EGCG-vel az elhízás ellen

Az elhízás soha nem látott sebességgel növekszik az egész világon, ami jelentős kockázati tényező mind az anyagcsere folyamatokban, mind pedig a szív- és érrendszer megfelelő működése szempontjából.

Azokat a folyamatokat, amelyek lehetővé teszik a test számára, hogy az ételt és az italt felhasználható energiává alakítsa, összefoglalóan anyagcserének nevezzük. Az anyagcsere annak a kémiai folyamatnak a csúcspontja, amely segíti a testünk életben maradását. Nagyon fontos, hiszen segít a sejtek lélegzésében és helyreállításában, valamint az elfogyasztott élelmiszerek mikroelemekre és makrotápanyagokra bontásában, valamint azok megfelelő helyre történő eljuttatásához a szervezetben.

Fontos ezekkel a kérdésekkel foglalkoznunk, amikor fogyni szeretnénk. Testünknek bizonyos energiára van szüksége az anyagcsere folyamatainak végrehajtásához és ezt számos tényező határozza meg, úgy mint a magasság, a súly, az életkor, a napi aktivitás és az izomtömeg. Ha több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyi a mindennapi élethez szükséges, akkor az a felesleg zsírsejtekben raktározódik.

Számos tanulmány azt mutatja, hogy az EGCG felgyorsíthatja az anyagcserét, így több kalóriát égethetünk el akár még pihenés közben is.

Egyre nagyobb az érdeklődés a zöld tea kivonat - EGCG - iránt zsírégető hatása, valamint az egészségre és a testmozgás közbeni teljesítményre gyakorolt hatása miatt, amelyet egyre több mechanikus és klinikai bizonyíték támaszt alá. A zöld tea, amelyet a Camellia sinensis teanövényből nyernek, a világ második legnépszerűbb itala. A kínai hagyományos orvoslás szerint a zöld tea állítólag kimossa a zsírt a szervezetből. Az utóbbi időben nagy figyelmet fordítottak a zsigeri zsírra gyakorolt jótékony hatásaira is.

Az EGCG hatékony hatást gyakorolhat az energia-anyagcserére, a zsír oxidációjára, különösen a fizikai aktivitás során. Ezeken a hatásokon túl az EGCG segíthet az étvágy szabályozásában. Ezt a tényezőt nem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen a fogyókúra sikeressége múlik rajta. Számos klinikai vizsgálat kimutatta, hogy azok a túlsúlyos emberek, akik zöld tea kivonatot fogyasztottak többet fogytak, mint azok, akik nem.

A fogyózó ezért fogyasszon EGCG-t

A zöld teában található EGCG-ről bebizonyosodott, hogy segíti a zsírégetést és javítja a testmozgás teljesítményét. Széles skálán segíti a zsírgégetést és az anyagcserét, amely kulcsfontosságú a fogyásnál. A zöld tea meggyorsítja az anyagcserét, fokozza a zsír oxidációját és javítja az inzulinaktivitást.

Az EGCG mozgatja a zsírsejteket

Amikor több kalóriát fogyasztunk mint ami a testsúlyunk fenntartásához elegendő, akkor mozgással próbáljuk ellensúlyozni a többlet kalóriák elégetését és ilyenkor a testünk a zsírsejtekhez fordul “üzemanyagért”. A zsír égetéséhez a testünknek le kell bontania a zsírsejtjeink belsejében levő zsírt és a véráramba kell juttatnia. Mindezt olyan zsírégető hormonok segítségével, mint a noradrenalin.

Az EGCG - a zöld tea fő hatóanyaga - hozzájárulhat a noradrenalin szint egészséges megőrzéséhez. Több EGCG - több noradrenalin - több zsírbontás!

A testzsír csökkentése

Amikor testzsírról beszélünk, legtöbben arra a zsírra gondolunk, amelyet valójában látunk és amelytől meg szeretnénk szabadulni. Van azonban olyan többlet zsír is, testünk legmélyén, mely körülveszi néhány belső szervünket. Ezt a rejtett zsírt zsigeri zsírnak vagy hasi zsírnak nevezik. Nagy mennyiségű zsigeri zsír esetén nagyobb a kockázata olyan állapotok kialakulásának, mint a 2-es típusú cukorbetegség vagy a szívbetegség. Néhány tanulmány kimutatta, hogy a zöld tea segíthet a zsigeri zsír megcélzásában. Ez azt is jelentheti, hogy ha még nem látványos a zsírvesztés azokon a területeken ahonnan fogyni szeretnénk, de aki EGCG-t fogyaszt az segítheti a szervezetében csökkenteni a veszélyes “rejtett” zsírt is.