A vitaminok és az étrend-kiegészítők szerepe

Az immunrendszer az emberi szervezet védőpajzsa, ami megvédi a szervezetet a megbetegedésektől. Az immunsejtek felismerik a fellépő fenyegetést, ennek hatására pedig megindul az immunválasz, vagyis a szervezet elpusztítja a veszélyt jelentő kórokozókat,
baktériumokat, vírusokat és a káros sejteket.

Az immunrendszer szerepe

Miért fontos az erős immunrendszer? Mert az erős immunrendszer a szervezet egészséges működésének feltétele. Azért, hogy a megfelelő immunválasz kialakuljon az immunrendszernek jól kell működnie. A helyes táplálkozással és mozgással hozzájárulunk az erős immunrendszer kialakulásához és fenntartásához, erősíthetjük külső és belső védekező rendszerünket. Az évszakok váltakozásával fontos, hogy még inkább támogassuk szervezetünket, ezért is kell gondoskodni róla, hogy különböző vitaminokkal és étrend- kiegészítőkkel támogassuk tovább szervezetünket.

A vitaminraktárokat érdemes nyáron feltölteni, hiszen ekkor rengeteg zöldség-gyümölcs terem, ezek fogyasztásával is sok felső légúti megbetegedést megelőzhetünk az őszi és téli időszakban. Fontos ezen kívül a a megfelelő mennyiségű fehérje, szénhidrát - teljes kiőrlésű gabona, egészséges zsírok fogyasztása. Ezekkel biztosíthatjuk a szükséges tápanyagok bevitelét, vagyis elegendő vitamint, aminosavat, ásványi anyagot, zsírsavat, stb. A kiegyensúlyozott táplálkozás kiegészítéseképpen remek vitaminokat és étrend-kiegészítőket alkalmazhatunk, hogy tovább erősítsük immunrendszerünket.

Vitaminok és étrend-kiegészítők

Az immunrendszert támogató vitaminok közül kiemelkedően fontosak a B-, C-, D-, E- vitaminok, illetve a cink, szelén, omega-3. Ezeket az egészséges táplálkozással is biztosíthatjuk, de ha ezt nem tudjuk megfelelően kivitelezni, akkor mindenképp biztosítani kell az egészségmegőrzéshez szükséges mennyiséget. A vitaminok mellett a gyógynövényes étrend-kiegészítő készítményeknek is fontos szerepük lehet az egészség megőrzésében, illetve kialakult problémák kezelésében. Köztudott, hogy a mindennapi stressz által kialakult oxidatív-stressz káros sejtek kialakulásához vezethetnek. Ezek a szabad gyökök károsíthatják a DNS-t és a sejteket, felborul az egyensúly, ez pedig öregedéshez és megbetegedések kialakulásához vezethet. Számos gyógynövény természetes antioxidáns tartalmú, ami segít ezeket a szabad gyököket elpusztítani, ezzel megakadályozva a szervezet megbetegedését, vagy a már kialakult problémákat javítani.

A Tenmag által forgalmazott étrend-kiegészítők magas antioxidáns tartalmú gyógynövényekből készült koncentrált kivonatok, amelyek a bél, az érrendszer, az ízületek egészségének megőrzésében is jelentős szerepet tölthetnek be.

Mikor és kinek van szüksége ezekre a készítményekre?

Ha valamilyen oknál fogva a kiegyensúlyozott táplálkozással sem sikerül biztosítani a szervezet egészséges működését, például felszívódási zavar, vagy a modern életmód miatt.
- Mert különböző élethelyzetben más lehet a szervezet vitaminigénye.
- Egyértelműen tápanyag pótlásra van szükség visszatérő, vagy gyakran előforduló megbetegedések esetén, mint tüdőgyulladás, arcüreggyulladás, gyakori felső légúti megbetegedések.
- Diagnosztizált betegségek esetén
- Allergia esetén, ami a szervezet téves immunválasza egy olyan, anyag, molekula ellen, ami a szervezetre ártalmatlan és egészséges embereknél semmilyen reakciót nem vált ki.
- Túlzott stressz és nyugtalan alvás esetén
- Diéta alatt
- Műtétek után, legyengült állapotban

Találjuk meg a megfelelő terméket

Mielőtt bármilyen készítmény alkalmazását megkezdjük érdemes kideríteni, hogy milyen tápanyagok, vitaminok pótlására van szüksége a szervezetünknek. Ehhez legjobb háziorvosunk segítségét kérni. Ezután fontos alaposan utánajárni a készítmények hatóanyag-tartalmának és minőségének. Az étrend-kiegészítők piacán hatalmas a kínálat, Magyarországon mintegy 15 000 fajta készítményt találhatunk. Ez egyértelművé teszi, hogy nagyon meg kell nézni a hatóanyag-tartalmat és az összetételt. A különböző étrend- kiegészítők különböző dózistartalmúak, és fontos, hogy nem csak a túl alacsony, hanem a túl magas dózistartalmú készítmények is kedvezőtlen hatással lehetnek a szervezetre. Ezek a készítmények különböző állagúak lehetnek, por, kapszula, tabletta, folyadék, csepp, pasztilla, így mindenki választhat, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, amit könnyen tud fogyasztani.

Hogyan kell szedni a vitaminokat és étrend-kiegészítőket?

A készítmények hatóanyag-tartalma és összetétele termékenként különböző, ezért kötelező minden terméken feltüntetni az ajánlott napi mennyiséget. A Tenmag kínálatában lévő termékek egytől egyig biztonsággal alkalmazható, a szervezet számára az ideális mennyiségű
hatóanyagot tartalmazó vitaminok, étrend-kiegészítők, melyek mindegyikén feltüntetésre kerül a napi ajánlott adag. Célunk olyan kiváló minőségű termékek forgalmazása, amelyek akár speciális étrendbe is beilleszthetőek, természetes és hatékony megoldást nyújtanak a
szervezet egészséges működésének fenntartásához, a vitamin és tápanyag raktárak feltöltéséhez.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/