vonalak és ráncok növekedését és egyre szárazabbá és fényesebbé válik a bőr.

2. Napozás

Noha mindannyian elveszítjük a hialuronsav-készletünket az idő múlásával, vannak olyan külső tényezők, amelyek ennek a csodás molekula gyorsabb kimerüléséhez vezetnek - nevezetesen az, hogy mennyi időt töltöttünk szoláriumban, vagy védtelenül tesszük ki magunkat a napnak. Az arcbőr öregedésének hozzávetőlegesen 80%-a az UV sugárzásnak tulajdonítható, amelyet érdemes szem előtt tartani, amikor legközelebb arra gondol, hogy fényvédő krém nélkül hagyja el a házat. Az UV-sugárzás trükkös, de nagyon logikus módon égeti el a hialuronsav-tartalékot. A kezdeti UV károsodás valójában a bőr hialuronsav szintjének növekedését okozza. A károsodás által okozott enyhe seb arra készteti a testet, hogy több hialuronsavat küldjön az epidermiszbe. Ezért, különösen a fiatalok számára a barnulás egészségesnek és ragyogónak tűnhet. Ez nem tart sokáig. A vizsgálatok során már öt percig tartó expozíció is megnövekedett hialuronsavszintet eredményez, bizonyítva, hogy a napkárosodás hihetetlenül gyorsan történik. Testünk sebként értelmezi az égési sérüléseket (ideértve a barnulást is) és az idő múlásával az UV-expozíció egy olyan sebgyógyító reakcióhoz vezet, amely arra készteti a testet, hogy a hialuronsav és a kollagén keverék helyett heges, I. típusú kollagént rakjon le amelyek ellenállóbbá teszik a bőrt.

Hogyan lehet természetes módon több hialuronsavhoz jutni?

Íme a jó hír: Annak ellenére, hogy idővel kimerül szervezetének természetes hialuronsav készlete, mind a helyi kezelések, mind az elfogyasztható étrendkiegészítők segítségével feltöltheti hialuronsav szintjét. Ebben nyújt nagy segítséget a Tenmag Hialuronsav Forte kapszulás termék, amely az étrendkiegészítő piacon fellelhető egyik legnagyobb hatóanyagtartalmú termék (250 mg / kapszula), 100%-ban természetes hialuronsav tartalommal.

Kimuttaták ugyanis, hogy a szervezetbe a szájon át bejuttatott hialuronsav is támogatja a bőr hidratáltságát. A rendelkezésre álló bizonyítékok arra utalnak, hogy az orális hialuronsav kiegészítők felszívódnak az emésztőrendszerben, majd azokba a kötőszövetekbe vándorolnak, amelyeknek leginkább szükségük van a hialuronsavra.

Összegezve

A hialuronsav nem csupán egy bőrápolási trend. Ez egy természetes módon előforduló molekula a testben, amely segíti a hidratációt és bizonyos gyógyulási folyamatokat az egész szervezetben. A hialuronsav felelős azért, hogy a bőr hidratált, fénylő és rugalmas maradjon. Ugyancsak kulcsfontosságú összetevője az ízületeket csillapító szinoviális folyadéknak és a szemünknek formát adó gélszerű anyagnak. A szervezet hialuronsav tartaléka az idő múlásával kimerül és az UV-sugarak fokozott expozíciója felgyorsítja annak lebomlását. Szerencsére a hialuronsav tartalékait támogathatja szérumokkal, krémekkel, valamint orális kiegészítőkkel.


Ha terhes, vagy szoptat, konzultáljon orvosával, mielőtt megkezdi a kiegészítő alkalmazását

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/