Feketeköménnyel az allergia ellen

Az emberiség jelentős részét érinti az allergia. Sajnos egyre többen szenvednek az allergia okozta tünetektől, ami miatt sokak életminősége nagy mértékben romlik. Az allergiás náthát nagyon nehéz megszűntetni, sokszor kezeletlen marad, aminek pedig asztma lehet a következménye. Az allergiás tünetek enyhítésére szolgál számos gyógykészítmény, orrspray, szemcsepp, stb. Számos tanulmány kutatja az allergia megelőzésének és kezelésének lehetőségeit, azonban így is rengetegen szenvednek a megszűnni nem akaró tünetektől. A feketekömény egy olyan természetes gyógynövény kivonat, aminek hosszantartó alkalmazása révén az allergiás tünetek enyhíthetők, kialakulásuk megakadályozhatók.

Az allergiás reakciókról 

Az allergia a szervezet téves immunválasza valamilyen anyag ellen, ami a szervezetre ártalmatlan, egészséges emberben semmilyen tünetet nem okoz. Ilyenkor a szervezetben hisztamin szabadul fel és ennek köszönhetően alakulnak ki az allergiás tünetek, mint a szénanátha, csalánkiütés, ekcéma. Az allergiás megbetegedések már egészen korán, akár kisgyermekkorban is jelentkezhetnek, de felléphetnek idősebb korban is és nem múlnak el. Sajnos rengeteg olyan allergiás személy van, akinek egész életét végigkíséri a betegség, akár időszakosan, akár krónikusan. Az allergia okozhat bőrproblémákat, mint például az ekcéma vagy komolyabb felső légúti megbetegedéseket, mint az asztma. A tünetek megszüntetése érdekében különböző kezelési stratégiákat alkalmaznak és sok esetben az antihisztamin nem elég, hanem szteroidokat kell alkalmazni. A legjobb kezelési stratégia az volna. ha a tünetek nem is jelentkeznének, ebben segíthet a Tenmag Feketekömény.

 

A feketeköményről általában 

A feketekömény, vagyis Nigella Sativa egy évezredek óta használt gyógyír, amit már a hagyományos közel-keleti népi gyógyászatban is alkalmaztak különböző megbetegedések kezelésére, mint az allergia, asztma, csalánkiütés, ekcéma, hisztamin intolerancia, reumatikus ízületi gyulladások, cukorbetegség, fájdalom, migrén, stb. Főként azonban gyulladásokra és túlérzékenységre használták, amik vélhetőleg allergiás megbetegedések lehettek. Jelentőségét az is mutatja, hogy Tutanhamon fáraó sírkamrájában is találtak feketekömény-olajat, mint a halál utáni élet kiegészítőjét. Mohamed prófétát idézve pedig “a feketekömény minden betegségre gyógyír, kivéve a halált”.

Az egyiptomi köménynek is nevezett mag egyre inkább használatos napjainkban is, hiszen kiválóan használható a konyhában is, mivel fűszeres, enyhén kesernyés íze nagyon jól passzol sajtokhoz, pogácsákhoz, húsokhoz, savanyúságokhoz.

A feketekömény hatása az allergiára 

A feketekömény növény száznál is több összetevőt tartalmaz, azonban maga a feketekömény mag 50%-a esszenciális zsírsavakból áll, amelyek olyan pozitív hatással bírnak, mint az erek védelme, a koleszterinszint egyensúlyban tartása, az immunerősítés, és bejegyzésünk szempontjából a legfontosabb, hogy megelőzi az allergiás reakciók kialakulását, oldja a légúti görcsöket. A pollen, por és állatszőr okozta szénanátha tüneteit csökkenti, tisztítja a légutakat és oldja a letapadt nyákot. Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a Nigella sativa gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító és hörgőtágító, valamint antiallergiás tulajdonsággal is rendelkezik. Enyhíti a bőrviszketést, csökkenti a gyulladásos tüneteket. Azon kívül, hogy rendszeres alkalmazásával az allergiás tünetek minimalizálhatóak, vagy megszüntethetőek, enyhíti az asztmás rohamok kimenetelét és csökkentheti azok számát. Ahhoz, hogy az allergia kezelésében tartós és jó eredményt érjen el, kúriaszerűen érdemes fogyasztani. Fél-egy évig tartó kúraszerű alkalmazásával a feketeköménymag segíthet nagyon minimálisra csökkenteni az asztmás reakciók kialakulását. Az allergiás reakciók között a bőrproblémák kialakulás is egy rendkívül kellemetlen tünet, hiszen akár ekcéma is kialakulhat. Az ekcéma kezelésére is rendkívüli hatással van feketekömény, hiszen csökkenti a bőrviszketést.

A feketekömény hatásait kutatásokkal is alátámasztották. Számos tanulmány mutatta ki az allergiás reakciók javulását a feketekömény szájon át történő alkalmazásával. Mivel a pollen okozta allergiás tünetek jellemzően tavasztól őszig jelen vannak, érdemes a feketekömény kapszulát már a tünetek megjelenése előtt hónapokkal fogyasztani. Hatására a tünetek nagyon enyhék lesznek, vagy meg sem jelennek.

A feketekömény kapszula alkalmazása 

Összefoglalva elmondható, hogy a feketekömény kúraszerű alkalmazása egy kiváló természetes megoldás lehet a pollen, por, és állatszőr allergia, illetve az ételallergia tüneteinek kezelésére. A feketeköménynek nincsenek mellékhatásai és nincs rossz íze sem. Az ajánlott napi adag betartása mellett alkalmazása biztonságos. A Tenmag Feketekömény 370 mg-os kapszula, melynek napi adagja 2x1 kapszula.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/