A vitaminok és az étrend-kiegészítők szerepe

Az immunrendszer az emberi szervezet védőpajzsa, ami megvédi a szervezetet a megbetegedésektől. Az immunsejtek felismerik a fellépő fenyegetést, ennek hatására pedig megindul az immunválasz, vagyis a szervezet elpusztítja a veszélyt jelentő kórokozókat,
baktériumokat, vírusokat és a káros sejteket.

Az immunrendszer szerepe

Miért fontos az erős immunrendszer? Mert az erős immunrendszer a szervezet egészséges működésének feltétele. Azért, hogy a megfelelő immunválasz kialakuljon az immunrendszernek jól kell működnie. A helyes táplálkozással és mozgással hozzájárulunk az erős immunrendszer kialakulásához és fenntartásához, erősíthetjük külső és belső védekező rendszerünket. Az évszakok váltakozásával fontos, hogy még inkább támogassuk szervezetünket, ezért is kell gondoskodni róla, hogy különböző vitaminokkal és étrend- kiegészítőkkel támogassuk tovább szervezetünket.

A vitaminraktárokat érdemes nyáron feltölteni, hiszen ekkor rengeteg zöldség-gyümölcs terem, ezek fogyasztásával is sok felső légúti megbetegedést megelőzhetünk az őszi és téli időszakban. Fontos ezen kívül a a megfelelő mennyiségű fehérje, szénhidrát - teljes kiőrlésű gabona, egészséges zsírok fogyasztása. Ezekkel biztosíthatjuk a szükséges tápanyagok bevitelét, vagyis elegendő vitamint, aminosavat, ásványi anyagot, zsírsavat, stb. A kiegyensúlyozott táplálkozás kiegészítéseképpen remek vitaminokat és étrend-kiegészítőket alkalmazhatunk, hogy tovább erősítsük immunrendszerünket.

Vitaminok és étrend-kiegészítők

Az immunrendszert támogató vitaminok közül kiemelkedően fontosak a B-, C-, D-, E- vitaminok, illetve a cink, szelén, omega-3. Ezeket az egészséges táplálkozással is biztosíthatjuk, de ha ezt nem tudjuk megfelelően kivitelezni, akkor mindenképp biztosítani kell az egészségmegőrzéshez szükséges mennyiséget. A vitaminok mellett a gyógynövényes étrend-kiegészítő készítményeknek is fontos szerepük lehet az egészség megőrzésében, illetve kialakult problémák kezelésében. Köztudott, hogy a mindennapi stressz által kialakult oxidatív-stressz káros sejtek kialakulásához vezethetnek. Ezek a szabad gyökök károsíthatják a DNS-t és a sejteket, felborul az egyensúly, ez pedig öregedéshez és megbetegedések kialakulásához vezethet. Számos gyógynövény természetes antioxidáns tartalmú, ami segít ezeket a szabad gyököket elpusztítani, ezzel megakadályozva a szervezet megbetegedését, vagy a már kialakult problémákat javítani.

A Tenmag által forgalmazott étrend-kiegészítők magas antioxidáns tartalmú gyógynövényekből készült koncentrált kivonatok, amelyek a bél, az érrendszer, az ízületek egészségének megőrzésében is jelentős szerepet tölthetnek be.

Mikor és kinek van szüksége ezekre a készítményekre?

Ha valamilyen oknál fogva a kiegyensúlyozott táplálkozással sem sikerül biztosítani a szervezet egészséges működését, például felszívódási zavar, vagy a modern életmód miatt.
- Mert különböző élethelyzetben más lehet a szervezet vitaminigénye.
- Egyértelműen tápanyag pótlásra van szükség visszatérő, vagy gyakran előforduló megbetegedések esetén, mint tüdőgyulladás, arcüreggyulladás, gyakori felső légúti megbetegedések.
- Diagnosztizált betegségek esetén
- Allergia esetén, ami a szervezet téves immunválasza egy olyan, anyag, molekula ellen, ami a szervezetre ártalmatlan és egészséges embereknél semmilyen reakciót nem vált ki.
- Túlzott stressz és nyugtalan alvás esetén
- Diéta alatt
- Műtétek után, legyengült állapotban

Találjuk meg a megfelelő terméket

Mielőtt bármilyen készítmény alkalmazását megkezdjük érdemes kideríteni, hogy milyen tápanyagok, vitaminok pótlására van szüksége a szervezetünknek. Ehhez legjobb háziorvosunk segítségét kérni. Ezután fontos alaposan utánajárni a készítmények hatóanyag-tartalmának és minőségének. Az étrend-kiegészítők piacán hatalmas a kínálat, Magyarországon mintegy 15 000 fajta készítményt találhatunk. Ez egyértelművé teszi, hogy nagyon meg kell nézni a hatóanyag-tartalmat és az összetételt. A különböző étrend- kiegészítők különböző dózistartalmúak, és fontos, hogy nem csak a túl alacsony, hanem a túl magas dózistartalmú készítmények is kedvezőtlen hatással lehetnek a szervezetre. Ezek a készítmények különböző állagúak lehetnek, por, kapszula, tabletta, folyadék, csepp, pasztilla, így mindenki választhat, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, amit könnyen tud fogyasztani.

Hogyan kell szedni a vitaminokat és étrend-kiegészítőket?

A készítmények hatóanyag-tartalma és összetétele termékenként különböző, ezért kötelező minden terméken feltüntetni az ajánlott napi mennyiséget. A Tenmag kínálatában lévő termékek egytől egyig biztonsággal alkalmazható, a szervezet számára az ideális mennyiségű
hatóanyagot tartalmazó vitaminok, étrend-kiegészítők, melyek mindegyikén feltüntetésre kerül a napi ajánlott adag. Célunk olyan kiváló minőségű termékek forgalmazása, amelyek akár speciális étrendbe is beilleszthetőek, természetes és hatékony megoldást nyújtanak a
szervezet egészséges működésének fenntartásához, a vitamin és tápanyag raktárak feltöltéséhez.