EGCG-vel az elhízás ellen

Az elhízás soha nem látott sebességgel növekszik az egész világon, ami jelentős kockázati tényező mind az anyagcsere folyamatokban, mind pedig a szív- és érrendszer megfelelő működése szempontjából.

Azokat a folyamatokat, amelyek lehetővé teszik a test számára, hogy az ételt és az italt felhasználható energiává alakítsa, összefoglalóan anyagcserének nevezzük. Az anyagcsere annak a kémiai folyamatnak a csúcspontja, amely segíti a testünk életben maradását. Nagyon fontos, hiszen segít a sejtek lélegzésében és helyreállításában, valamint az elfogyasztott élelmiszerek mikroelemekre és makrotápanyagokra bontásában, valamint azok megfelelő helyre történő eljuttatásához a szervezetben.

Fontos ezekkel a kérdésekkel foglalkoznunk, amikor fogyni szeretnénk. Testünknek bizonyos energiára van szüksége az anyagcsere folyamatainak végrehajtásához és ezt számos tényező határozza meg, úgy mint a magasság, a súly, az életkor, a napi aktivitás és az izomtömeg. Ha több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyi a mindennapi élethez szükséges, akkor az a felesleg zsírsejtekben raktározódik.

Számos tanulmány azt mutatja, hogy az EGCG felgyorsíthatja az anyagcserét, így több kalóriát égethetünk el akár még pihenés közben is.

Egyre nagyobb az érdeklődés a zöld tea kivonat - EGCG - iránt zsírégető hatása, valamint az egészségre és a testmozgás közbeni teljesítményre gyakorolt hatása miatt, amelyet egyre több mechanikus és klinikai bizonyíték támaszt alá. A zöld tea, amelyet a Camellia sinensis teanövényből nyernek, a világ második legnépszerűbb itala. A kínai hagyományos orvoslás szerint a zöld tea állítólag kimossa a zsírt a szervezetből. Az utóbbi időben nagy figyelmet fordítottak a zsigeri zsírra gyakorolt jótékony hatásaira is.

Az EGCG hatékony hatást gyakorolhat az energia-anyagcserére, a zsír oxidációjára, különösen a fizikai aktivitás során. Ezeken a hatásokon túl az EGCG segíthet az étvágy szabályozásában. Ezt a tényezőt nem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen a fogyókúra sikeressége múlik rajta. Számos klinikai vizsgálat kimutatta, hogy azok a túlsúlyos emberek, akik zöld tea kivonatot fogyasztottak többet fogytak, mint azok, akik nem.

A fogyózó ezért fogyasszon EGCG-t

A zöld teában található EGCG-ről bebizonyosodott, hogy segíti a zsírégetést és javítja a testmozgás teljesítményét. Széles skálán segíti a zsírgégetést és az anyagcserét, amely kulcsfontosságú a fogyásnál. A zöld tea meggyorsítja az anyagcserét, fokozza a zsír oxidációját és javítja az inzulinaktivitást.

Az EGCG mozgatja a zsírsejteket

Amikor több kalóriát fogyasztunk mint ami a testsúlyunk fenntartásához elegendő, akkor mozgással próbáljuk ellensúlyozni a többlet kalóriák elégetését és ilyenkor a testünk a zsírsejtekhez fordul “üzemanyagért”. A zsír égetéséhez a testünknek le kell bontania a zsírsejtjeink belsejében levő zsírt és a véráramba kell juttatnia. Mindezt olyan zsírégető hormonok segítségével, mint a noradrenalin.

Az EGCG - a zöld tea fő hatóanyaga - hozzájárulhat a noradrenalin szint egészséges megőrzéséhez. Több EGCG - több noradrenalin - több zsírbontás!

A testzsír csökkentése

Amikor testzsírról beszélünk, legtöbben arra a zsírra gondolunk, amelyet valójában látunk és amelytől meg szeretnénk szabadulni. Van azonban olyan többlet zsír is, testünk legmélyén, mely körülveszi néhány belső szervünket. Ezt a rejtett zsírt zsigeri zsírnak vagy hasi zsírnak nevezik. Nagy mennyiségű zsigeri zsír esetén nagyobb a kockázata olyan állapotok kialakulásának, mint a 2-es típusú cukorbetegség vagy a szívbetegség. Néhány tanulmány kimutatta, hogy a zöld tea segíthet a zsigeri zsír megcélzásában. Ez azt is jelentheti, hogy ha még nem látványos a zsírvesztés azokon a területeken ahonnan fogyni szeretnénk, de aki EGCG-t fogyaszt az segítheti a szervezetében csökkenteni a veszélyes “rejtett” zsírt is.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/